• Referat: Barkarö SK Dam - Skultuna IS

Barkarö SK Dam - Skultuna IS 1-6 (0-2) 0-1 (12) Moa Godesparr. STRAFF! 0-2 (31) Wilma Karlsson. 0-3 (48) Hanna Häggkvist. 0-4 (56) Julia Olsson. 1-4 (58) 1-5 (75) Sara Abshir (Tlde Fält) 1-6 (78) Amanda Stolpe (Malin Högberg) A-lag Damer 14 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Skultuna IS - Västerås BK 30 Dam U

Skultuna IS - Västerås BK 30 Dam U 3-3 (0-0) Skott: 5-6 Hörnor: 3-4 1-0 (55) Tindra Sörell (Amanda Stolpe) 2-0 (56) Tindra Sörell (Amanda Stolpe) 2-1 (73) 2-2 (82) 3-2 (85) Tindra Sörell (Elin Bergsten) HÖRNA! 3-3 (91) FRISPARK! Matchreferat: Säsongens andra träningsmatch spelades hemma mot unga Västerås BK30 Dam U. Vi ville inför denna match träna på vårt försvarsspel och vi visste att det skulle bli ett högre tempo idag änn mot Sala. Tjejerna var taggade och peppade för en heldag/kväll tillsammans (match & lagfest) så humöret var på topp fördom som hade möjlighet att spela idag. Den första halvleken började med ett litet övertag för gästerna, de hade en aggressiv press och vann en del 1:a och 2:a bollar och försökte sedan hota via sitt djupledsspel. Vi var lite halvtröga och fick inte igång spelet utan rycktes med i BK's lite hetsiga spelstil. Ju längre matchen gick så åt vi oss in i matchen och förde sedan spelet utan att egentligen skapa några farliga chanser,detta gjorde inte heller bortalaget. Endast 3 avslut på mål i den första halvleken men desto farliga var del på de fasta situationerna som hörnor. Halveleken slutar mållös. Direkt i den andra så tar Skultuna tag i matchen efter ett bra halvtidssnack, vi gör även några förändringar och positionsbyten. Ett lyckat sådant är att vi plockar upp Tindra Sörell som forward tillsammans med Amanda Stolpe. I den 55:e minuten så vinner Amanda en närkamp och frispelar Tindra somsedan kommer fri med målvakten. Iskallt rullar hon in 1-0 till hemmalaget. Knappt hade man sedan hunnit hämta sig av glädjen då samma situation dyker upp igen. Minuten senare så vinner Amanda en ny duell och frispelar Tindra igen, målvakten är bättre med denna gång och rusar ut mot Tindra men tvekar sedan en aning, detta uttnyttjar Tindra som kommer först på bollen och rullar in 2-0 helt korrekt. Olyckligtvis så gör BKs målvakt sig illa för stunden, men repar sig fysiskt ganska snabbt. Hemmalaget kontrollerar nu matchen men snöpligt så kommer det en reducering i den 73:e matchminuten och BK får vittring. De sista 10 minuterna av matchen blir häftig. BK30 reducerar då deras nummer 10 kommer loss i en djupledsboll och placerar snyggt in 2-2 (82), nu tror man att BK ångar på men Skultuna repar sig snabbt och skaffar sig en hörna. På denna hörna så blir det kalabalik i BKs straffområde och Tindra ärsist på bollen och gör däremed sitt tredje mål för dagen och 3-2 (85) till hemmalaget med 5 minuter kvar. Matchen känns avgjord och det är mycket starkt att åter ta tillbaka ledningen. Dock så skulle gästerna få sista ordet. I den sista minuten (91) så får BK30 en frispark precis utanför straffområdet och dessvärre så kommer kvitteringen till 3-3 i sista sekunderna av en bra slagen frispark. SLUT! Resultatet känns rättvist ändå och vi fick ett kvitto på att försvarsspelet fungerar bra och vi har nu även gjort 7 mål på 2 matcher framåt och många tjejer är delaktiga i spelet samt att vi försöker vara ett spelförande lag. Jättekul att se. Efter matchen så samlades tjejerna på IP med gemensam lunch och poängjakt för att sedan bege sig ut till Partyladan och gemensam lagfest och 5-kamp. A-lag Damer 6 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Skultuna IS - Sala FF Dam

