Sarpsborg Bandyklubb

Referat: SK Höjden - Sarpsborg Bandyklubb

Säsongen första träningsmatch spelas i Ale och det är Sarpsborg från Norge som står för motståndet. Vi startar med ett nytt spelsystem och ny bemanning på vårt mittfält.
Matchen inleds med två snabba utvisningar hos Sarpsborg.
Vi spelar bra, åker mycketskridskor, byter boll på mitten och försöker hitta varandra i våra urvändningar. Vi har pratat om att ha tålamod och inte gå i första läget. Vi följer planen bra och redan i den 9:de minuten tar vi ledningen genom Jakob Tiderman på framspelning av Felix Wolmesjö.
Spelet fortsätter och vi har mycket boll, följer vår plan med tålamod och i den 32: a minuter ökar Samuel Tiderman på vår ledning till 2–0 på framspelning av Ludwig Westerling.
Vår målvakt gör ett par avancerade räddningar innan Samuel gör 3–0, återigen framspelad av Ludwig Westerling vilket blir halvtidsresultat.
Vi har bra snack i halvlek och ska fortsätta vårt spel.
Andra halvlek startar och Sarpsborg har gått upp i en högre press vilket innebär att de har flera chanser att göra mål. Spelet böljar lite fram och tillbaka och lagen byter hörnor och chanser med varandra.
I den 55:e minuten får Sarpsborg en straff som Borvall räddar. Sarpsborg reducerar ändå i den 57:e minuten.
Sedan följer en period av spelövertag av Höjden, vi har ett antal hörnor som inte resulterar, och då kliver Sarpsborg fram och gör 2–3 på en hörna genom en av sina framträdande ryska spelare.
Vår offensiva vilja resulterar i en straff som vi tyvärr inte gör mål på. Nu följer en period av matchen där Sarpsborg drar på sig ett antal utvisningar, vi lyckas inte med vårt spel lika bra som första timmen och så kvitterar Sarpsborg i den 89:de minuten vilket betyder slutresultat.
Sammanfattar vi det hela så gör vi en bra match, vi spelar ett riktigt bra spel stora delar av matchen och det är en premiär som bådar gott inför framtida matcher.
Nästa helg, den 15 oktober möter vi IFK Kungälv J19 och den 16 oktober selar vi mot Surte, båda matcherna i Ale