• Vi ursäktar oss för missad matchbollssponsring

Det har uppdagats att Gräv och Skog AB inte fått något anslag för matchbollssponsring. För det ber vi hemskt mycket om ursäkt och ger nu lite extra plats åt dem den här helgen. Vi ursäktar oss ännu en gång. Ha det bra där ute! A-lag 11 nov 2023 0kommentarer
  • Sammanfattning, årets priser och Pontas sista ord i klubben

Nu när avslutningsfesten har lagt sig så kanske det vore en idé att sammanfatta säsongen lite. Det var en oerhört bra vårsäsong och RIK fick nästan gå ifrån den helt obesegrade tills de mötte Högsjö på bortaplan. Efter att ha lett den matchen med 0–3 så förlorade man den med 5–3. Effekten utav det blev att man också förlorade på hemmaplan mot Högsjö BK med 5–2. Efter det kom en välbehövlig paus och man tänkte lite att det kanske vänder igen när serien drar i gång igen? Så skulle det inte bli. Det verkade lite som att luften gått ur RIK efter förlusterna mot Högsjö. De följdes upp med förlust hemma mot Ericsberg, borta mot IFK Mariefred, hemma mot Skogstorps GOIF och borta mot Somtuna. Det var först när man mötte Stigtomta IF på bortaplan och fick till ett kryss som RIK började komma på köl igen. Det följdes upp med en seger mot Råby hemma med 5–2 och en till seger mot Afrikansk FC på hemmaplan, samt en seger borta mot Näshulta GOIF. Efter det blev det två förluster till. Över lag så får det ses som en hyfsad säsong där det var en jättebra vår och obesegrade fram tills man mötte Högsjö BK. Man tog en seger över serievinnande FC Somtuna med 2–1. I derbyna tog RIK 11 utav 18 poäng, vilket får anses vara ett steg framåt i derbystatistiken de senaste säsongerna. Både FC Somtuna och Högsjö får anses vara värda att gå upp. RIK var lite för ojämna på hösten för att kunna utmana ordentligt. Det är bara att ta nya krafttag nästa säsong. Årets anfallare blev Jesper Larsson. Årets Mittfältare blev Anders Jernér. Årets försvarare blev Fredrik ”Ljungan” Nordin. Årets spelare och skyttekung blev Anders Jernér. Träningspriser till: Marcus Ericsson, Victor Dahlqvist och Fredrik Nordin. Som de flesta redan vet så slutade Pontus Holmström som tränare i RIK efter den här säsongen. Vi får tacka Pontus för ett hängivet, fint och genuint noga arbete. Det kommer vi att komma ihåg. Tack Pontus Holmström! Pontus summerar sin tid i klubben: ”Tack för den här tiden. Jag är stolt över mycket. Jag har levt Runtuna IK i fyra år och har lärt känna fantastiska människor. Resultatmässigt hade jag velat göra mer. Det är inget snack om det men samtidigt minns jag var vi var när jag kom med ett fåtal spelare i truppen. Jag önskar alla spelare, ledare, styrelse och supportrar stort lycka till i framtiden. Och till min efterträdare. Ta hand om grabbarna. Du hittar inte större hjärtan.” A-lag 30 okt 2023 0kommentarer
  • Förlust i sista matchen för säsongen

Det var en rätt så jämn match mellan IFK Nyköping U och Runtuna IK på Rosvalla KGA. Inledningen var ganska jämn bollinnehavsmässigt men RIK hade några hetare målchanser även om de inte tillhörde de absolut hetaste. 20 minuter in i halvleken tog IFK över spelet något och började skapa fler chanser vilket nästan varit en bristvara för dem innan dess. IFK tog också ledningen genom Edvin Thuland Söderman i den 28:e minuten. Bara några minuter efter det ökade IFK på till 2–0 genom Vilgot Englund i den 32: a minuten, på ett rätt så otagbart skott. Det resultatet kontrollerade de ganska bra fram till paus och man gick till pausvilan med det. I andra halvleken ryckte RIK upp sig igen och var fast beslutna att komma i kapp. Spelet var trots det rätt så jämnt i den andra halvleken. RIK reducerade i den 54:e minuten då Victor Dahlqvist kom fri och efter att målvakten var bortspelad så kunde han rulla in bollen för 2–1. Den reduceringen slarvades bort då IFK utökade ledningen till 3–1 i den 56:e minuten då ett långt inkast nådde Alexander Lott i tumultet framför mål, som kunde föra in bollen i mål. Runtuna skulle reducera ännu en gång och denna gång var det Marcus ”Mackan” Ericsson som fick en fin boll utav Tellström och kunde skjuta bollen i mål. Efter det så hade IFK först några lägen att utöka ledningen men samtliga sumpades precis utanför. Sista tio minuterna pressade RIK för en kvittering och bästa läget fick Jesper Alfredsson på en hörna men nicken gick utanför. IFK Nyköping vann en jämn kamp och trots det hamnade laget ändå näst sist i serien då Skogstorp slog Ericsberg på bortaplan. Det innebär att IFK Nyköping-u åker ur serien. För Runtunas del är det bara att ladda för en ny säsong men först har man en avslutningsfest att se fram emot kommande helg. Bollarna: 3 Mackan, 2 Filipe, Tellström, 1 Victor Dahlqvist, Affe, Jesper Larsson Peter ”Pekka” Hjelm säger om matchen: ”Vi förlorar mot ett bra IFK med 3–2 tyvärr. Vi gör en mycket bra match, har ett bra passningsspel, har tålamod i spelet. Idag släpper vi in lite för billiga mål vilket gör att vi förlorar. Med lite tur trycker vi in ett 3–3 mål på nån av våra fasta situationer på slutet av matchen. Bra match o kämpainsats av samtliga våra spelare idag!” A-lag 9 okt 2023 0kommentarer
  • Inför sista matchen för säsongen

