• Malmö-Triton representerade vid EM i Finland

Herrlandslaget till EM i Helsingfors är uttaget. Malmö-Triton representeras av fem spelare och en tränare: Andreas Bergenholtz, anfallare Carl Falck, back Edvin Mårtensson, anfallare Jens Westerlin, anfallare Stefan Poldrugac, back Christopher Suarez, tillfällig förbundskapten Grattis till landslagsplatserna och lycka till i Finland! Extra stort grattis till Carl och Edvin som debuterar i seniorlandslaget, vi är så stolta över er. Foto: Ingvar Eliasson Seniorer 12 jun 2017 0kommentarer
  • Black Mermaids skriver historia

Black Mermaids tar SM-guld 2017! Detta innebär att tjejerna tagit åtta SM-guld på raken, vilket betyder att de skriver svensk historia i undervattensrugby. Inget lag har tidigare tagit hem titeln åtta gånger i en följd, även om Linköping vann SM 1994-2000, Malmö-Triton 2001-2007 och 2009-2015. Årets SM blev en riktig rysare. Finalen spelades bäst av två matcher. Black Mermaids inledde aningen vacklande och förlorade första matchen med 0-2. Målen släpptes in tidigt i första halvlek, men därefter höll Black Mermaids tätt. Andra matchen hoppar laget i vattnet med helt nytt fokus och kämparglöd. Caviar Divine inleder starkt och har mycket boll, men är aldrig nära att göra mål tack vare Black Mermaids stabila försvarsspel. I mitten av första halvlek går Kajsa Lilja in och röjer undan backen och lägger bollen förbi en av Divines jagande anfallsspelare till Ann-Sofi Krakau som får en fri ryggtavla på högerkanten och kan stånga i 1-0. Andra halvlek inleds åter med hårt tryck från Divine. Efter 6 minuter går Ann-Sofi in på mål uppifrån och drar med sig målvakten. Ebba Lewitz snor korgen, får bollen och trycker i 2-0. Resultatet står sig resten av matchen, vilket innebär förlängning i form av sudden death (i max 15 minuter, därefter straffar). Även förlängningen inleds med hårt tryck från Caviar Divine, dock lyckas de inte skapa några farliga mållägen. Efter 7 minuter kommer vinnarmålet. Kajsa har bollen i anfall och Ann-Sofi kommer fräsch från bänken och petar i det avgörande målet. SM-GULD! Stor eloge till Black Mermaids anfallsspelare Ellinor, Emelie, Sara och Victoria som i försvar omöjliggör för motståndarna att skapa mållägen! Seniorer 21 maj 2017 0kommentarer
  • Malmö slutar på femte plats i Euroleague

Congratulations to Molde from Norway for winning season five of the Euroleague. Best wishes to Malsch from Germany for an outstanding first season in the league. Malmö-Tritons seniorlag griper en femteplats i världens tuffaste liga. Triton har höjt nivån på sitt spel den här säsongen och klättrar således i tabellen sedan förra säsongen. Kan Malmö vara på väg tillbaka? Det ser lovande ut inför framtiden eftersom många unga och entusiastiska spelare har tagit platser i seniorlaget. Mer information kring målstatistik och hela tabellen, samt matcher för nedladdning finns på den officiella websidan: http://www.euwrl.com Placeringar för Malmö-Triton i EUWRL: 2012/2013: andra plats 2013/2014: andra plats 2014/2015: femte plats 2015/2016: åttonde plats 2016/2017: femte plats Spelare i Euroleague säsong 5: Anders Osbäck Andreas Bergenholtz Ann-Sofi Krakau Christopher Suarez Carl Falk Edvin Mårtesson Emmanuel Johansson Jens Westerlin Johan Fernlund Jörgen Persson Karl-Oskar Seth Magni Törngren Martin Hempel Mattias Levin Persson Milosz Svensson Niklas Johansson Olog Bertilsson Peter Blomberg Simon Jobs Stefan Poldrugac Spelande coach: Ulf Ridell Seniorer 9 maj 2017 0kommentarer