• Referat: Amsbergs SK - Sundborns GoIF

Tung seger i toppstriden! Det blev en spännande match i Amsberg i eftermiddags där Sundborns GoIF i sitt nya svarta bortaställ till slut drog det längsta strået via seger 2-4 (1-0) efter mål av Filip Laudon, Joel Sjögren (2) och Mustafa Alibakhshi. Sundborn gör en genuin laginsats där de, främst i 2:a halvlek, krigar hårt för varandra. Segern innebär att Sundborn, med 3 omgångar kvar, tar sig förbi just Amsbergs SK och upp på en 2:a-plats i tabellen. Lagkapten Filip Laudon tar över Matchens Lirare-hatten från August Enarsson Bernard efter att med sin föredömliga insats i 2:a halvlek lett laget till seger, vilket även 1 mål + 2 assist är ett fint kvitto på. GoIF gör en svag 1:a halvlek där de har svårt att få grepp om både boll och spel på den studsiga Amsbergsvallen. Laget är otydligt i sitt presspel där hemmalaget gång på gång tillåts vandra upp på kanterna en bit in på bortalagets planhalva och måtta inlägg, vilka ofta leder till farligheter. I 26:e minuten är det just ett inlägg från kanten, denna gång Amsbergs vänstra, som leder fram till att de får fast bollen i boxen och hittar fram till ett friläge till deras vänster som de avslutar lågt mot bortre stolpen bakom burväktare Niklas Sjögren. 1-0. Efter målet har Sundborn fortsatt svårt att få igång spelet. Laget stressar bollen framåt i banan och försummar sitt annars fina tålamod i speluppbyggnaden. I slutet av halvleken är Amsberg väldigt nära att utöka ledningen, men en rensning av mittbacken Martin Bergenholtz på mållinjen - efter ett parti flipperspel i målområdet - samt en straffmiss ett par minuter från pausvilan räddar gästerna kvar i matchen. I paus gör Sundborn några förändringar och trycker bland annat på hur laget ska agera på fasta offensiva situationer. August Enarsson Bernard frispelar Filip Laudon i minut 65 där lagkaptenen lobbar bollen elegant över den utrusande målvakten. Bara 7 minuter senare nickar Joel Sjögren in Filips högerhörna. Glädjen blir dock kortvarig då en lyftning från Amsbergs högerkant letar sig in under ribban i minut 80. Kort därpå skriver dock Joel Sjögren in sig i målprotokollet ånyo då han nickar in Filips frispark från högerkanten. Amsberg trycker på i slutet men tyvärr kommer matchen av sig efter en korsbandsskada på en hemmaspelare med 5 minuter kvar. Otroligt tråkigt! När matchen väl blåses igång igen har musten runnit ur Amsberg och i 99:e minuten kan Mustafa Alibakhshi iskallt sätta dit 2-4, frispelad av Johan Strömer. Härnäst väntar ytterligare en tuff 6-poängsmatch då Ulfshyttans IF besöker Sundens IP kommande söndag. A-lag Herrar 11 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Bjursås IK - Sundborns GoIF