På söndag den 8:e oktober klockan 13:00 spelar RIK sin sista match för säsongen. Runtuna möter IFK Nyköping U på bortaplan på Rosvalla KGA. Det roliga i det här fallet var att även RIK:s hemmamatch mot dem spelades på den planen, så det blir lite som att RIK har haft två bortamatcher mot samma lag. Första mötet vann RIK med 4–0 men det lär säkert bli andra bullar den här gången. IFK har dessutom inte någon vidare form oavsett vad man har haft för lag på pappret, så vi får väl se vad som händer i mötet på söndag. Vi räknar med att det blir tufft. Peter ”Pekka” Hjelm svarar på frågor inför matchen: Vad är planen för att avsluta snyggt i sista matchen på söndag? -Vi ska gå ut o ha kul. Vi kan spela avslappnat medans IFK behöver vinna för att kunna hänga kvar i femman. Vad tror du IFK Nyköping U kommer till match med för lag? -IFK kommer säkert med några spelare från div 4 laget. Det har dom gjort i sina senaste matcher men det spelar ingen roll, vi fokuserar bara på vad vi ska göra. Hur skulle du i övrigt vilja sammanfatta säsongen? -Säsongen har varit lite upp o ner. Vi började serien väldigt bra, de första 10 matcherna var vi obesegrade för att sedan förlora 6 matcher. På hösten har vi varit lite kort om folk som säkert spelar in. Men vi har gjort en klart godkänd säsong. Det är ett härligt gäng o vi har haft många roliga träffar tillsammans under detta år! A-lag 5 okt 2023 0kommentarer
  • Förlust mot Nykvarns SK på hemmaplan

Sista hemmamatchen för säsongen började riktigt bra för RIK:s del. Man presterade ett riktigt bra anfallsspel och skapade en hel del lägen att göra mål på. RIK fick dessutom ett mål tveksamt bortdömt, innan ledningsmålet skulle komma, för vad som sägs varit hands. Nykvarn hade inte mycket alls i inledningen utav matchen förutom någon halvchans. NSK var dock bra på att suga tillbaka anfallen i en andra våg när de väl var uppe i anfall. Runtuna tog ledningen i den 19:e minuten på ett snyggt inlägg som släpptes förbi och nådde Alex Hellberg som nickade bålen i mål. Efter det fick dock NSK komma in i matchen billigt då en obevakad Robin Eriksson kvitterade för gästerna i den 23:e minuten med ett nickmål på hörna. På det målet blev det lite utav en ketchup-effekt och 1–2 kom i NSK:s nästa anfall utav Adrian Makota Ström. Sex minuter efter det gjorde Sakarias Sveningsson 1–3 vilket var ett resultat som höll sig till paus. I andra halvleken började Runtuna klart bäst och det märktes att man var sugna att komma i kapp. Efter en kvarts spel reducerade RIK då Victor Dahlqvist höll kvar bollen i spel vid förlängda mållinjen på högerkanten och vann kampen med NSK-spelaren och serverade Anders Jernér till 2–3. NSK hade några tämligen ofarliga anfall innan det men efter målet fick dem straff i den 64:e minuten och de återtog tvåmålsledningen vilket innebar 2–4 signerat Badou Cham. Inte långt efter det hade RIK ytterligare ett mål som dömdes bort och till målvaktens fördel i en nickduell med Jesper Larsson. Runtuna försökte komma i kapp men det ville sig inte med det där lilla sista i anfallen som man kom i. NSK spelade dessutom rätt så bra med att bara bevaka ledningen även då till trots att det blev lite farligt emellanåt. Matchen slutade 2–4 till gästerna och RIK får ladda om för att avsluta på ett bra sätt borta mot IKF Nyköping U kommande söndag. Bollarna: 3 Lalle, 2 Victor Dahlqvist, 1 Jacke, Tellström Peter ”Pekka” Hjelm säger om matchen: ”Vi startar matchen på ett mycket bra sätt. Vi har mycket boll bra passningsspel o skapar flera fina lägen. Vi gör 1–0 på en fin nick av Lalle. Men efter vårat mål går vi ner oss, vi gör inte jobbet för varandra o Nykvarn vänder o vinner matchen. Nu har vi en träningsvecka kvar på säsongen o vi ska avsluta serien på ett bra sätt mot IFK Nyköping nästa söndag.” A-lag 1 okt 2023 0kommentarer
  • Inför sista hemmamatchen för säsongen

