• Skegrie - Tygelsjö 3-2

Vi studsar tillbaks än en gång och vinner välförtjänt. Vi skapar första målchansen efter bara 30 sekunder och så fortsätter vi matchen igenom men ändå blev det en jobbig match till slut. Vi omsätter inte tillräckligt med mål med tanke på mängderna av chanser vi skapar. Vi är inte skarpa nog och många avslut hamnar i block eller utanför målramen. Positivt är att vi skapar många målchanser, värre är det ju om det är problemet. Kvarten in i matchen tar sig Dogge runt på kanten, sätter inspelet till Hasse som spelar Norre som assisterar Vasko som med en snygg tåpaj i trångt läge gör 1-0. 5 minuter senare gör Vasko sitt andra mål genom en smart djupledslöpning, ensam mot målvakten placerar Vasko retfullt enkelt in 2-0. Målet startas genom bra försvarsspel av Ollie som först bryter bollen i eget straffområde. Ollie spelar sen Norre som dra på sig spelare och skapar yta och tid för Ollie som i nästa läge tajmar sin djupledsboll till Vasko perfekt, såpass perfekt att vi alla trodde Vasko var offside. Då vi spelar in våra matcher ser vi en suverän tajming mellan Ollie och Vasko som är tydligt onside. Tygelsjö reducerar i 64:e minuten där vi kommer lite fel positionsmässigt och missar lite i markering. Det är ett väl avvägt inlägg, en bra löpning och fin nick bör tilläggas. 20 minuter från slutet i ledning 2-1 får Norre sitt andra gula kort vilket innebar utvisning. Ett felaktigt domslut leder till 2-2 i 80:e minuten. Hampus, vår trygga målvakt har 100 % kontroll på situationen, har båda händerna på bollen då Tygelsjöspelare både tacklar omkull samt sparkar bollen ur händerna på Hampus! Vad gör domaren? Ingenting utan låter Mattias Johannisson vandra in med bollen i mål! Att man kan missa detta är ofattbart, 2 felaktiga handlingar men inget domslut??? Jag blir själv helt förstummad, besviken och arg. Det tar några minuter då jag mest biter mig i läppen för att inte säga något olämpligt... Därefter knyts näven samtidigt som jag hör från Tygelsjöhåll att vi är trötta och att dem inte är nöjda med kryss... Denna matchen ska inte förstöras på ett felaktigt domslut som kunde kostat oss 2 poäng. Killarna fortsätter att skapa chanser, fast vi är en man mindre så är det vi som går för vinsten. I 89 minuten fullbordar Vasko sitt Hattrick med att göra 3-2 på en mycket fin nick, assisterad av Mackie som sätter ett väl avvägt inlägg. Såååå RÄTTVIST! Stor eloge till hela laget, att resa sig efter flera tunga beslut visar på karaktär och mental styrka. Vi är det bättre laget matchen igenom och vinner rättvist. Efter en del matcher på slutet där vi inte fått med oss poängen vi varit förtjänta av så är känslan lite speciell denna gång. Extra plus till Vasko som dels gör HATTRICK men även jobbar hårt i försvarsspelet. Dogge som oxå gör ett stort defensivt jobb men även kommer runt på kanten för att mata in inspel efter inspel. Hampus som ställer upp och presterar på topp i 2 matcher på rad efter 1 års uppehåll. Han är en glad prick, snackar mycket och bra, på och utanför planen men även såklart för stora målvaktskunskaper, han sprider trygghet i backlinjen. Stort tack till vår publik som stöttar oss, ni ger oss energi, tack 🙏 Stort tack till personal i biljettlucka och kiosk som även är en viktig del. Målgörare : Vasko 3 🎩 Assister : Norre, Ollie och Mackie // Stolt Coach Senior-Herrar 19 sep 2021 0kommentarer
  • Janstorp- Skegrie 2-1