Delad pott i Bjursås I eftermiddags besökte Sundborn Bjurliden för match mot Bjursås IK. Laget gör ingen toppenmatch på den studsiga och svårspelade planen men det kändes ändå inte helt logiskt att de fick lämna Bjursås utan en seger i bagaget. Hemmalaget gör dock en genuin krigarinsats och var även framme och nosade på samtliga poäng i slutet. Mustafa Alibakhshi sätter ett fint distansskott i minut 34 medan Bjursås kvitterar på hörna i minut 72. Gästande Sundborn börjar matchen med bra fokus men ju längre halvleken går blir de mer passiva och har svårt för att hitta in bakom hemmalagets backlinje, både vad gäller bollar och löpningar. Spelet blir osynkat och bolltempot för lågt därtill. När djupledsbollarna väl slås finns ofta varken tajming eller adress. Sundborn kommer inte till några klara chanser i 1:a halvlek, istället sätter Mustafa Alibakhshi ett skott från ca 25 meter efter att ett motlägg turligt studsat fram till honom. Ett fint mål! Bortalaget gör några byten i paus och inleder 2:a halvleken piggt där Mattias Öhlund kommer fram till ett friläge nästan omgående, vilket dock räddas av målvakten som hinner ut och täcka av. GoIF plöjer på för att sätta 0-2, vilket sannolikt inneburit spiken i kistan. De skapar flera målchanser där de är så när att få dit den men det vill sig inte. Ju längre halvleken lider och det fortsatt bara är 1 mål lagen enellan kommer Bjursås mer och mer in i matchen. De känner att de har häng samtidigt som det börjar spridas en viss stress hos gästerna. Matchen blir sönderryckt och det passar Bjursås perfekt som gång på gång tillåts kontra, kontringar som inte sällan leder till fasta situationer, något de lägger stort fokus på. Här hade Sundborn behövt vara mycket tuffare både i återerövring och när det kom till att stoppa deras uppspel. Efter att ha varit framme och nosat på 1-1 några gånger får hemmalaget till slut utdelning på en hörna från deras höger vilken lite väl lätt hittar fram till bortre ytan där en bjursspelare mer eller mindre får bollen på magen och in i mål. Efter kvitteringen böljar spelet rejält och båda lagen har bud på ett andra mål, men det kommer inte. Lagen får dela på poängen och självklart känns det som 2 tappade poäng för toppjagande GoIF. Härnäst möter herrarna Amsbergs SK borta i Amsberg kommande söndag kl 15:00. Vi passar även på att gratulera Nyhammars IF till seriesegern som de faktiskt säkrade redan förra helgen! Välförtjänt. A-lag Herrar 5 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Sundborns GoIF - FK Romme Krona

3:e raka! I eftermiddags tog Sundborn emot borlängelaget FK Romme Krona hemma på Sundens IP i en minst sagt gassande värme. Efter att ha släppt in 0-1 i slutet av en från GoIF:s sida idéfattig och seg 1:a halvlek vänder laget på steken i 2:a halvlek via en tidig kvittering från August Enarsson Bernard samt ett matchavgörande mål av Joel Sjögren ca 10 minuter från slutet. Det var alltså 2 riktiga byagrabbar som stod för målskyttet idag, vilket inte hör till vanligheten! Sundborn har därmed inlett höstsäsongen med 9 av 9 möjliga poäng. Matchens sponsor AB Karl Hedin Bygghandel utsåg Matchens Lirare i de båda lagen där bortalagets målskytt Johan Bjernhed Nordahl tog emot utmärkelsen i Romme medan Mustafa Alibakhshi prisades i GoIF. Sundborn inleder matchen utan att hitta in i något tempo. Laget blir för bekväma med boll och tar för lång tid på sig i bollflyttandet. När laget väl försöker hitta upp i banan känns det chansartat och de förlorar mycket bollinnehav. I sista minuten av halvleken tappar hemmalaget fokus i försvarsspelet och släpper igenom en längre boll som leder till ett friläge som ovan nämnde bortaspelare stänker in via ett lågt avslut invid första stolpen. Ett tungt mål att släppa in i det läget, även om Romme skapat de bättre målchanserna i en halvlek där GoIF haft ett visst spelövertag. Sundborn kommer ut mer påkopplade efter paus och får igång spelet omgående. Laget får en viktig tidig utdelning när August Enarsson Bernard behärskat stöter in Jonathan Filipssons ribbretur från nära håll. GoIF nöter därefter sakta men säkert ner motståndarna där det blir tydligt att sundbornsspelarna överlag besitter mer ork än dem. Hemmalaget kommer till fler och fler lägen och det osar katt om bortalagets målbur, även om Romme hotar hemmalaget med jämna mellanrum. Sundborn skapar dock fler och klarare målchanser men är ineffektiva i sista momentet. Med ca 10 minuter kvar avlossar Mustafa Alibakhshi ett skott utifrån varpå Joel Sjögren påpassligt stöter in returen till 2-1. Sundborn har därefter flera bud på spiken i kistan men utökningen uteblir, dock är spelarna kloka och lugna i slutet av matchen och tar till sist kontrollerat hem 3 poäng. August Enarsson Bernard tilldelades Matchens Lirare-hatten av Martin Bergenholtz efter en fin insats på vänsterkanten - och ett ovanligt mål därtill! Nu har Sundborn 2 raka spellediga helger framför sig då, som tidigare är känt, både Vansbro AIK och IF Nornan dragit sig ur serien. Nästa match spelas således borta mot Bjursås IK söndagen den 4:e september. A-lag Herrar 5 sep 2022 0kommentarer