Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skattkärrs IK Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Skattkärrs IK 8 7 0 1 21
2 Västerås IBS 8 6 0 2 18
3 Hagfors IF Uddeholm 8 6 0 2 18
4 Kumla IBK 9 5 1 3 16
5 Munkfors IBK 8 4 0 4 12
6 IFK Arboga IBK 8 3 0 5 9
7 Sala Silverstaden IBK 8 2 2 4 9
8 Kungsörs IBK 9 3 0 6 9
9 Skälby IBK 8 2 1 5 7
10 Karlstad IBF Ungdom 8 1 0 7 3
11 Per-Ols IBF 0 0 0 0 0
12 Filipstad IBK 0 0 0 0 0

Match

Västerås IBS

5 - 7
Kristiansborgshallen
24 november 2019
14:00

Skattkärrs IK

Referat

Referat: Västerås IBS - Skattkärrs IK

Efter två veckors uppehåll var det dags för seriematch. Referatören och materialaren var ganska ringrostig. Den planerade träningsmatchen för materialaren i Rättvik var tvungen att ställas in. Anledningen hittills okänd. Men nu till dagens seriematch som var mot serieledande Västerås IBS och som väl får anses vara en av seriefavoriterna. Efter en lugn och trevlig bussresa till Västerås kom vi fram till arenan med en trupp som var lite mindre än mot tidigare matcher men det hade vi kompenserat med att det följde med ett antal supportrar i bussen. Bra va. Måste också i det här sammanhanget nämna att en spelare, Line F, kom inte loss från sitt arbete i tid för att hinna med bussen. Men det resulterade i att hela familjen tog bilen till Västerås och kom fram i tid till matchstart. Bör även nämna Vilma A, vår yngste spelare, vars föräldrar har kört många, många, många mil till andra matcher för att hon skall kunna vara med.
Vår matchplan idag var som vanligt fokus på vårt spel som Matte x 2, + var inte med idag, nogsamt redovisade med pilar, ringar och kryss på taktiktavlan. Vi hade dock idag enligt materialaren en lite mer anpassning mot motståndet än vad vi brukar. Vi antog att Västerås IBS var det mest spelförande laget i serien och att det hade en riktig "sniper" som vi måste bevaka. Dessutom brukade de på hemmaplan starta väldigt intensivt. Materialarens post-it lapp med budskapet "gör mål" var tyvärr borta. Kändes som att matchen var körd redan från början men då tog Matte x 2 tag i det hela och sa att det är bra om ni gör mål också.
Perioden startades av Västerås IBS i ett ganska högt tempo som vi anade men det plande ut och vi fick mer och mer av initiativet. Nu kommer en beskrivning som gör varje SIK:are upprymd, glad och tillfreds. 3.19 gör Kajsa S 0-1 på pass av Line F. 4.46 gör Caroline N 0-2 helt på egen hand. 6.26 gör Ellen S 0-3 på pass av Rebecca E. Tänk vad materialarens grundbudskap är viktigt. Nu blev Västerås IBS det spelförande laget med ett bollövertag som inte resulterade i alltför många målchanser tack vare vårt uppoffrande spel. Vi täckte mycket skott och såg till att bollen var längs sargen och i hörnen. I matchplaneringen varnade vi för en viss spelare och vad hände. Hon gör mål på en passning bakom mål som studsar in. Tekning efter målet och 5 sekunder senare gör Västerås IBS genom Tove P som tidigare spelat i Skattkärrs IK under sin studietid. Och helt plötsligt står det 2-3. Skotten denna period 9-6.
I denna periodpaus var det mycket beröm för ett uppoffrande och bra försvarsspel och inte minst för vår måleffektivitet. Budskapet var fortsätt som vi startade matchen för i slutet av period ett hamnade vi lite för långt tillbaka i plan. Matchbilden inledningsvis av perioden var att Västerås IBS i anfallszon hade mer boll än oss men skapade inte direkt några farliga målchanser. Vi hade mer boll i försvarszon och hade ett bra tålamod men lyckades inte få till långa anfall. Efter 5.42 får vi en utvisning med oss. Vi får till ett bra powerplay spel men lyckas inte göra mål. Men efter 9.18 gör Caroline N på egen hand 2-4 kanske en retroaktiv utdelning av vårt powerplay. Resten av perioden är ett "ställningskrig". Västerås IBF anfaller. Vi försvarar oss genom att blockera skott se till att de hamnar utåt sargkanten och i hörn. Dock börjar diagonalpassen och återerrövringen av boll i hörn blir bättre och bättre för Västerås IBS. Målmässigt sker följande. Efter 12.52 gör Västerås 3-4 som följs av att Kajsa S på egen hand gör 3-5 när matchuret står på 15.40. Periodresultat 1-2 och skotten 6-1. Återkommer i slutet av referatet angående skottstatistiken.
