• Skön seger för Skara innan sommaruppehållet

Då är vi framme vid sista matchen för Skara innan sommaruppehållet och för att summera säsongen hittills har den gått över förväntan trots ett par snöpliga poängtapp. Dagens match blir en riktig nagelbitare då gästerna Forshaga ligger tvåa i tabellen en poäng efter Skara. Vi hoppas Skara bibehållet den fina formen från senaste matchen. Skara startar matchen med vinden i ryggen och redan i andra minuten snappar Kristijan Nikolaj upp ett felpass i backlinjen hos Forshaga och avlossar ett skott precis utanför. Skara möter ett väl uppställt Forshaga i inledningen av matchen men genom fina kombinationer så tar man sig igenom gång på gång och i 18:e minuten kommer också utdelningen när Liam Samuelsson blir friställd och säkert placerar in 1-0, Liams första mål i Skara-tröjan. Anfallet efter agerar Liam framspelare när han serverar Oliver Jonsson en fin boll som Oliver avslutar i burgaveln. Forshaga sticker upp i några få anfall och är inte helt ofarliga på de fasta situationer de skapar men Olle Jacobsson i Skaras mål har koll på läget tillsammans med en stabil backlinje som han har framför sig. I minut 36 så skapar Skara ett riktigt fint anfall när Oliver slår en djupledsboll till Rasmus Arvidsson som fri med målvakten osjälviskt friställer Liam som lyckas placera bollen över målet från nära håll. Där hade vi nästan intecknat 2-0 i målprotokollet. Matchen går till halvtidsvila med ledning till Skara som är det laget som spelar sig fram till flera fina lägen. Forshagas spel bygger mycket på att nå sin målfarlige anfallare som är ganska ensam på topp. Forshaga flyttar upp sina positioner i början av andra halvlek kanske lite beroende på den starka medvind man har i ryggen. Matchen har helt klart förändrats, det fina spel Skara visade upp i första har blivit lite mer krampaktigt i inledningen av andra. Forshaga gör flera byten för att få till lite förändringar och få in lite nya krafter. Efter tjugo spelade så har ändå Skara en rad av chanser där Erik Ström kanske har den bästa när han fint framspelad av Rasmus skjuter precis över högra krysset. I 75:e minuten kommer Linus Bock fint på vänsterkanten och spelar in en passning som skär genom hela straffområdet och landar hos Erik på bortre, där borde tvåan kommit men det vill sig inte riktigt. Forshaga trycker på för en kvittering i slutet av matchen och Skara gör allt för att freda sig, det hade känts bra om Skara hade satt några av sina tidigare chanser i det här läget av matchen. Skara vinner matchen och det måste kännas skönt för laget att gå till sommarvila med två fina resultat i bagaget. Mönstret i dagens match känns igen där Skara tar ledningen, skapar mängder av bra lägen utan att sätta chanserna och så blir det en nervös utvecklingen av matchen där det räcker med ett bra avslut från motståndarna för att lugga Skara på poäng. Det ska sägas att idag kändes det ändå tryggt med en stabil insats från Skaras försvar och Olle som sista utpost. Liam gör sin bästa match i Skara och kunde mycket väl ha gjort ett mål till men idag räckte det med ett för att säkra segern. Herr senior 29 jun 0kommentarer
  • Skara kämpade hem segern

Skara kommer från två matcher med riktigt tunga poängtapp i slutminuterna. Idag krävs fullt fokus tills domaren blåser av matchen då en seger är ett måste för att haka på i toppen. Motståndare idag är Grums som ligger i den nedre delen av tabellen men som har många jämna matcher bakom sig. Skara har ett par avstängningar och några skador så det har blivit lite rokader från den normala startelvan. Kristijan Nikolla sätter Grums målvakt på prov redan i andra minuten med ett skott utifrån. Förutom det så är det en ganska lugn matchinledning där lagen känner på varandra lite. I 11:e minuten är det dags för Kristijan igen att få målvakten att jobba. Denna gången gör han sin försvarare på vänsterkanten avancerar inåt och avslutar vid första stolpen. Målvakten gör igen en vass räddning till hörna som Kristijan slår och Linus Bock får ett bra läge att nicka in men nicken landar i famnen på målvakten. Skara har ett antal fina kombinationer i mitten av halvleken men tyvärr får man inte till det i avgörande momentet. I 22:a minuten får Tom Lundgren ett jätteläge när han får ett inspel vid straffpunkten, ett direktavslut där hade nog gett ett annat resultat men Tom väljer att ta emot bollen först och den rinner iväg. Grums äter sig in i matchen allteftersom halvleken går utan att skapa några riktigt farliga lägen. I sista minuten har Skara en dubbelchans när Oliver kommer igenom och avslutar, returen går ut till Rasmus som får på ett bra skott men målvakten räddar båda gångerna. Lagen går till halvtidsvila utan att ha gjort några mål. Skara börjar bra och har mesta spelet men Grums är inte helt ofarliga. Skara har en tendens att ta för lång tid på sig att få upp bollen, man bör söka ett mer rakare spel då man har snabba spelare framåt. Skara får en riktigt bra start på andra halvlek när Kristijan sin vana trogen driver upp bollen på vänsterkanten och hittar in till Tom som lyckas passera Grums målvakt och sätta ett förlösande 1-0. Grums vaknar dock till efter målet och får ett farligt läge när flera spelare blir helt rena i straffområdet på ett inlägg men John Fredriksson i Skara-målet avvärjer avslutet fint. Skara återtar initiativet och i 59:e minuten bryter Kristijan in från vänsterkanten och avlossar ett hårt skott som återigen målvakten fint räddar, 2-0 hade suttit fint där. I minut 66 så är det Rasmus Arvidsson som jagar ifatt ett bakåtspel och är en hårsmån från att överlista målvakten. 72 minuter spelade sticker Grums upp och skapar en riktigt farlig hörna där John gör en riktigt fin räddning. Anfallet efter svänger det och Kristijan friställer Rasmus framför mål men Rasmus avslut går precis över. 76 så har Grums ytterligare en hörna och där är Skara bara en halvmeter ifrån ett baklängesmål då nicken går precis över, lite oroligt i Skara-leden nu. Det är två ganska tröttkörda lag som avslutar matchen och tempot sjunker i slutet. Grums försöker lyfta upp folk men Skara lyckas stå emot och går segrande ur matchen. Kristijan gör som vanligt en gedigen insats och ligger bakom det mesta i anfallsväg, nykomponerade backlinjen gör det bra och inlånade målvakten John Fredriksson räddar oss ett par gånger. Idag kändes de tre poängen extra sköna och nu väntar 2 riktigt tuffa matcher som avslutning innan sommaruppehållet, först Viken på bortaplan och sen toppmöte mot Forshaga hemma. Herr senior 16 jun 0kommentarer
  • Syrianska spräckte Skaras förlustnolla

Vilken batalj vi har framför oss ikväll, två av seriens bättre lag möts i ett lokalderby. Ettan och tvåan från förra årets div 4 serie, Syrianska Lidköping och Skara FC, möts och dessutom står en del på spel. Vid vinst för Syrianska kommer de ikapp Skara men vid Skara-vinst skiljer det sex poäng. Strålande väder och fri entré borgar för att detta blir en riktigt trevlig tillställning. En match i matchen ikväll är också kampen mellan bröderna Nikolla, Kristijan i Skara och Danijel i Syrianska. Matchen börjar något avvaktande med ett visst övertag för Skara. Först i 13:e minuten kommer den första någorlunda chansen och det är Syrianska som trycker på och ett skott utifrån styrs sånär in i eget mål av en Skaraförsvarare. Efter 20 skrapar Skara ihop till något man kan kalla lite farligare chans när Kristijan Nikolla kommer på högerkanten och hittar in till Linus Bock som styr bollen strax utanför från nära håll. Efter halvtimmen spelad har Skara ytterligare ett läge när återigen Kristijan spelar in denna gången till Liam Samuelsson men målvakten avvärjer fint. Vi går till en mållös halvtidsvila och som ni ser har det inte varit mycket att notera i chansvög. Det har varit avvaktande spel från båda lagen och Skara inledde bäst men Syrianska kom mer och mer allteftersom halvleken gick. Vi hoppas på en mer publikfriande fotboll i andra halvlek inför den stora publiken (825 till antalet) som tagit sig till arenan. Andra börjar med en bra chans för Skara när bollen hamnar hos Linus B som på halvvolley prövar skott utifrån, dock går detta strax över. I minut 49 så tänder det till i matchen då Syrianska på en snabb omställning placerar in 0-1 med ett fint avslut i nättaket. Målet ger framförallt Syrianska energi och matchen tar mer fart. Efter 65 så får Syrianska en frispark strax utanför straffområdet och frisparken slås mycket fint direkt i mål och 0-2 är ett faktum. Nu är det verkligen uppförsbacke för Skaras herrar. Skara genomför lite byten och får in lite energi och börjar trycka på framåt. I 84:e minuten skapar Skara en bra chans när Ekrem Ibrasimovic har en bra nick mot Syrianskas mål. Två minuter senare har Skara ännu en nick mot mål och denna gången sitter bollen. Det är Tom Lundgren som med en språngskalle trycker in 1-2 och nu är Skara på kvitteringsjakt. Och Skara lyckas även kvittera precis efter reduceringsmålet och det gör man genom Kristijan som håller sig framme vid en tilltrasslad situation framför Syrianskas mål och trycker upp bollen i nättaket. Matchen är dock inte slut än och i anfallet efter kommer Syrianska fram lite lätt på Skaras planhalva och det blir ett avgörande i brödrakampen då Danijel Nikolla trycker in 2-3 till Syrianska. Skara forcerar på slutet ör att behålla sin förlustnolla men Syrianska står emot och vinner matchen. Syrianska får matchen lite dit dom vill och tar över matchen när den går ner i tempo och kan spela på snabba omställningar. Skara repar sig och gör en heroisk vändning men orkar inte hålla fokus och släpper upp Syrianska till ytterligare ett anfall där de gör segermålet. Om första halvlek var ett sömnpiller så var verkligen avslutningen på matchen riktigt spännande. Skara får ladda om för ett nytt derby redan på tisdag då man möter Götene på bortaplan. Herr senior 31 maj 0kommentarer