Janstorp borta är på förhand ingen lätt uppgift. Vi hade dock stenkoll på deras styrkor vilket vi noggrant gick igenom under veckan. Under de första nästan 40 minuterna har Janstorp bara ett kontrollerat anfall mot oss. Vi spelar riktigt bra, ett varierat spel med ett antal bra avslut, hörnor och frisparkar. Än en gång är det tyvärr bara Hasse som hittar nätet. Målet är en riktigt fin frispark i bortre gaveln från 20 meter (det skulle egentligen varit straff som syns tydligt på filmen) Förutom målet har Mazur 3 bra avslut, Jörgen och Dogge ett antal bra inspel från kanten men de resulterar tyvärr inte i mål. Knappt 40 minuter spelade så tappar vi markering på Sippola som rinner igenom. Domaren dömer straff som Sippola sätter säkert nere vid stolproten (Hubbe chanslös i målet) Sippola erkänner efter att straffen var feldömd..! Sista 5 minuterna av halvleken så är vi oorganiserade. Andra halvlek är mer jämn spelmässigt och Janstorp vinner energi av sin kvittering. Det skapas målchanser på båda hållen. Bästa chanserna hade Emil med 2 nickar och Vasko en nick från nära håll. I 80:e minuten kommer Janstorp förbi på vänster kanten och än en gång tappar vi markering på Sippola som prickskjuter in 2-1 från nära håll. När vi känner till Sippolas kvaliteer på förhand så är det beklagligt att vi låter honom vinna matchen mot oss. Att det har gått lite grus i maskineriet med målgörandet kan hända men att försvara sig bättre enligt anvisningar måste vi klara av. Gör vi detta så vinner vi denna matchen. Vi tackar än en gång våra supportrar som ställer upp borta som hemma tack. Vi hoppas ni är med oss imorgon lördag då vi möter Tygelsjö hemma i Snarringe kl 14:00 kiosken är öppen Nya krafttag mot Tygelsjö, kom igen nu kör vi killar! Målgörare : Hasse Assist : Jörgen // Coach Senior-Herrar 17 sep 2021 0kommentarer
  • Skegrie - Skurup 2-4

Såklart blev det en missräkning... 3 starka pjäser avstängda, vår målvakt Philip Dahlberg skadad vid 0-1 tillfället och som tvingas utgå efter bara 20 minuter spelade av första halvlek. Skurup gör 2-0 från halva plan bara 10 minuter senare. Hasse reducerar 10 minuter från halvtidspaus med ett superskott assisterad av Dogge. Vi går in till halvtid med en positiv känsla. Tyvärr så släcks den känslan efter endast 2 minuter in i andra halvlek då nästa mål av Skurup från halva plan görs. Såklart mentalt jobbigt och uppförsbacken blir än större då Skurup även gör 4-1 i 70:e minuten. Hasse reducerar än en gång med ett fint avslut i minut 80 assisterad av Seb. Sammanfattningsvis så får Skurup utdelning på stort sett allt och såklart olyckligt att tvingas ställa en utespelare i mål som inte ska lastas för något. Vi har inte flytet och är inte tillräckligt skarpa i våra egna avslut. 3-1 målet tydlig offside men men så är det... Vi gör inte vår bästa match även om vi för mycket av spelet och Skurup ligger lågt och försvarar sin ledning. Hasse är skarp men resten kan bättre så det är bara upp på hästen igen och ta ny tag. Vi tackar vår publik som tyvärr fick se oss förlora denna gång men hoppas på fortsatt support. Nya möjligheter på söndag borta mot Janstorp, kickoff kl 14:00 på Kämpavallen. Målskytt: Hasse 2 Assister: Dogge & Seb // Coach Senior-Herrar 10 sep 2021 0kommentarer
  • Skegrie - Bunkeflo 3-2

När vi som serieledare skulle möta 2:a placerade Bunkeflo så visste vi på förhand att det skulle bli tufft. Vi kände oss starka efter en bra träningsvecka. Tyvärr så slarvar vi i backlinjen och bjuder på Bunkeflos båda mål, andra på straff... Det stör vårt spel markant första 30 minuterna där Bunkeflo är det bättre laget. Med kvarten kvar av första halvlek börjar vi ta tag i matchen. Dogge rivs ner i straffområdet och Hasse sätter straffen säkert, lågt in till stolpen i minut 38. Vi fortsätter trycka på och Bunkeflo sitter djupt försvarsmässigt. Vi skapar chans på chans, frisparkar och hörnor. I slutet av halvleken kastar Mazur ett långt