SK Höjden

Höjdenseger på ett regnigt Sjöaremossen

Frillesås/Sunvära - SK Höjden 3-4 (3-2)

Gårdagens match borta mot Frilesås/Sunvära var in i det sista oviss om den överhuvudtaget skulle bli av då vi några timmar innan mach fick information om isproblem. Elitseriematchen mellan Frillesås-Bollnäs som var före vår match blev av och isen höll. Så även vår match.

Vi börjar matchen bra och tar tidigt initiativet i matchen. Frillesås/Sunvära verkar inte helt påkopplade. Regnet vräker ner, men det är ändå fullt spelbart till en början. Jacob inleder vårt målskytte efter en soloprestation. Cirka 10 minuter senare utökar vi vår ledning, denna gången genom Hans som sätter en straffretur (på egen straff). 0-2. Minuter senare reducerar hemmalaget, även de på straff. 1-2. Sedan kommer hemmalaget ikapp genom att göra ännu ett mål på straff vilket betyder 2-2. Regner tilltar nu i styrka. Några få minuter till halvtidsvilan så gör Frillesås/Sunvära sitt tredje raka mål och matchbilden har plötsligt vänt. 3-2.

I den andra halvleken så går vi ut med en betydligt högre energinivå än i den första, vilket märks i alla våra lagdelar. Vi skapar nu också betydligt fler chanser. En kvart in på andra halvlek sätter Hans kvitteringsmålet 3-3. Vi fortsätter att pumpa på och även om det står lika i matchen så har vi ändå spelmässigt övertag. Med 7 minuter kvar av ordinarie speltid tar hemmalaget time out. Time outen verkar dock inte ge resultat. Med 4 minuter kvar av matchen gör undertecknad 3-4 på skott. Resultatet står sig matchen ut och vi plockar med oss 2 mycket viktiga poäng hem till Göteborg.