• Det ser lovande ut för Skaras herrar

Skara är i behov av varje poäng tillgänglig om ambitionen att kunna ta sig upp en division ska leva och i dagens match lär gästerna inte ge bort poängen i första taget. Gästerna Hjo stod för en lite skräll senast då man luggade serieledande IFK Falköping på alla poängen och kommer nog fyllda med självförtroende till dagens match. Skara öppnar matchen piggast och efter fem minuter slår Anton Lans en fin boll till Rasmus Arvidsson som löpt sig fri och ett antal Skaraspelare rusar in i straffområdet för att avsluta men tyvärr passerar inlägget förbi alla dessa. I 10 har Skara en snabb omställning där återigen Rasmus kommer på högerkanten och den här gången serverar han Tom Lundgren som drar på med vänstern. Skottet täcks av en Hjospelare till hörna annars hade vi nog haft ett ledningsmål där. Målet kommer dock i minut 23 när Skara har en frispark strax in på Hjos planhalva. Elias Abbasi slår frisparken in till straffpunkten där bollen ramlar ner framför Anton som stöter in bollen. I anfallet efter vaskar Skara fram en hörna som hamnar hos Joakim Friberg som avancerar och avslutar med sin fina vänsterfot i stolpen. Efter en halvtimme spelat spelar Skara riktigt bra och man matar bollar mot Hjos straffområde och bästa läget har nog Rasmus som sånär styr in ett fint inspel från Samuel Fröberg. I minut 42 gör Rasmus en riktigt bra prestation när han dribblar av ett par Hjospelare i straffområdet men fri med målvakten så räddar densamme fint avslutet. Den var Rasmus värd att få sätra. Skara går till halvtidsvila med en 1-0 ledning och en välförtjänt sådan. Det hade varit suttit fint med ytterligare något mål för Hjo har flera spelare som kan göra mål av ingenting. Andra halvlek inleder som första slutade med tryck från Skara och det är kul att se den inställning man har i denna match. Matchen har en tendens att bli mer fysisk, vet inte om det beror på att orken tryter hos vissa spelare. Skaras fina inledning i andra kommer av sig något och spelet blir oorganiserat. I minut 63 frispelar Rasmus Tom som gör bort målvakten men istället för att lägga in bollen i tom bur så träffar han burgaveln, till Toms försvar bör tilläggas att vinkeln var något snäv. I 70:e minuten kommer det förlösande 2-0 målet när Joakim får tillbaka en hörna som han precis slagit, balanserar på kortlinjen där han går förbi en motspelare och spelare snett inåt bakåt till Elias som sätter bollen ribba in. 74:e minuten kommer Erik Morell Sahlqvist i på plan och han håller på att skriva in sig i målprotokollet direkt när han fint framspelad av Oliver Jonsson kommer fri med målvakten som får upp en hand och räddar. Osama Safar som kommer in i slutet av matchen gör en fin insats när han tar en lång räd från mittlinjen ända ner till kortlinjen och slår ett fint inlägg som sånär passerar målvaktens händer till en fristående Tom. Skara vinner matchen välförtjänt och kravlar sig med i toppstriden, Hjo har inte speciellt mycket framåt och det de skapar tar vår backlinje och målvakt hand om. Härligt att se attityden långa stunder hos Skaraspelarna idag, man kommer långt med inställning. Utmärker sig idag gör Rasmus som är pigg på sin position på yttermittfält där han skapar lägen för medspelare och med lite tur kunde det blivit ett par mål idag. Eloge till Oliver som inte sovit allt för mycket inatt pga arbete men som gör en stabil insats. Det ser ut som vi går mot en spännande höstavslutning i division 4 och härnäst har vi Gällstad borta. Seniortrupp Herrar 2 sep 2023 0kommentarer
  • Uppsnack och nedsnack - IFK Hjo

Är du ledare, spelare eller supporter till klubben. Se hit! Nu på lördag möter herrarna IFK Hjo i en viktig match. Då gäller det att vi sluter upp kring laget. Vi tänkte att vi kör ett litet arrangemang kring matchen så att vi kan stötta killarna. Tidsschema för matchen 11:45 Nya stugan, klubben bjuder på kaffe och kaka. 12:10 Huvudtränare Oskar Wetterling kommer och pratar om förutsättningarna inför matchen. 13:00 Matchstart (A-plan eller konstgräs meddelas senare under veckan) 13:45 Halvtidssnack 15:00 Efter matchen kommer Oskar och en spelare upp och pratar om matchen. Resten av spelarna ansluter efter att de har duschat för lite mingel och tilltugg. Vore kul om så många som möjligt vil haka på. Anmälan sker till Johan Persson, via SMS på 0730-507005 Seniortrupp Herrar 30 aug 2023 0kommentarer
  • En riktigt bra halvlek av Skara

Herrarna hade en tung start på höstsäsongen med en förlust mot Ulricehamn genom tre snabba mål senast. Men vi gräver inte ner oss för det utan tar nya tag idag när vi gästas av jumbon Falköpings FK. Det vackra sommarvädret gör att dagens match spelas på konstgräsplan. Skara har ett visst övertag i inledningen men i sjätte minuten har Falköping en snabb omställning som överraskar Skaras försvar. Falköping sätter säkert bollen i mål och tar ledningen. Skara replikerar dock snabbt och i minut 10 avancerar Simon Kotka på högerkanten och slår ett inlägg där Rasmus Arvidsson når högst med huvudet och nickar in kvitteringen. Skara fortsätter pressen efter kvitteringsmålet men igen så saknas skärpa och rörelse i motståndarens straffområde. Efter halvtimmen spelad så har Rasmus och Joakim Friberg ett fint samarbete som slutar med att Joakim får till ett avslut som målvakten får fingertopparna på. Strax innan paus har Skara ytterligare ett farligt läge när Erik Morell Sahlqvist frispelar Simon som sånär forcerar in bollen. Oavgjort resultat är ställningen i halvtid och det speglar inte hur spelet varit men som vanligt är det målen som räknas. Skara bör förbättra rörelsen utan boll, alldeles för många som blir stående och tittar på vad bollföraren ska göra. Det första som händer i halvleken är att Tom Lundgren blir neddragen i straffområdet och domaren dömer straff. Joakim tar straffen och placerar den säkert vid stolpen, precis den starten Skara behöver. Skara får en injektion av målet och i minut 55 rycker Erik ifrån sin försvarare och spelar in till Rasmus som avslutar på målvakten. Tio minuter senare rullar Skara upp ett mönsteranfall när Tom skarvar ut bollen till Rasmus som avancerar och spelar snett inåt bakåt till Oliver Jonsson som drar på och utökar Skaras ledning. 73 tar Samuel Fröberg en mycket fin djupledslöpning och spelar in till Tom som tar en lika fin löpning i straffområdet men Falköpings målvakt gör en idioträddning på Toms avslut. I anfallet efter är det Rasmus som tar en löpning på andra kanten och slår ett avvägt inlägg till Elias Abbasi som i princip har öppet mål men nicken går över. I 80:e minuten så får Elias bollen på vänsterkanten och sin vana trogen bryter han in i plan och den här gången avslutar han stenhårt i bortre burgaveln och 4-1 är ett faktum. Skara tryck fortsätter matchen ut och man har flera lägen att utöka ledningen men Falköpings målvakt storspelar och räddar flera klara lägen. Skara vinner matchen rättvist och deras andra halvlek är riktigt bra där spelarna visar upp ett mer rörligt spel än i första. Nu en veckas matchvila och sen väntar IFK Värsås borta nästa söndag. Seniortrupp Herrar 20 aug 2023 0kommentarer