inkast som studsar fram till Hasse som klipper till med vänstran, 2-2 är ett faktum. I pausen rannsakar vi oss själva. Vi har för dålig rörelse, för många längre bollar med dålig adress. Vi bestämmer oss för att korrigera och fortsätta intensiteten från sista kvarten men behöver öka rörelse och kvalité i vårt passningsspel. I andra halvlek sätter Bunkeflo en längre frispark som Philip plockar, han sätter snabbt igång spelet med ett utkast till Mazur som ser Hasses djupledslöpning. En väl avvägd passning bakom Bunkeflos backlinje som tvingar ut deras målvakt. Bollen studsar högt och målvakten tar bollen med båda händerna 3 meter utanför straffområdet för att inte Hasse ska bli fri mot mål. Domaren dömmer frispark till målvakten för knuff som sker i nästa sekvens!!! Som tur är så har assisterande sett händelsen trots att han är längre ifrån än huvuddomaren. Det solklara röda kortet utdelas liksom frispark till oss. Turbulens uppstår under flera minuter. Bunkeflos ledare och spelare är på både domare och assisterande verbalt trots regelrätt bedömning som deras tränare erkänner iaf. Frisparken sätter Mazur distinkt och säkert till 3-2. Det haglar tyvärr fula ord från Bunkeflo under resten av 2:a halvlek. Eloge till tränaren som inte delar deras tråkiga attityd. Matchen blir ryckig med många avbrott för flera frisparkar bla. Vi blir mer och mer försvarande av viktiga 3 poäng och Bunkeflo lägger längre bollar på chans, de har ju inget att förlora. Vi får en del kontringslägen men vi utnyttjar tyvärr inte dessa på bästa sätt. I 87:e minuten får vi en frispark nere vid offensiv hörnflagga. Ollie skottfintar och Bunkeflos spelare rusar fram vilket man inte får innan bollen är i rullning enligt regelboken. Ytterligare ett felbeslut av domaren som ger Ollie sitt andra gula kort vilket innebär utvisning..! När vi spelat 94 minuter får jag besked av domaren att det återstår 1 minut. När vi spelat 1 1/2 minut frågar jag igen, inget svar... Efter ytterligare 1 minut försöker jag än en gång få kontakt med domaren som blir tillkallad av assisterande som tycker jag är påstridig (konstigt) Jag visar domaren att vi spelat 3 minuter och när jag frågat skulle vi bara spela 1 minut till! Domarens svar var, jag går efter min klocka och ger mig ett gult kort!!! Ytterligare ett felbeslut...! Sen säger domaren, detta är det sista som händer, alltså var tiden ute även för domaren... Efter många om och men är matchen slut och vi tar alla 3 viktiga poäng. En förbannat skön vinst för att vara ärlig! Tyvärr en dyrköpt sådan då Robin, Ollie och Vasko nu är avstängda mot Skurup... Bunkeflo är helt klart bästa laget vi mött. Vi äger mycket boll i matchen men det blir inte mycket skönspel. Vi skapar en hel del chanser vilket även Bunkeflo gör även om vi tyvärr bjuder på båda deras mål. När jag nu sett matchen i efterhand så vinner vi matchen rättvist dels sett till bollinnehav och målchanser, vi varierar vårt spel bättre än Bunkeflo som spelar mycket långbollar på chans. Stor eloge till hela laget som verkligen krigar på hela matchen. Starkt att vända 0-2 till 3-2 och allra helst hur dessa baklängesmål gick till. Jag är mycket stolt över lagets insats. Hela truppen ligger bakom våra poäng. De sista 2 veckorna har det varit bättre energi och engagemang, mer snack och fokus i varje situation även i träning. Såhär måste vi fortsätta för att ge oss chansen vidare. Alla runt om bidrar likaså som Per, Mats, Viktor, inträde och kioskpersonalen, alla är viktiga i sina roller. Styrelsen som ger oss förutsättningar och hör av sig med jämna mellanrum är viktigt för helheten. Publiken, ja jag vill verkligen tacka vår trogna publik som ställer upp i vått och torrt, ni är viktiga och hjälper oss att få extra energi. Skegrie-support hördes även tydligt heja på och sjunga ramsor, härligt! Stort tack även för er support! Alla är hjärtligt välkomna tillbaks igen lördagen 4/9 då är det kickoff kl 14:00 mot Skurup i Snarringe! Målskyttar: Hans Silow Håkansson 2 Wiktor Mazur 1 Assister: Douglas Johansson Borglin 1 Wiktor Mazur 1 // Coach Senior-Herrar 29 aug 2021 0kommentarer
