• Referat RIF damjuniorer-IFK Mariehamn 3-2

Idag hade vi serietvåorna IFK Mariehamn på besök på Vårlyckan för höstens 3:e omgång. Vi började matchen med hög press och hög intensitet som vanligt för att inte ge motståndarna någon tid till att hitta sitt spel. Extra viktigt idag att hålla motståndarna på avstånd då vi hade två starka utespelare (Hanna S och Maja) som delade på målvaktssysslan. Vi lyckades mycket bra i 1:a halvlek som vi dominerade stort. Redan i 10:e minuten får Leia skottläge från distans och lyfter in 1-0 i det vänstra krysset efter fint förarbete av Sofia G och Lilly. Vi trummar på med hög press och följer spelplanen över hela banan och i den 20:e minuten resulterar detta i att Hanna I sätter 2-0 från distans återigen efter fint förarbete av Lilly och Sofia G. Ett psykologiskt viktigt mål då Mariehamn haft ett stolpskott i anfallet innan. Mariehamn lyfter upp spelet något mer på vår planhalva men vi låter dem aldrig komma till avslut mot mål tack vare hårt jobb över hela banan. Istället suger Lilly in ett uppspel i 37:e minuten och lägger fint i sida till Hanna I som avlossar skottet som ger 3-0 från distans, ett resultat som står sig halvleken ut. Direkt i 2:a halvlek märks det att Mariehamn inte bara solat i det fina vädret i halvtidspausen. De går ut taggade och blir nu det spelförande laget. Vi agerar mer passivt och är inte lika hårda i pressen vilket gör att det blir mycket tuffare för oss, det blir mycket jobb utan boll i värmen samtidigt som vi drabbas av några skador. I den 54:e minuten lyckas Mariehamn reducera till 3-1 efter att vi inte gått in framför bollhållaren. Halvleken fortsätter med stort bollinnehav för Mariehamn samtidigt som vi sticker upp i några kontringar. Vi håller dock avsluten från Mariehamn till att komma från distans och Maja i mål plockar säkert in bollarna. Mariehamn blir mer och mer frustrerade och i den 82:a minuten åker de på ett rött kort efter en mycket ful kapning av Saga. På övertid, efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde, lyckas Mariehamn reducera till 3-2 och de blir riktig nerv i matchen de sista minutrarna innan domaren blåser av. Sammantaget en riktigt bra spelmässig 1:a halvlek och en riktigt bra kämpainsats i 2:a halvlek. Alla spelare visade prov på stor kampvilja och var rejält utmattade efter matchen. Grymt jobbat! Damjuniorer 27 aug 2023 1kommentar
  • Referat GUSK-RIF damjuniorer 5-4

Söndagen den 20 augusti åkte vi till Uppsala och Yrsa IP för att ta oss an GUSK. 1:a halvlek började vi som vanligt med hög press och intensitet vilket gjorde att motståndarna inte fick tid att etablera något spel. Hanna I är riktigt het och sätter såväl 0-1 som 0-2 inom några minuter första kvarten. Vi fortsätter vara dominerande i spelet men GUSK kommer upp i en kontring som resulterar i en mycket tveksam straff som ger en reducering till 1-2. Bara minuter senare kontrar vi med att Hanna I sätter 3-1 och ett hattrick. När första halvtimmen är spelad kan vi konstatera att vi presterat vårt bästa spel under året så långt. I slutet av halvleken tappar vi lite av intensiteten i vårt presspel och tillåter GUSK att komma in i spelet. När domaren så blåser för halvtid är ställningen 3-3 efter två sena mål av GUSK. Vi siktar på att komma upp i samma standard som första halvtimmen när vi går ut till 2:a halvlek. GUSK har dock snäppat upp sig rejält och har dessutom en sylvass forward i Sara Bahamondez som innan matchen är slut kommer att ha gjort 4 mål. Nämnda spelare gör såväl 4-3 som 5-3 inom loppet av 10 minuter i mitten av andra halvlek. Efter 5-3 målet börjar vi spela mer avslappnat igen, kanske med tron på att slaget är förlorat? Vi tar över och lyfter upp spelet på offensiv planhalva där vi skapar några fina chanser innan Frida snyggt lyfter in 5-4 på frispark i den 90:e minuten. Under knappa 10 minuters tilläggstid pressar vi på och får i sista stunden ett riktigt fint läge men domaren blåser frispark istället för att släppa för fördel av bollen. Matchen slutar 5-4 till GUSK vilket där och då känns tufft med tanke på den fina starten. Vi tar dock med oss att vi avslutar bra och att vi ändå gör 4 mål! Damjuniorer 27 aug 2023 0kommentarer
  • Referat Vaksala- RIF damjuniorer 0-3

Höstens första seriematch spelades mot Vaksala på Årsta IP’s konstgräs i söndags. Vi tog redan från början kommandot i matchen genom hög press över hela planen och gav sällan Vaksala chansen att etablera något eget spel. Vi rullade runt i backlinjen till vi, oftast, hittade yta på någon av kanterna för våra ytterbackar att avancera i banan och ta oss fram. Många gånger mynnade det ut i att vi kom fram på kanterna via våra ytterforwards. När Vaksala hade bollen i egen försvarslinje gjorde våra forwards matchen igenom ett stort jobb genom att löpa mycket och pressa bollhållaren och täcka passningsvägar. Ofta slog Vaksala bollen över sidlinjen eller stressat i gapet på våra mittfältare som positionerat sig helt rätt. De få gånger Vaksala etablerade spel på mittplan eller på vår planhalva fångades de säkert upp av vår hårt arbetande mittfältsdiamant eller vår säkra backlinje som samarbetade mycket bra matchen igenom. Charlie i mål fick endast två ofarliga avslut från distans på sig på hela matchen. Våra mål kom genom Hanna I till 1-0 i 15:e minuten på ett skott från straffområdeslinjen, genom Maja på volley till 2-0 på en fin hörna av Frida i 72:a minuten samt via Hanna I igen till 3-0 på en lyftning från distans i 78:e minuten. Sammantaget årets absolut bästa insats av våra damjuniorer! Damjuniorer 7 aug 2023 0kommentarer