• Referat: Backatorp IF - Solängens BK

Hej, Vilken värme. Vilken holmgång. 30 grader i skuggan, gassande sol och kanske 35 grader på planen, samt minimalt med vind. Det blev ett riktigt uthållighets prov för tjejerna. Över hela matchen märktes det att vi lärt oss mycket på Aalborg cup, framförallt försvarsspel och tuffhet/oräddhet i närkamperna och i denna match fick vi verkligen vissa dessa ny införskaffade kunskaper! I första halvlek hade Backatorp ett konstant tryck mot vårt mål. Backatorp spelade systematiskt och trots att de bland annat fick till två rungande ribbskott, kändes det ändå som vi höll uppe spelet på ett bra och kontrollerat sätt. Vi hade några anfall, varav ett lite vassare när det återstod 10 sekunder, vilket resulterade i MÅL !!. Målet var effekten av efter flera riktiga viljeinsatser i rad. Andra halvlek var än tuffare. Det var inte samma konstanta tryck, våra anfall var lite längre. Vi började även få till vårt passningsspel på ett bättre sätt. Men till slut fick Backatorp via sin tyngd hål på oss och därefter kom snabbt mål två. I tredje perioden började vi utjämna spelet, genom att kämpa oss in i matchen. Många enskilda insatser där man verkligen gav sitt yttersta trots värmen. Lite snopet när mål 3 rullade in efter en hel del studs hit och dit... Men vi gav oss inte och när det återstod 5 minuter gjorde vi ett mycket vackert mål, snabba pass i mitten, spel ut på kanten, utmana och ett vristskott i bortre krysset. Riktigt snyggt! Vi orkade inte riktigt med en sista forceringe, men en otroligt stor eloge till tjejerna! Vi spelade och kämpade som ett lag hela vägen till slutsignal. Till nästa match ska vi försöka ta ett ytterligare steg gällande vårt offensiva spel. Mvh Tränarna F-06 6 jun 2019 0kommentarer
  • Referat: Älvsborg FF Svart - Solängens BK

En sån match. Älvsborg var riktigt duktiga, men vi lyckades med tur och skicklighet vinna matchen. Efter en helg med diverse skolavslutningsaktiviteter så var det ett mycket trött gäng som samlades vid klubbstugan vid 16-tiden. Första halvlek var i huvudsak spel mot vårt eget mål. Älvsborg tryckte på, och tjejerna fick kämpa rejält eftersom spelet inte riktigt klickade. Trots detta övertag lyckades vi efter ett konstmål gå av planen med en 1-0 ledning. Efter pepptalk och lite internt snack vaknade spelet verkligen till liv i andra. Vi kom inte upp i toppnivå, men presterade många fina uppspel på kanterna samt en hel del avslut. Denna halvlek var i princip vår och efter ett inlägg+avslut samt en välförtjänt straff tog vi med oss 1-3 in i tredje perioden. I sista perioden började vi bra, men mattades av i sista halvan. Älvsborg tog över allt mer. Det fanns många chanser till kvittering men vi lyckades kämpa, lirka, och spela oss igenom de sista 10 minuterna. Älvsborg var ett friläge ifrån att med deras bästa spelare göra 3-3 med bara 20 sekunder kvar av matchen. Men en fantomräddning räddade upp situationen och vi gick segrande ur matchen. Härlig kämparinsats av tjejerna, bra jobbat! Nu går vi hem och sover ut ordenligt efter helgens alla äventyr. Sedan övar vi passningar igen! :o) Hälsningar, Tränarna F-06 26 maj 2019 0kommentarer
  • Referat: Lekstorps IF - Solängens BK

Hej, Vilken match! Idag spelade tjejerna verkligen upp sig efter hand. Bortser man från delar av första perioden, så löpte bollen bra mellan lagdelarna. Många snygga uppspel och avslut. Efter en tuff första halvlek (precis som förra matchen), så stod det 3 - 0 till Lekstorp. De hade spelat bra och vi var inte riktigt på tårna. Men på tårna kom vi! I andra perioden fick vi bättre djup på mittfältet och vände till 4-4. I sista preioden satte vi upp med en ännu mer uttalad mittfältslibro, vilket gav ännu bättre djup, och kontroll, både i anfall och försvar. I och med detta fick även vi till än bättre timing i framspel och inlägg, vilket resulterade i några riktigt pärlor till snygga mål. Vristskott direkt på volley, stenhård bredsida i kryss-ribban, marken, ribban, marken och in. Sköna lördagshälsningar // Stolta tränare F-06 18 maj 2019 0kommentarer
  • Referat: Solängens BK - Jitex Mölndal BK Lila

Jitext bjöd upp till en bra och välspelad match. Det som gläder mig mest är att vi allt mer börjar hitta någon form av grundspel, där hela laget bidrar till ett rörligt passningspel, samt att vi tar för oss allt mer i närkamperna. Men det var ett tufft resultat. Målen i baken kom på två höga långskott, samt ett lite slarvigt närskott. Vi gjorde tre vackra mål med det enkla recepted kort inlägg från kanten, bresida in i öppet läge. Det var Ida som tre gånger serverade Milla, samt Freja två gånger. Utöver målen hade vi upp emot 20-25 riktigt vassa målchanser, där Jitext endast kunder bokaföra några stycken. Så trots underläge 1-3 en bit in i tredje perioden, hade det inte varit orättvist med en seger. Det blir träning på avslut imorgon söndag. F-06 11 maj 2019 0kommentarer