  • Vi studsade tillbaka… SBK - Genarp 4-1

Det är lätt att ställa krav utifrån när man själv inte behöver prestera eller är insatt i situationen! Visst var vi alla mycket besvikna på vår insats mot Skansen. Det fanns flera förklaringar som vi stött och blött samt analyserat. Vi gjorde det direkt efter matchen, på båda träningarna i veckan samt i matchgenomgången. Alla var revanchsugna och vi har haft en mycket bättre träningsvecka. Vi har ställt högre krav på varandra och även på oss själva. Vi delar alla ansvar i med och motgång. Vi breddade vår trupp inför denna säsongen men fortfarande finns det spelare som ännu inte varit tillgängliga för match. Seb gör sin första start i den gröna tröjan efter tidigare endast gjort några korta inhopp pga efterhängsen skada. Denna matchen spelade Seb mittback, han är lugn o trygg med bollen, bra spelförståelse. Jag var trygg i beslutet o Seb klarade uppgiften galant. Av 6 mittbackar var endast Robin och Lundström tillgängliga från start till denna match. Stoffe ilade från sitt barns dop, blev precis uppvärmd innan han kastades in i backlinjen då Lundström blev skadad. Såklart inte planerat med alla känslor åt alla håll. Norre & Stoffe gav mig skulden för Stoffes assist till Genarps 1-0 , den tar jag på mig! Det fanns inte på kartan att lägga skulden på Stoffe. Många tunga avbräck även till denna match så en stor stor eloge till hela truppen. Att studsa tillbaks direkt var mycket viktigt, och som vi gör det! Vi möter 3:e placerade Genarp, vi äger matchen från början till slut. Wiktor Mazur kom tillbaks utan självförtroende och har jobbat hårt för att hitta tillbaks till formen. Tajmingen har inte suttit där tidigare men i denna matchen lossnade det rejält. Det blev ett hattrick och han låg mer rätt i sin position, jobbade även mer rätt försvarsmässigt. Genarp gör alltså 1-0 men ingen oro infinner sig då vi spelar bra och skapar chanser. Vi träffar stolpen dubbelt, vi missar straff och vi bränner några läge till men känslan är ändå bra. Innan halvtidsvilan har Mazur avslutat distinkt bakom Genarps målvakt vid 2 tillfällen, framspelad av Vasko och Ollie. 3-1 gör Robban men en fin lobb över Genarps målvakt, strax efter utgår även Robban skadad... assist Mazur. 4-1 gör Mazur på straff efter Ollie blivit nergjord i straffområdet. Jag är mycket stolt över killarnas sätt att resa sig och spela en sån fin fotboll mot ett bra motstånd i denna situationen. Äntligen lossnade det för Mazur och äntligen är Dogge tillbaks! Alla förtjänar extra beröm! Dagens lirare är Norre, inga mål o inga assist men som han äger denna matchen. Han är verkligen en grym box till box spelare, han är överallt. Han jobbar hårt över hela banan, springer troligen längst av alla. Han är motorn, spindeln i nätet som bygger upp offensiven och maler ner motståndarna. Återigen är vi tacksamma för vår publiks stöd, ni är värdefulla för oss. Sorry att kiosken var minimal denna gången. Alla är hjärtligt välkomna tillbaks på torsdag 26/8 då vi tar emot serietvåan Bunkeflo som är hack i häl på oss. Kiosken är fullt öppen på torsdag! Målskyttar: Wiktor Mazur 3, Robert Melander 1 Assist: Oliver Wilson 2, Vasko Mitrovic 1, Mazur 1 // Coach Senior-Herrar 22 aug 2021 0kommentarer