Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sjömarkens IF

Följ

Sjömarkens IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Sjömarkens IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Sjömarkens IF
Adress Hagavägen 16
Postadress 51840 SJÖMARKEN
Telefon 033-25 71 31
E-post sjomarkensif@telia.com
Orgnr 864500-4840
Kontonr Bankgiro 345-8981 -- Swisch 1234524120

Om Sjömarkens IF

En liten kortfattad presentation av Sjömarkens IF
Lite fakta: Sjömarken är ett litet trevligt samhälle beläget vid Viaredssjön cirka 8 kilometer väster om Borås. I Sjömarken bor det ca.2.800 personer och här finns Idrottsföreningen Sjömarkens IF. Föreningen bedriver idag en verksamhet som till den största delen består av fotboll.
Det finns även en Boulesektion och en MTB sektion.

Vår förening har idag drygt 900 medlemmar. Det är 400 aktiva och ytterligare 500 passiva medlemmar. Det finns även en Löparsektion.

Vi äger och driver vår anläggning själva. Vi har två 11-manna planer på naturgräs och en 9-manna plan på konstgräs.
Det finns även Motionsspår 1,3 km 2.5 km (detta spåret har elljus) och 5 km. Vår målsättning i Sjömarkens IF är att alla invånare i samhället skall kunna erbjudas motion och friskvård i sin närmiljö, genom våra fina och lätt tillgängliga spår och leder i samhället. Vi hoppas på att kunna sätta hela samhället i rörelse
Dessutom har vi 8 Boulebanor som invigdes augusti 2013

Engagerade i föreningen:
Det finns idag ett stort engagemang i föreningen med många som arbetar ideellt, det finns drygt 120 personer som har någon form av ledarfunktion.
- Styrelse och Klubbchef
- 90 engagerade fotbollstränare
- Fotbollsansvarig tillsammans med fotbollsgruppen lägger ner ett stort arbete på att arbeta med vår ”Gröna Tråd”.
Vi har alltid full Focus på att leva efter den och att vi använder det som ett levande material som finns med som en ledstjärna i föreningen.
- En driven Framtidsgrupp där det finns 5 kvinnor som arbetar för att lyfta föreningen framåt.
- Dam/Trivselkommitén som består av 21 driftiga och flitiga kvinnor, de gör ett fantastiskt arbete med att driva föreningens arrangemang och aktiviteter.
- Motion och friskvårdsgrupp bestående av 14 personer. Ett av målen är att sätta samhället i rörelse.

Antal lag:
Hos Sjömarkens IF har det under 2017 funnits 31 fotbollslag fördelat på 4 st. seniorlag, på ungdomssidan 7 st 11-mannalag, 4 st 9-mannalag, 10 st 7-mannalag och 6 lag i Fotbollskolan.
Samverkan med andra
Samverkan har vi med Sandareds IF - detta har vi för att våra fotbollspelare skall ha möjligheter till bra träningsutveckling. Vi samverkar även med skolan i Sjömarken på flera olika plan, vi har en mycket bra kontakt med varandra. Till sist men inte minst så samverkar vi även med kyrkan i Sjömarken, bl.a. ordnar vi gemensamma föreläsningar

Till sist vad står vi för…….
- Sjömarkens IF är en förening där vikten av klubbkänsla står högst
- Vi är en bred förening.
- Vi är en härlig Idrottsförening med ett stort engagemang hos alla våra aktiva medlemmar. Det känns som glädjen och värmen just nu genomsyrar hela vår Förening.
- Träningar och tävlingar kryddas med en hel mängd andra aktiviteter
- Vi arbetar starkt med ett av våra mål att Idrottsgården skall vara en given mötesplats i Samhället där idrott, glädje och hälsa förenas. Detta gör vi genom att arbeta med mycket övriga arrangemang och aktiviteter i vår förening som alla i samhället erbjuds att deltaga i.
- Vi arbetar aktivt med alkohol och drogpolicy genom en Studiecirkel som kallas ”Bra kompis”
- Vi arbetar stolt hela tiden med vår Policy och Värdegrund.
- Vi värnar om våra tränare, aktiva och engagerade i föreningen som gör ett fantastiskt jobb för Föreningen. Varje år startas med en Ledarkonferens för att utveckla vår verksamhet därefter en uppföljning på hösten.
- Vi har som mål är att vi skall ha välutbildade ledare och varje år erbjuds Ledarutbildning.
- Vi bjuder in Jullunch för alla arbetsgrupper i föreningen när julen närmar sig. Som en uppskattning till varje tränare så överlämnas det en Julklapp varje år. Även fast alla dessa inslag är förenade med en viss kostnad för föreningen är vi övertygade att det är en mycket god investering. Genom detta bygger vi relationer, skapar glädje och främjar för en god Klubbkänsla.


Välkommen in i klubbgemenskapen