• Total kollaps mot Markaryds IF

En riktigt svag första halvlek där vi inte alls kommer upp i nivå och mycket rättvis ledning till hemmalaget med 2-0 Andra halvlek klart mycket bättre i inlednigen och reducering 2-1 i 50:e av Philip på nick efter hörna från Lundin. I den 67:e kvitterar Arber helt logiskt efter en bra period i matchen och kraftig fördel med vinden i ryggen. Bara 2 minuter senare åker vi på ett rött kort på Rinor Z efter en bedömd frilägesutvisning och detta påverkar spelet markant då hemmalaget får mer ytor att spela på. I den 77:e åker vi på ytterligare ett rött kort då Arber råkar sätta sin fot på en liggande hemmaspelare efter en duell och domaren bedömer det som avsiktligt och utvisning! I den 80:e tar hemmalaget ledningen efter ett nickmål där vi är för få i försvaret mot ett stormande Markaryd. Strax innan målet åkte Fatlum på en ordentlig smäll och är tvungen att byta mot David B i målet I den 85:e utökar Markaryd till 4-2 då vi blir bortspelade med endast 9 spelare på plan och ordentligt tillbakatryckta. I den 89:e åker vi på dubbla bestraffelser då Markaryd tilldelas en straff och Lundin protesterar och får rött kort. Straffen läggs i mål till slutresultatet 5-2. Seniorlag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Markaryds IF 13 april

På lördag är det bortamatch mot Markaryds IF, tidig avresa då matchen blåses igång klockan 13.00 Efter senaste matchens snöpliga slut med straffspark för bortalaget i den 96:e minuten och mål till 1-2 har killarna haft en bra träningsvecka men mycket energi. Förlustmatchen har bearbetats och förberedelserna inför nästa match startade upp i början av veckan. Markaryd som spelade sin första omgång i söndags då dom lyckades kryssa (2-2) mot Kinna IF har vi studerat lite då matchen spelades vid Kunskapens Hus. Senast vi sprang på Markaryds IF var säsongen 2019 då vi båda degraderades till div 4 efter en dramatisk slutomgång där 5 lag krigade om nedflyttning och kvalplats. Markaryds IF haft några säsongen i både div 4 och 5 innan dom tog steget upp i div 3 efter en klar serieseger ifjol. Statusen i truppen är på topp och fler spelare är igång på träning efter skador som påverkat oss under hela förberedelsefasen, tränarna börjar få svårare att ta ut en trupp inför matcherna. Vårt fokus kommer ligga på att våga spela vårt offensiva spel och hota ordentligt sista tredjedelen med högt bolltempo med få touch. Vi får inte glömma av vårt försvararbete då Markaryd har två duktiga offensiva spelare i Alexander Sjöström och Victor Palmqvist som båda har näsa för mål, den sistnämnde gjorde båda målen mot Kinna på en straffspark och en vacker frispark strax utanför straffområdet. Även lagen längre söderut har problem med sina gräsplaner så även denna match kommer spelas på konstgräs vid Sparbanksparken i Markaryd. Avspark: 13.00 Spelplats: Sparbanksparken, Markaryd Tabelläge inför omgång 2. Trupp, mål och lite kommentarer skrivs löpande under matchen på Min Fotboll. Seniorlag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • "Våga spela det spel vi kan!"

Inför bortamatchen så ville vi kolla med nyförvärvet Philip Garcia Jonasson hur han såg på premiären och vad som nu gäller inför första bortamatchen. 1: Väldigt tungt slut på matchen mot Åstorps FF. Hur ser du på den sista situationen som ledde fram till straff? Enligt mig så är det verkligen inte straff, men förstår att det kan vara svårt för domaren och att han har mycket press på sig. 2: Hur ser du på din egen insats i matchen? Jag tycker inte att jag kom riktigt upp i den nivå jag vill, men jag sprang mycket ock kämpade för att vinna. 3: Hur ser du på din roll på planen? Den kan variera från match till match, men jämfört med senast så behöver jag göra mig mer spelbar och våga spela med högre risk. Söka väggspel, genomskärare längs marken blandat med längre bollar. 4: 2a halvlek är känslan att ni är spelmässigt bättre men skapar inte jättemånga heta chanser, håller du med om det? Jag kan hålla med, vi hade några chanser men vi borde ha kommit till flera avslut. 5: Då är vi överens vad saknas för att komma dit? Noggrannheten i sista tredjedelen. I andra halvlek gjorde vi det rätt bra i både första och andra tredjedelen men det fattades lite i sista. 6: Vad vill ni ändra på till matchen mot Markaryd? Inför Markaryd så måste vi fokusera mer på vårat spel där vi måste kunna ta det mer lugnt och våga spela det spelet vi vet att detta lag klarar av. 7: Vad brukar du göra på väg till bortamatch? Om det finns möjlighet så brukar jag spela spel som exempelvis kort. Annars brukar jag bara lyssna på musik eller prata med lagkamraterna. Då tackar vi Philip så mycket. Matchen spelas på lördag 13/4 kl 13:00 på Skärsjövallen. Matchen kommer rapporteras live på min fotboll Seniorlag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer