• Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - Hallstahammars SK FK

SK91 Herr-HSK Fotboll 3-1 Publiksiffra: 165 Derbyspöket den här säsongen fortsätter för HSK och en ny tung seger för SK91! 165 personer hade tagit sig till ett soligt och varmt Kolbäcks IP under söndagen för ett hett derby i Division 5 mellan 2 lag som har oerhört mycket och spela om. Ett SK på ena sidan som är påväg mot Division 4 och ett HSK på andra sidan som slåss för nytt kontrakt i Division 5. Det blev ett derby som ändå bjöd på snygga mål och passningar, men även 2 röda kort och lite känslor. Det är HSK som skapar första farliga chansen i matchen. Mathias Andersson drar till med ett bra skott som Robin Lundgren gör en väldigt fin räddning på. SK får sedan ett gyllene läge att näta. Jonathan Thelin drar till på volley som blir lite halv farligt, men Viktor Öhlander har bollen till slut. Direkt efter så small det. Joakim Grandalen klipper till med ett hårt skott inne i straffområdet som Viktor är chanslös på och 1-0. SK fortsatte att skapa farligheter och 5min senare så kommer utökningen. August Lindberg slår ett utmärkt inlägg till Jonathan Thelin som drar till direkt och 2-0. SK är sedan återigen nära att näta. Mattias Kalnins kommer ren, men skottet går strax utanför. HSK lät SK få komma igenom flera gånger och skapa farligheter. August Lindberg är sedan nära efter att Robin Lundgren startat uppspelet, men Viktor räddade skottet. HSK hade svårt att skapa något i första förutom skottet i inledningen. SK hade mycket väl kunnat gjort fler mål. I slutet på första så får SK spela med en man mindre efter ett rött kort och ett bra läge i andra att hämta ikapp för HSK. Det är ändå SK som fortsätter som i första när andra börjar som man fortfarande hade fullt lag och det gav utdelning. I den 53:e minuten så får SK straff och 3-0. Lagkaptenen Alexander Eriksson är säker! HSK har fortsatt svårt framåt trots en man mer och skotten är alldeles för svaga. 5min senare så kommer ändå 3-1. Mathias Andersson slår en perfekt passning till Ahmed Ali som får friläge och sätter den säkert. Närmre en så kommer inte HSK. SK vinner derbyt med 3-1 helt rättvist. Man blev aldrig hotad i den här matchen. SK är fortsatt serieledare och nu 3p ner till Ransta efter deras tapp! Och 4 matcher återstår. SK har också bättre målskillnad en Ransta.12p kvar och spela om! Nästa match spelas den 15 september 17:00 på Masbo IP då man möter jumbon Skinnsberg på bortaplan. En mycket tung förlust för HSK i derbyt som fortsatt har problem. Nu är också Viktor avstängd i nästa match! HSK ligger kvar på nedflyttningsplats med 2p upp till Ramnäs. Nästa match spelas den 15 september då man möter tabelltrean AFG Västerås hemma på Trollebo IP! Ref. hämtat från lokalsportsbomben. A-lag Herrar 23 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Skultuna IS - Sörstafors-Kolbäck FK

Skultuna-SK91 Herr 1-4 Publiksiffra: 29 Serieledare och 5 matcher ifrån Division 4!! ?? Lagmaskinen fortsätter att leverera! Under söndagseftermiddagen så spelade SK91 borta mot Skultuna på Kvarnbackavallen och Skultuna hade inte mycket att komma med mot ett SK som inget lag kan stoppa. I matchminut 19 så kommer första målet i matchen när Joakim Grandalen gör 0-1. Det dröjer inte länge innan tvåan kom och vem står för målet? Jonathan Thelin som fortsätter att spruta in mål. Mattias Kalnins skjuter sedan in 0-3 efter dryga halvtimmen och matchen var redan avgjord. På stopptid av den första halvleken så reducerar visserligen Skultuna till 1-3 och det står sig i paus. Skultuna var ändå aldrig nära att hämta upp. När Joakim Grandalen gör sitt andra mål för kvällen och 1-4 med 22min kvar av matchen så var det tack och godnatt för hemmalaget. SK vinner säkert med 1-4 på bortaplan och fortsätter att vinna. Då Ransta spelade oavgjort borta mot Västerfärnebo så går SK upp i serieledning igen med 1p ner! En enda förlust på 17 matcher. SK är 5 matcher ifrån Division 4 och man har allt i egna händer och man har nästan säkrat andraplatsen. Vilket lag det här är!! Nästa match spelas den 8 september 15:00 på Kolbäcks IP då det vankas derby hemma mot HSK! Ref. hämtat från lokalsportsbomben A-lag Herrar 2 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - Ramnäs IF

SK91-Ramnäs IF 4-2 Publiksiffra: 69 ?? Ramnäs kunde inte rubba SK. Derby hemma mot bottenlaget Ramnäs under tisdagen. Ramnäs hade inte så mycket att sätta emot topplaget SK91 på Kolbäcks IP. Den första halvleken är jämn resultatmässigt där 2 misstag i vardera försvar gjorde att det stod 1-1 efter den första halvleken. Joakim Grandalen nätade i första för SK. SK kommer ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och då ramlade det in mål. I den 63:e minuten så nickar Jonathan Thelin in 2-1 för SK och 2min senare så var det dags igen. Jonathan Thelin drar bort försvaret på egen hand och sätter bollen i nät stensäkert och 3-1. Thelin har verkligen kommit igång med målskyttet. Med 19min kvar av matchen så gör man också 4-1 genom Viktor Thurby och matchen var avgjord efter 3mål inom loppet av 8min. Ramnäs putsar visserligen till siffrorna i slutet, men SK vinner ändå säkert med 4-2. Man skapade en hel del chanser och kunde mycket väl ha vunnit med större siffror. Segertåget fortsätter! SK är fortsatt tvåa i tabellen med 1p upp till Ransta och 7 ner till trean Afghanska. Det ser fortsatt bra ut med endast 6 omgångar kvar! Nästa match spelas den 1 september 15:00 på Kvarnbackavallen då man möter mittenlaget Skultuna på bortaplan! Ref. hämtat från lokalsportsbomben. A-lag Herrar 31 aug 2019 0kommentarer