• Uppsala blev för svåra men poäng mot Skirö!

Näst sista och sista matchen i gruppspelet spelades ganska tätt lördag kväll. Först gällde det att ta sig an Uppsala Bois kl18:00. Bra inställning av tjejerna som märktes direkt. Här skulle inte ges några utrymme för Uppsala! Första halvlek är riktigt bra och jämn. Tjejerna hittar fram och skapar fler farliga chanser än i tidigare matcher och känslan från läktaren är att det är något bra på gång! Halvleken är spelmässigt jämn och vi går till halvtidsvila mållöst. Andra halvlek är inledningsvis jämn likt första men 7min in så får Uppsala en chans som dom gör mål på. Efter målet så tar Uppsala över något men vi skapar ändå en hel del och matchen hamnar i ett kritiskt läge där den som gör nästa mål kommer bli avgörande. Dessvärre blir det Uppsala som gör mål nr 2 i minut 37 och gör även kort därefter sitt tredje mål i minut 40. Sista tio skapas några halvchanser och tjejerna kan hålla defensiven på plats men matchen slutar återigen med en hedersam förlust. Synd om tjejerna för i denna match märktes att alla bitar började falla på plats. Allra sista gruppspelmatchen stod Skirö för motståndet. Skirö har haft det tufft under helgen också och här handlade det om att gå in och få en skön känsla inför söndagens placeringsmatcher. Skirö har likt oss prioriterat en lite mer defensiv uppställning under helgen. Jämn match där känslan ändå är att vi är starkare men tjejerna har en del problem med att komma till avslut då Skirö säckar ihop djupt. De gånger bollen flyttas några gånger snabbt i sidled så ger det också utrymme för att skapa farligheter. Skirö får dock iväg ett skott under ett anfall som Amanda får lämna retur på. Här är vi inte riktigt vakna och en ensam Skiröspelare får röra om i grytan och vara sist på bollen trots att många av våra tjejer är i närheten. Vi trummar på skapar mycket framåt, kände positivt från läktaren att se att tendenserna till fina anfall satt i från Uppsalamatchen. I minut 21 blir det återigen en tilltrasslad situation framför vårt mål och Skirö gör 2-0. Det resultatet kändes i det läget inte alls rättvist. Tre min senare blir en av våra tjejer bryskt behandlad i straffområdet. Tyra F skjuter straffen, målvakten räddar men Miranda är där och trycker in returen. Skönt att äntligen få dit bollen! Halvtidsvila 2-1. En knapp minut av andra halvlek har gått och vi får en vänsterhörna. Inslaget får lite långt in men Amanda kan ändå få till en rakning som letar sig in i mål! Härligt! Spelet är jämnt men med hetar chanser för oss och man kan bara sia i om hur resultatet blivit om matchen varit 2*45min. Tjejerna var så väl värda att vinna denna match men skönt att hämta upp till lika! Imorgon (eller rättare sagt idag i skrivande stund) gör vi upp om placeringarna 5-7 med start redan kl8:00 med match mot Villa. 14:15 möter vi återigen Skirö. Kareby-Surte F17 5 nov 2023 0kommentarer
  • Match fyra mot Ready i WCG

I match nummer fyra i WCG stod Ready för motståndet. Ready som innan matchen hade två segrar och en oavgjord i bagaget, således en tuff motståndare iallafall om man tittar på resultaten. Väl på isen så är våra tjejer rejält laddade. Ready äger mest boll inledningsvis men våra tjejer har bra ganska bra koll och tar tag i situationerna. Ready har ett par spelare som är riktigt duktiga och 4min in i matchen får en av spetsspelarna i motståndalaget möjlighet och kan trycka in 1-0 till Ready. Efter det så känns det som att tjejerna reser sig och utjämnar spelet och får bättre kolla på Readys drivande spelare. Faktum är att Ready skapar inte speciellt efter att dom gjort 1-0. Samtidigt har vi jobbat oss in i matchen och skapar mer och mer och skapar en del hörnor som blir ganska farliga emellanåt. Dessvärre vill inte bollen in i mål :( Halvtidsresultat 1-0. Spelet i andra halvlek ser väldigt likt ut den första. Tajt defensiv från våra tjejer och kontroll på Ready. Vi skapar också betydligt mer framåt i denna match. Tyvärr rinner Readys målgörare igenom ytterligare en gång på en kontring efter vår hörna och gör 2-0 efter en lite tilltrasslad situation framför mål. Precis innan hörnan görs justeringar i laget och laget flyttar upp och sätter lite mer press för att utjämna i slutminutrarna. Tyvärr så räcker det inte utan en av Readys spetsspelare kan i den press som våra tjejer sätter kontra in 3-0. Totalt sett den bästa genomförda matchen hittils i turneringen utifrån de publikmässiga ögonen även om det slutar med förlust. Nästa match spelas klockan 18:00 mot Uppsala. Några bilder som Patrik tog under matchen mot Vänersborg igår kväll. Surte/Kareby-Vänersborg Kareby-Surte F17 4 nov 2023 0kommentarer
  • Match tre i WCG

Dagens tredje match spelades mot IFK Vänersborg. En ganska svängig match där det är ganska högt tempo matchen rakt igenom men mestadels genom solokörningar från båda lagen, vilket gör det relativt enkelt för båda lagen att avväpna varandra i anfallen. Våra tjejer gör jobbet riktigt bra och kämpar och sliter för att vinna boll i defensiven men det produceras inte så mycket framåt trots många vunna närkamper. Vänersborg lyckas trots grymt försvar från vårt lag göra tre mål innan tjejerna äntligen får hål på motståndaren. Tyvärr räcker det inte utan Vänersborg avgår med seger med 3-1. Surt men ändå skönt att få spräckt nollan. Nu väntas sovmorgon och en lugn förmiddag innan morgondagens nästa match som spelas mot Ready kl13:00. Övriga två matcher imorgon består av Uppsala BOIS och Skirö. Kolla gärna in Patriks grymma foton från dom två första matcherna här Surte/Kareby-Villa Västerås-Surte/Kareby Kareby-Surte F17 3 nov 2023 0kommentarer