Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Föreningen Skellefteå Discgolf

Följ

Skellefteå Discgolf

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Föreningen Skellefteå Discgolf
Föreningen Skellefteå Discgolf

Kontaktinformation

Namn Föreningen Skellefteå Discgolf
Adress Terminalgatan 17
Postadress 93153 SKELLEFTEÅ
Telefon 070-353 65 54
E-post discgolfterminalen@gmail.com
Kontonr PG 394159-8

Om Föreningen Skellefteå Discgolf

Föreningen grundades 1985 som en sektion i Bergsbykyrkan under namnet Bergsbykyrkans Frisbee Sällskap, BFS. I samband med detta så byggdes en bana, Kyrkbanan, med 9 kedjehål vid Bergsbykyrkan. Sedan början på 1990 har vi jobbat målmedvetet för att bygga upp versamheten i och omkring klubben. 1998 påbörjades byggandet av en 18-hålsbana, Discgolf Terminalen, i Bergsbyn, som stod spelklar våren 2003. I Februari 2003 så blev Skellefteå Discgolf en helt fristående förening. Vi lägger också mycket tid och arbete att på vår tävling, Skellefteå Open, som även i år ingår som en av fyra deltävlingar i Svenska Mästerskapstouren i Discgolf, SMTD. Den ingår också som deltävling i PDGA EuroTour. Tävlingen klassades ifjol som en av Sveriges bästa tävlingar. Och vi hoppas och tror att vi ska kunna leva upp till förväntningarna i år igen!

Under åren har många talanger skolats fram i klubben. SDG är sedan flera år Sveriges i särklass framgångsrikaste discgolfklubb, med meriter som segrar i SDGT, SM, EM och VM, på både Open, Dam och Junior-nivå. (se Hall of Fame )