• Referat: Sunnersta AIF - Fanna BK U19

SAIF 11 - 0 Fanna BK Tims analys: En bra prestation där grabbarna gör det som förväntades av dom. Skönt att vi kom till avslut så ofta som vi gjorde och kontrollerade match från första till sista minuten. U19 12 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Sunnersta AIF - Gefle IF FF

SAIF 1 - 1 Gefle IF Amatöranalys: En väl genomförd match där vi gjorde många saker rätt. Första halvleken var jämn, och Gefle är verkligen ett lag som kan matcha oss fysiskt. Och det står tidigt klart att det är ett bra lag vi möter. Och i första halvlek forcerar dom också in en boll som dock avvinkas för offside. Det känns ändå, kanske en smula partiskt, som att vi är det mer förande laget och att mycket av spelet ändå kontrolleras av oss. Första halvlek slutar mållöst, men jag känner ändå att vi går av planen med en positiv känsla. Väldigt tidigt i andra halvlek gör dock Gefle 0-1 vilket kändes lite onödigt. En boll vi inte lyckas rensa bort ur vårt straffområde som tillslut givetvis hamnar hos motståndarnas måltjuv, som sätter den otagbart i nättaket från nära håll. Vi spelar fortsatt ganska bra och det lönar sig också tillslut, när vi efter ett väldigt fint överlapp vid mittplan tillslut kommer fram till ett inlägg från kanten som resulterar i ett mycket fint mål. 1-1 blir också slutresultatet, där jag tycker att vi hade några fina lägen att faktiskt lämna matchen med 3p under dom sista minutrarna. Tims analys: Första halvlek var jämn Gefle hade sina farliga lägen och hade mycket speed med deras forwards vilket gjorde att våra backar behövde vara väldigt noggranna med när och hur dem agerade i situationer i defensiv halvan. Backarna hanterade GIF anfallen väldigt bra och därifrån kunde vi skapa mer kontroll i matchen. Vi etablerade oss högt upp på planen ofta hade tålamod och skapade läge I andra släppte vi in ett mål tidigt men ändå hade vi mycket bra spel och kunde verkligen tryckte på i sista ~20min. Några snabba kombinationer i sista tredjedelen skapade ett läge för Emil W att kvittera. Fint mål! Utifrån förutsättningarna är 1-1 inget dåligt resultat. Bra insats av grabbarna. Nästa match är faktiskt den sista för denna säsongen i den här serien, och då möter vi Sundbyberg på bortaplan. Tag chansen heja fram grabbarna till en seger i den sista drabbningen på Sundbybergs IP kl. 14.00 den 15e oktober. U19 9 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Sunnersta AIF - Falu BS FK

SAIF 5 - 1 Falu FK Amatöranalys: En match där stora delar var under fullständig kontroll. Mycket bollinnehav för oss som tillslut gav resultat i form av en lite märklig frispark inne i straffområdet, då falumålvakten höll bollen för länge. Detta ledde till 1-0. Men vårt spelövertag fortsatte och efter att vi fått en straff till 2-0 och gjorde ytterligare ett mål till 3-0 precis innan halvtid kändes det ganska klart. Vi hade kunna vara lite tryggare i vårt bollinnehav och inte haft så bråttom till avgörande passning eller avslut (det där lät lite proffsigt och inte ammatöranalyserat, jag vet, men det var också Petters ord som jag snodde :-) ). Enda orosmomentet var egentligen deras långbollar, som om dom studsat deras väg kunna leda till farliga chanser. Tims bild av matchen: En bra lagprestation idag och 3 sköna poäng. Matchen började ganska öppet med mycket omställningar. Som våra senaste matcher vi mötte ett lag som ville skapa sina läge från kontringar och medan vi skapade bra läge i offensivhalvan saknade vi skarpheten för att göra mål. Efter 25 minuter fick vi 1-0 genom Dante från en indirekt frispark och det etablerade oss mer i matchen. Ledningen ökades via mål av Edvin och Oscar E. Med 3-0 ledningen i paus fokuserade vi på hur vi kunde äga mer boll och styra matchen ännu bättre. Andra halvlek hade vi kontroll över de flesta delarna av matchen och hade en bra bas som vi ökade ledningen ifrån genom mål av Oscar L och Ryan. Roligt med mycket mål och en prestation alla håller en bra nivå på plan. Kul! Nästa match lördagen 7 oktober möter vi Gefle IF på KG i Sävja. Det blir en stentuff match och Gefle kommer vara sugna på revansch, eftersom vi lyckades lämna Gävle med 3p i bortamötet. Ser man ingen annan anledning att vara där så är fikat väl värt trippen. Stor impfaktor på fikaansvariga som dukade upp ett mindre Ofvandahls i det fria - tack för det!!! Vi ses där! U19 1 okt 2023 0kommentarer