Matte x 2 talar om att vi leder med 3-5 efter ha följt matchplanen med en mycket bra insats från alla. Vi har hanterat 40 minuter nu återstår "bara" 20 minuter. Ingen paus utan pilar, ringar och kryss på taktiktavlan så det fanns förstås nu också. Vad vi alla var överens om var att nu krävs ännu hårdare jobb för att vinna. Tyvärr fick vi en skada på Rebecca E att hantera. Perioden har en matchbild som liknar förra. Vi försvarar oss bra och skapar en del målchanser. Men nu kommer en riktig prövotid. Efter 3.34 får vi en utvisning mot oss som vi hanterar bra. Därför får vi ännu en utvisning mot oss efter 6.18. En period med skottäck, blåmärken, målvaktsräddningar och inte minst massor av peppning. Men vi är hårt ansatta under den här perioden. Matte x 2 tar nu en time out för att lugna ner situationen. Den fungerar mycket bra spelet blir nu mer kontrollerat från vår sida. Västerås IBS har fortfarande mer boll än oss men vi låter så ske. Efter 15.48 tar Västerås IBS time out. Nu händer mycket i perioden. 16.44 gör Västerås IBS 4-5. Nu är materialaren nästan helt utanför all kontroll av nervositet. Det som händer nu är nog att Västerås IBS blir för offensiva i sin vilja att kvittera. Efter 18.23 gör Caroline N 4-6 på pass av Emma CB. Direkt efter tekning får vi ett frislag och då gör Emma CB 4-7 på pass av Caroline N. Till och med materialaren accepterar att Västerås IBS gör 5-7 när matchuret står på 18.55. Periodresultat 2-2 med slutresultat 5-7. Skotten denna period 7-3 och totalt 22-10.
Västerås IBS var serieledare innan denna match och är fortfarande serieledare efter denna match. Det är tack vare målskillnad och en match mer spelad. Den uppfattning som angavs i början att de är en av favoriterna till seriesegern kvarstår.
Skattkärrs IK består idag av 19 hjältar. 15 spelare inkl målvakter, 3 ledare och en nervös fotograf. De som slitit mest är spelarna och Matte x 2. Där ändå spelarna inkl. målvakter som står för mesta bragden. Ni har fått en hel del blåmärken efter matchen men jag lovar att de kommer att gå bort men 3 poäng för segern kommer alltid att vara kvar.
Det här med skottstatistik är faschinerande. Enligt Vibf som är administrerande förbund för denna serie så skall skott på mål och i mål räknas som skott. Om man ser på dagens match och redovisad skottstaistik så hade vi i andra perioden en skottffektivitet på 200%. Hade vi skjutit 5 skott till så hade matchen varit klar. Sammantaget för hela matchen var skottstistiken 105% enligt matchens sekretariat.
Vilken supporterskara vi har. Föräldrar eventuella sambos gav ett fantastiskt stöd idag. Kravbilden blir ju nu att ni alltid skall komma på alla våra matcher. Fast att vara anhörig till en av våra spelare, Caroline N, kan vara lite tveeggat såsom matchbilden såg ut på slutet.

Materialaren
Vår seger har gett lite eko hos min nyspanske vän som uttryckt en beundran för vår insats idag. Kommer efter nästa match att ta del av hans kartläggning av den spanska innebandyn.

Materialaren
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Caroline Nordqvist 1 0 0 0 0
Daniela Norström 1 0 0 0 0
Ellen Skantz 1 0 0 0 0
Emma Carlén Björemo 1 0 0 0 0
Hanna Berg 1 0 0 0 0
Jasmine Lahte Bonté 1 0 0 0 0
Kajsa Salo 1 0 0 0 0
Line Flognman 1 0 0 0 0
Maja Emanuelsson 1 0 0 0 0
Nellie Mattsson 1 0 0 0 0
Rebecca Eklund 1 0 0 0 0
Thea Kraft 1 0 0 0 0
Vilma Andersson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Rebecca Larsson Tammi 1 0 0 0 0 0 0
Rebecka Larsson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng