Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rönnby SK

Följ

Rönnby SK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Rönnby SK
Välj lag

Årsmöte

8 mar 2017 21 kommentarer 985 visningar
Ylva Boman
21 kommentarer
 • 9 mar 2017 Johan Fredriksson

  Visst är det väl så att det blir en röstning på årsmötet mellan de förslag som vi jobbat med?
  Dvs Rönnby Tigers, GIF eller kvar som fristående egen förening som idag.

  Vilken majoritet behövs, enl stadgarna, för att få igenom något av besluten Rönnby Tigers eller GIF?

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 mar 2017 Siv Vizia

  Stadgarna finns att läsa under dokument, här på hemsidan. På årsmötet kommer vi att rösta mellan de förslag som inkommit, dvs vara kvar eller att gå ihop med Rönnby Tigers. Flest röster vinner. Nämnas bör också att endast de som senast 2 månader innan årsmötet betalat medlemsavgift har rösträtt.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Johan Fredriksson

  Tack Siw!
  Jag håller dock inte med om att det enbart krävs att flest röster vinner. Jag vill hävda att beslutet faller under §9 dvs 2/3 majoritet.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Johan Fredriksson

  Jag är för att vara kvar som förening som vi är idag dvs ingen sammanslagning med Tigers.

  Jag kan tänka mig att ställa upp och jobba i styrelsen som ordf om föreningen blir kvar som idag dvs ingen sammanslagning med Tigers. Om jag är ordf kommer arbetsuppgifter att fördelas inom styrelsen så att alla får arbetsbelastning tex domaransvarig, hallansvarig, förbunds/kommunmöten, bidragsansvarig, ansvarig för innebandyskolan, restaurangchansen, kassör.......

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Johan Fredriksson

  Vi har idag svårt att få ihop ideela krafter i styrelsen. Alternativet med Tigers kräver definitivt ännu mer tid och engagemang av de som räckt upp handen och sagt att de kan tänka sig att ställa upp. (En av de som sagt ok till att ställa upp från P05 vill inte ställa upp om det blir sammanslagning med Tigers.) Alternativet med Tigers kräver ju dels en normal styrelse med alla uppgifter som vi har som egen förening + att vi ska aktivt delta i 2-3 komiteer tex sponsring/marknad och ungdomskomitten.


  Fördelarna med ledarutbildning, träningsupplägg etc är ju egentligen inga synergier om inte dagens ledare lägger ned ännu mer tid. Gör vi det idag? Nej anser jag och då kommer det inte att bli något bättre bara för att vi är med i en större föreningen.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Johan Fredriksson

  Jag föreslår att de som har rösträtt, men som inte ska vara kvar i föreningen lägger ned sina röster. Skulle kännas konstigt om tex 3-4 personer ur styrelsen röstar på Tigers alternativet, men sedan inte är kvar och hjälper till med den ökad arbetsinsatsen som det krävs.


  De som ska vara kvar i föreningen borde avgöra föreningens framtid.

  Vilka synpunkter har ni andra ledare i P05, P06, P07/08 och P09/10?
  Jag tycker att det är viktigt att vi kan ha en öppen dialog på forumet innan årsmötet. Då blir chansen större att det blir "rätt" beslut för framtiden.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Johan Fredriksson

  Ursäkta många inlägg, men systemet tog inte emot allt i ett inlägg. :-)

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 mar 2017 Ylva Boman

  Johan!

  Det är synd att dina hjälp kommer nu när vi lagt ner åtskilliga timmar på att hitta en lösning. Ovanstående har diskuterats på flera ledarträffar, träffar med andra föreningar, styrelsemöten, via mejl osv. Vi har haft öppna dialoger sedan i höstas och alla har fått säga sitt.

  Du har en poäng i att vi som inte ska sitta kvar, inte ska lägga vår röst på att något vi inte kommer vara delaktiga i.

  Jag känner spontant att vill du driva föreningen vidare och vara ordförande så tycker jag att det är en bra idé och om inte vi i sittande styrelse använder våra röster, som du anser, så har vi lösningen ovan.

  Vi i styrelsen kommer givetvis att diskutera frågan.

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Urban Sahlström

  Om Rönnby sk blir kvar som förening kommer även jag kliva åt sidan...Vi i sittande styrelse har ju satsat både tid och möda att gå samman med ibk...jag tror fortfarande att samma fråga kommer upp om ett år...

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Johan Fredriksson

  Tigers alternativet kräver ju ännu fler personer som ställer upp ideellt.
  Problemet vi har är ju just att vi inte har ideella krafter så det räcker idag. Så jag ser inte tigers som lösning på problemet. Problemet finns kvar & är ännu större.