Skultuna IS - Sala FF Dam 4-1 (2-1) 1-0 (30) Sara Abshir. 1-1 (31) 2-1 (43) Wilma Karlsson (Engla Söderström) 3-1 (47) Wilma Karlsson (Moa Godesparr) 4-1 (51) Elin Jansson. FRISPARK! Skott: 13-3 Hörnor: 3-5 Publik: ca 60 personer. Matchreferat: Äntligen var det åter dags för match för damlaget efter ÅTTA! månaders uppehåll från matchspel. Tjejerna har sett fantastiskt bra ut på träningarna och det känns som vi vässat till oss ytterligare sedan förra säsongen och de yngre tjejerna har kommit fint in i damlaget. Ikväll var det dags att möta Sala FF, ett lag vi mött 5 gånger hittils och där vi hittils delat på poängskörden med två segrar var och en oavgjord. Kvällens match hade två fokusområden. 1. Få ihop gruppen även på match och för att se hur vi står mot andra lag utanför träningarna. 2. Att sätta vårt försvarsspel inför säsongen. Matchen rivstartades av bägge lagen och med ett högt tempo, det var verkligen två lag som längtat efter att få spela match igen men det var hemmalaget som satte taktpinnen diekt med sin offensiva fotboll. Skultuna rullade boll och fick till ett bra tryck och var nära att ta ledningen flertalet gånger men en storspelande målvakt i Sala stod i vägen tillsammans med ribban och ett mål som dömdes bort för offside och det var många gånger kaotiskt i Salas målområde men bollen ville inte in. Men hemmalaget skulle ändå ta ledningen då Sara Abshir drog till med ett kanonskott utanför straffområdet. Ett supersnyggt mål som var helt otagbart. Undertecknad hade knappt hunnit skriva ner informationen förrän det small på nytt. Sala kvitterade efter att vi hamnat efter i försvarsspelet och det stog snöpligt oavgjort igen efter halvtimmen spelad. Skultuna skulle ändå gå till pausvila med en 2-1 ledning då Wilma Karlsson presenterade sig med sitt första mål för kvällen, framspelad av Engla Söderström. I paus var vi ganska nöjda, spelet satt fint och vi skapar mycket chanser framåt och släpper endast till ett skott mot eget mål men tjejerna ville verkligen ha mer utav denna match och vi tar åter kommandot i den andra halvleken. Redan efter två minuter så sätter Wilma Karlsson sitt andra mål för kvällen, vackert framspelad av planens gigant Moa Godesparr. Ett oerhört vackert spelmål med flertalet spelare inblandade, ett klapp klapp mål på hockeyspråk och där Wilma tillslut rundar målvakten och lägger in bollen i mål. Sala har svårt att hånga med idag och det blir en hel del frisparkar för oss ikväll och det lönar sig inte i längden. Nästa mål kommer på just en frispark, kapten Elin Jansson kliver fram och trycker in 4-1 till Skultuna. Otagbart. Här känns matchen helt avgjort och sista 30 minuterna blir inte lika offensiva från hemmalaget utan man bevakar sin ledning men fortsätter ändå att spela fin fotboll medans bortalaget försöker komma igenom med djupledsbollar eller skott utifrån. Våra fokusområden sitter sånär perfekt som det kan göra en första match på säsongen. Gruppen känns stabil och trivs tillsammans och man jobbar över hela planen tillsammans och hjälper varandra. Offensivt såg det riktigt bra ut, men dagens fokus på defensiven testades inte riktigt men såg även den stabil ut då vi släpper till 3 avslut och egentligen bara en målchans. Så hatten av tjejer, detta gjorde ni riktigt bra! På lördag kommer Västerås BK30 Dam U / F19 på besök. Det blir något att bita i. Välkomna! A-lag Damer 2 jun 2021 0kommentarer
  • Division 3 Here We Come!

DIVISION 3 HERE WE COME! Damlaget vinner sista hemmamatchen med klara 5-0 över SMÅ IF/HOIF samtidigt som IF Eker vinner sin match mot Arboga Södra IF, detta för att vi kniper tredjeplats och är därmed klara för division 3. GRYMT BRA JOBBAT TJEJER! A-lag Damer 4 okt 2020 2kommentarer
  • Referat: Skultuna IS - SMÅ IF Fotboll

Skultuna IS - SMÅ IF Fotboll 5-0 (3-0) Skott: 13-1 Hörnor: 5-1 1-0 (4) Hanna Näslund. 2-0 (36) Wilma Karlsson (Hanna Näslund) 3-0 (37) Moa Godesparr (Hanna Näslund) 4-0 (63) Wilma Karlsson (Moa Godesparr) 5-0 (67) Wilma Karlsson (Tilde Fält) A-lag Damer 4 okt 2020 0kommentarer