Nu på lördag den 30:e september så spelar Runtuna IK sin sista hemmamatch för säsongen. För motståndet står Nykvarn SK som ryckt upp sig rejält från inledningen utav serien och klättrat mycket i tabellen. Laget kanske klart närmar sig den potential jag tyckt att det borde ha. Det kanske vi får se blomma ut ordentligt nästa säsong. I bortamatchen mot NSK blev det 3–3 i en jämn och svängig match. Förra säsongen snodde de all poäng mot Runtuna precis på slutet med en drömfrispark. Det är sådana saker man inte glömmer i första taget. RIK har bra form just nu och på Runavallen ska vi som vanligt bjuda gästerna på en tuff match. Peter ”Pekka” Hjelm svarar på frågor inför matchen: Vi har bra form nu. Hur ska vi behålla den säsongen ut? -Det är bara en dryg vecka kvar av säsongen så vi hjälps åt o krigar tillsammans för att avsluta på bästa sätt! Nykvarn hemma blir en tuff match. De har dessutom också ryckt upp sig rejält i höst. Det blev 3–3 på bortaplan i en svängig match. Hur ska vi lyckas ta hem alla 3 poängen? -Vi ska fortsätta spela vårt spel, ha tålamod. Våga anfalla med mycket folk. Se till o komma till mycket avslut. Det kommer bli en rolig match mot ett bra Nykvarn. Hur är läget i truppen? -Läget i truppen är bra. Vi har varit lite färre spelare på träning o match under hösten. Men de som är på plats har gjort det riktigt bra! Matchbollarna är skänkta av: Ulf Forsberg AB, Nyköping Golv och Slip, Nyköpings Måleri AB, Broby Gård, Sörmlands Gårdservice AB A-lag 29 sep 2023 0kommentarer
  • Seger borta mot Näshulta GOIF med 1-2

Matchen på Ekhammarens IP var en jämn historia. Båda lagen hade en hel del lägen i första halvleken som böljade rätt så mycket fram och tillbaka. Runtuna började ta över en liten period efter 20 minuters spel. Men det jämnade ut sig något och hemmalaget blev farligare och farligare de sista 10 minuterna i halvleken. 0–0 stod sig i paus i en match som inte saknade chanser men kanske allt som oftast mer skärpa i avsluten. I andra halvleken började RIK piggt de första fem minuterna och man trodde på ett ledningsmål. Det jämnade dock ut sig efter det och Näshulta började hota rätt så mycket i kontringar och inlägg från högerkanten som missades allt som oftast. Alternativt så sköt hemmalaget högt över målet eller utanför. RIK kändes farligare när man kom till anfall och när man trodde mer på ett ledningsmål för RIK så gjorde hemmalaget mål på en kontring med bra avslut utav Fredrik Danielsson i den 60:e minuten. Efter det så hade RIK en het period och efter några lägen med tilltrasslade situationer i Näshultas straffområde så gjorde Anders Jernér 1–1 på en sådan, då han påpassligt var framme, som så många gånger förut den här säsongen. RIK red lite på momentum utav kvitteringen och man var inne i en bra period och hade initiativet i matchen även om Näshulta fortsatte att hota på kontringar. De fortsatte dock att skjuta allt som oftast utanför målet. Med det sagt vill jag även poängtera att Filipe i målet fick göra några räddningar i första och andra halvleken. 1–2 kom i den 76:e minuten då Anders Jernér passade upp bakåt till Jesper Tellström som sköt bollen i mål, det hela efter att Victor Dahlqvist vunnit tillbaka bollen vid förlängda mållinjen. Efter det kunde RIK nästan stänga matchen och var jätte nära att göra 1–3 men bollen slank precis utanför mål. RIK vinner en jämn match som kunde slutat hur som helst om Näshulta haft lite mera skärpa i sina avslut. Nu tog RIK hem alla poängen och det beror på att man åtminstone var minst lika bra som motståndet. Nu laddar vi om för Nykvarn SK hemma på Runavallen kommande lördag. Bollarna: 3 Jacke, 2 Anders jernér och Filipe, 1 Albin Johnsson Dahlberg, Lalle och Axel Peter ”Pekka” Hjelm säger om matchen: ”Vi gör en bra bortamatch o vinner rättvist. Vi hamnar i underläge men fortsätter att kriga o lyckas vända på matchen. Det var inget skönspel men planen gjorde det svårt spela på. Plus till samtliga spelare för inställning o kämpainsats!!! Nu ser vi fram emot nästa helg då ett formstarkt Nykvarn kommer till Runtuna.” A-lag 24 sep 2023 0kommentarer