• Första förlusten i serien

Seriematch nr 3 Sturehov gästade oss i Norrbyhallen denna Söndag kväll och på förhand en spännande och tuff match i div 4. RIK kommer ut helt ok och är solida i sitt försvarsspel och ställer om snabbt på ett Sturehov som står upp och spelar tufft och fysiskt. RIK tar ledningen med ett fint mål och håller jämna steg med ”hovet” i matchen. Det skulle dock visa sig att Sturehov för dagen är bättre och äter sig in i matchen och har ett högre bollinnehav än RIK är vana vid. Deras höga press ger frukt och i andra halvlek rinner det iväg onödigt mycket till Sturehovs favör där vi släpper in alldeles för billiga mål. RIK skakar fram flera jättelägen att komma ikapp i andra halvlek både via ordinarie spel och Joker spel. En kombination av att Sturehovs målvakt ”står på huvudet” och viss oskärpa i våra avslut gör att vi inte tar eller får chansen att göra det riktigt spännande på slutet! Matchen slutar 4-1. Vi konstaterar att vi inte är nöjda med vår insats och har en del att jobba med, vi gratulerar samtidigt Sturehov som tar alla tre pinnar med sig och tackar för en bra match! Vi blickar framåt och nästa match är Hallsbergs borta där vi vill studsa tillbaka snabbt såklart. Innan dess så ska det tränas på saker som vi vill göra bättre i veckan. Futsal Herr 27 nov 2023 0kommentarer
  • Nollan hölls i andra seriematchen

Vinst igen! IF Eker kom på besök i vår andra seriematch för säsongen. Mycket publik och bra stämning innan matchen gör att förväntningarna skruvas upp en aning. Avspark och RIK har svårt att komma upp i den nivå vi vill och kan hålla, stundtals slarvigt och ofokuserat tyvärr gör att matchen blir lite ryckig. Vi är ändå på plats när det vankas målchanser och David Hanna har en fin dag på jobbet denna söndagskväll med 3 baljor på ett Eker som trots att vi är lite slarviga inte skapar några jättechanser på oss. Andra halvlek blir en transport sträcka till slutsignal och de flesta konstaterar att trots vinst med 5-0 så vill och kan vi mer och bättre! Viktigaste är att vi tar med oss 3 poäng och en hållen nolla. Eloge till alla spelare som trots att det hackar i spelet fortsätter och jobbar hårt fysiskt och mentalt tills slutsignalen ljuder. Extra plus till David Hanna idag som visar vägen med sina mål och Adam Friis som håller tätt bakåt och alltid ger oss chansen att vinna matcherna! 1-0 David Hanna 2-0 David Hanna 3-0 Andreas Tranquist 4-0 David Hanna 5-0 Andreas Tranquist Vi ser fram emot en tidig toppmatch nästa vecka då Sturehov kommer på besök. Futsal Herr 20 nov 2023 0kommentarer
  • Vinst i första seriematchen

Vinst! 3 poäng i första seriematchen för i år. Detta efter en liten trevande inledning innan vi hittar rätt i våra positioner och börjar få tag på motståndarna i vårt försvarsspel. IFK Kumlas unga lag står upp bra i första halvlek men vi tar ordentligt tag i taktpinnen i andra och går ifrån målmässigt. Sett till hela matchen så kontrollerar vi händelserna mer än väl och visar att vi har tålamod i allt vi gör och litar på vår spelidé. Plus till hela laget för ett bra försvarsspel och ett extra plus till Davva som stänker in 3 baljor. Slutresultat: 1-7 Målskyttar: David Johansson x 3, Elias Karlsson Rosengren x 2, Sebastian Lööw och Andreas Tranquist Vi ser fram emot nästa seriematch mot IF Eker på söndag 19/11 då vi spelar i Norrbyhallen kl.19:30. Välkomna att stötta laget till nya framgångar! Forza RIK Futsal Herr 14 nov 2023 0kommentarer