  Tigers alternativet:
  Ni är vad jag vet 3st + 1st osäker som sagt ok till att hjälpa till. Ni ska då dra runt jobbet i styrelsen (samma jobb som idag) + delta i 2-3 komiteer.

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Johan Fredriksson

  Rönnby SK kvar som förening ger minsta arbetsbördan för att våra barn ska kunna spela innebandy.

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Johan Fredriksson

  Kan inte ni i sittande styrelse informera här på forumet;
  - vilka ni via valberedningen har varit i kontakt med och fått ok från att de ställer upp oavsett i en kommande styrelse för de två alternativen?
  - ge er syn på faktabaserade fördelar i de olika alternativen?

  Argumentet som läggs fram i ert beslutsunderlag är att vi "ska bli en starkare (dvs större?) innebandyflrening och att vi ska ha både tjejer och killar.
  Dessa två argument är enl mig inte grunden till varför vi har dessa diskussioner. Grundfrågan är brist på ideella krafter och då borde fokus både vara att hitta tillräckligt många personer och att minimera andelen ideellt arbete.

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Marie Lenholm

  Jag skrev precis en lång kommentar men sim verkar ha försvunnit. Jag håller med Johan och tycker att informationen borde förtydligas till oss som sagt att vi ställer upp för föreningens överlevnad. Jag vill minnas Urban att du var då en av de som också var villig att göra det. Jag tolkar det du skriver ovan som att du ändrat dig.

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 mar 2017 Johan Fredriksson

  Pratade med Martin i P09 idag. Han hade bra synpunkter bla att om vi provar med Tigers så måste vi själva ha beslutanderätt att bestämma om vi vill hoppa tillbaka till en egen förening igen efter tex 1år.

  Rapportera

  Rapportera

 • 13 mar 2017 Ylva Boman

  Om Johan är villig att ta ordföranderollen och två från 09 + två från p05 kan ställa upp så borde väl det räcka. Sen finns det säkert någon från p10 ni kan få med er, då blir ni ju ett bra gäng.

  Vi har ju velat behålla RSK som det är i dag men eftersom vi, till en början, inte hade några som kunde ställa upp så började vi leta andra alternativ. Nu finns det ju folk så då kan vi väl köra på det om ni tycker att det är ok.

  Vi har bjudit in alla nya tilltänkta styrelsemedlemmar till våra två senaste styrelsemöten, tyvärr har inte alla kunnat komma.

  Rapportera

  Rapportera

 • 13 mar 2017 Marie Lenholm

  Jag har fått inbjudan vid två tillfällen, varav den senaste dagen innan. Det är svårt att få loss tid för mig med så kort varsel. Min man har inte fått någon inbjudan. Mest troligt är det i sådana fall Thomas som är aktuell och inte jag

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 mar 2017 Martin Juhlin

  Hej!
  En annan sak som tål att fundera över är om kommunen börjar ställa krav om att alla måste vara välkomna i en förening för att få bidrag. Det skulle göra att föreningen inte går att driva vidare utan flicklag vilket en sammanslagning med IBK skulle lösa. Jag tror även att det skulle vara bra med tanke på att A-Laget ska läggas ned att kunna få gå på någon match med damlaget där det är betydligt mer publik kan inspirera killarna att satsa vidare.
  Jag tror även att familjer med både söner och döttrar helst väljer en förening där alla kan spela.

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 mar 2017 Urban Sahlström

  Kraven finns redan...dvs att alla föreningar skall jobba emot jämställdhet...både rönnby sk och ibk får avdrag på de kommunala bidraget eftersom vi inte har både pojkar och flickor i verksamheten

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 mar 2017 Ylva Boman

  Alla är välkomna i vår förening, står inget i stadgarna att tjejer inte är det. Vi har haft flickor på innebandyskolan. Vet att IBK hade problem med just bidraget och fick ändra i sina stadgar.

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 mar 2017 Johan Fredriksson

  Håller med Ylva. Det viktiga är att våra stadgar inte begränsar någon från att vara välkommen i föreningen.

  Urban: varför och hur mycket minskar bidraget för att vi inte har tjejlag?

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 mar 2017 Johan Fredriksson

  Har ngn lyssnat med tigers ang deras krav på att vi ska hjälpa till i ett antal komiteer?
  Om dom tar bort det kravet så är det ju ingen väsentlig skillnad på arbetsinsatsen i dom två alternativen.

  Rapportera

  Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in