• Andra raka 1-2 -förlusten

Till Roslagsderbyt mot Riala var vi rejält revanschsugna efter förra helgens uddamålsförlust mot Östhammar. Vi visste vad som väntade med mycket kamp och en stark centrallinje i Riala. Målet var att använda hela planen och komma runt på kanterna. Vi startar optimistiskt och lyckas till viss del med vår matchplan. Täta i försvaret och med goda intentioner. Lugnet i spelet finns dock inte riktigt där. Vi tar oss till ett par halvchanser utan att hitta något riktigt farligt läge. Efter 20 min landar bollen hos Leia som från halvdistans lobbar in bollen i bortre burgaveln. En så långt välförtjänt ledning sett till spelet i stort. Matchen fortsätter i samma anda och vi känns fortsatt rejäla i försvaret och skapar enstaka lägen framåt. Med ca 5 min kvar av första halvlek är olyckan framme då Hannah L sparkar ihop med en motståndare och får utgå med en skadad fot. På den efterföljande frisparken lyckas Riala forcera in en ribbretur till 1-1 som också blir halvtidsresultat. I andra halvlek är vi fast beslutna att avgöra matchen men istället för forcering låser sig spelet likt matchen mot Östhammar en vecka tidigare. Vi faller in i Rialas kampspel och tar inte tillvara på vårt fina passningsspel som vi visat upp så många gånger under säsongen. I minut 55 hittar Riala med en längre boll fram till ett friläge och gör 1-2. Under sista halvtimmen försöker vi komma till lägen vilket resulterar i en handfull farliga hörnor. Bl a räddas en nick från Sofi på mållinjen av Rialas försvarare. Matchen slutar dock 1-2. Nu laddar vi om för sista omgången mot Vaksala. Damer 2 okt 2023 0kommentarer
  • Storseger mot Alsike/Knivsta

Till fredagens kvällsmatch mot Alsike/Knivsta kom vi rejält revanschsugna efter förra helgens storförlust. Matchplanen var att pressa högt och äga boll så mycket som möjligt. Fokuset märktes direkt i matchinledningen. Vi har ett visst spelövertag men motstånderna kommer även i motattacker med sina snabba anfallare. Efter ungefär halva första halvleken blir våra farliga lägen fler. Vi kommer runt på kanterna gång på gång. Lägena resulterar även i ett antal hörnor och på en av dessa nickar Sofi säkert in 1-0 i minut 37. Vi går till halvtidsvila med ledning. I andra halvlek sätter vi tonen direkt. Vi kontrollerar nu matchen och motståndarna börjar tröttna. Vi skapar chans på chans och träffar både ribba och stolpe. Det dröjer dock till minut 64 innan de förlösande 2-0 -målet kommer från Hanna I. Därefter är det spel mot ett mål. Vickan gör 3-0 och Hanna I 4-0 innan Frida punkterar matchen på frispark i 88:e minuten. Slutresultatet skrivs till 5-0. Skönt att studsa tillbaka i segerspåret igen. Alsike/Knivsta kämpade tappert med begränsat antal spelare. Nästa helg åker vi till Östhammar för ny match. Damer 17 sep 2023 0kommentarer
  • Storförlust mot serieledarna

Lördagens match mot serieledande Skyttorp blev en match som vi snabb lägger till handlingarna och går vidare från. Ambitionen innan matchen var att ge Skyttorp en riktig match och förhoppningsvis bli det första laget att besegra dem under årets säsong. Vi är dock inte på tårna i matchinledningen och redan efter 10 minuter står det 0-2 på tavlan. Precis den starten vi inte behövde. Vi försöker jobba oss in i matchen, ligga närmare motståndarna och etablera eget spel men Skyttorp har vassa anfallare som straffar oss och efter 25 min står det 0-4. Innan halvtidsvilan har de även ökat på ledningen till 0-5. Skyttorp har ett visst spelövertag men är framförallt kliniska i den sista tredjedelen av banan. I andra halvlek går vi in för att vinna halvleken och spräcka nollan. Vi håller hyfsat jämna steg spelmässigt och även om Skyttorp gör 0-6 i minut 50 så trummar vi på i en positiv anda. Till slut, i den 78:e minuten, nätar Jessica för tredje matchen i följd. Därefter gör Skyttorp 1-7 som blir slutresutltat i matchen. Vår obesegrade svit spricker men vi släpper den här matchen snabbt och blickar redan vidare mot nästa helg. Damer 12 sep 2023 0kommentarer