5 januari 2020
12:30

SK Höjden

Höjden nollade KSK i årets första match

Efter att ha avslutat 2019 och därmed decenniet med tre raka segrar för Höjden så blev det idag dags för fjärde raka efter seger med 0-5 borta mot Kungälvs SK.

Det dröjde ända till matchminut 26 innan dagens första balja noterades och det är på hörna genom Josef assisterad av Johannes. Vi har visat oss vara starka på just hörnor i år, vilket alltså visar sig även idag. Målet ger snabbt ringar på vatten och bara minuter senare gör Axel Jansson både 0-2 och 0-3 till Höjden. Time out KSK. Time outen stoppar upp målfabrikationen - om än tillfälligt. Med minuter kvar av halvleken är det återigen Axel som håller sig framme och skickar in ett hattrick, vilket betyder 0-4 till Höjden.

Den andra halvleken startar likt den första målfattigt. Men det är Höjden som håller i taktpinnen och skapar det mesta vad målchanser heter. KSK däremot spelar tufft och hårt vilket, som sig bör, resulterar i många utvisningar. Med minuter kvar av matchen fastställer Höjden slutresultatet till 0-5 genom Castor.

Sammanfattningsvis en match där Höjden ändå är det bättre laget, därför blir det aldrig riktigt någon svettig tillställning borta på Skarpe Nord. Axels hattrick ska förstås understrykas en extra gång och kanske är det de målen som blir avgörande i en match som denna. Men på pappret så är vi det bättre laget och ska således vinna den här matchen, vilket vi också gör, så alltså en väl genomförd match där vi plockar hem ytterligare två riktigt viktiga pinnar!