• Bortaseger mot Rasbo

I söndags gästade vi Rasbo för höstsäsongens 3:e match och vi åkte därifrån med 3:e raka sköna segern! Vi startade matchen engagerat och fick från början ett stort bollinnehav som kom att hålla sig matchen ut. Vi dominerade mittfältet där vi såväl erövrade boll som fördelade många fina passningar ut på våra offensiva kantspringare. Vi fick också tidigt i matchen utdelning och ledde efter knappa halvtimmen med 0-2 efter att Leia skurit in från vänster två gånger och placerat in bollen efter passningar från Hanna I. Vi hade även ett antal hörnor och ett antal skott från distans utan att det resulterade i något mer mål. Rasbo stack upp i några ströanfall som bl a resulterade i två resultatlösa hörnor.. Vi gick till pausvila med ledning 0-2. I 2:a halvlek fick vi tidigt 0-3 genom Hanna I och 0-4 genom Tuva. Vi ökade den offensiva dominansen och kom runt väldigt ofta på framförallt högerkanten, detta resulterade i många hörnor och avslut utan att vi utökade vår ledning, bl a via dubbla stolpskott av Tuva. I slutskedet av matchen fick vi återigen utdelning när Ester B mötte ett långt inlägg på bortre stolpen till 0-5 och via ett skott från distans av Tuva till 0-6. Matchen igenom höll vi säkert tätt bakåt genom stabilt backlinjespel och via säkert agerande av Charlie i mål. Hela laget gjorde en bra insats med stort engagemang och hårt arbete. Vi lämnar Rasbo med 3 sköna poäng och blickar fram emot Roslagsderbyt hemma på konstgräset mot Riala kl 19.00 på fredag! Damer för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Segermål i slutminuten mot Jomala

I höstens andra match tog vi oss an Jomala på hemmaplan på lördagsförmiddagen. Det blev en kampfylld tillställning i hård vind där båda lagen hade svårt att skapa farliga lägen. I första halvlek hade vi svårt att skapa tryck på offensiv planhalva i motvinden. Jomala spelade mycket långbollar och pressade högt upp i plan vilket gjorde det svårt för oss och vi agerade överlag stressigt när vi fick bollen. I andra halvlek hade vi vinden med oss och lyckades etablera mer spel på offensiv planhalva vilket bl a resulterade i ett antal hörnor som dock blev resultatlösa. När hoppet om en 3-poängare nästan övergett oss fick Hanna Ingerby i 90:e minuten bollen centralt utanför straffområdet och får till en fin träff som ger oss 1-0 och 3 mycket sköna poäng! En riktigt viktig 3-poängare - via hårt arbete - som vi tar med oss i bagaget när vi nästa söndag tar oss an Rasbo på bortaplan! Damer 25 aug 1kommentar
  • Seger mot Häverödal i höstpremiären

I onsdags hade vi höstpremiär med ett derby mot Häverödal på bortaplan. Matchovanan sken igenom från början och vi hade svårt att få igång vårt spel även om vi dominerade bollinnehavet. I 15:e minuten hittar dock Hannah L fram till Irma med en lång fin djupledsboll som ger ett friläge som Irma avslutar klinisk till 0-1. Vi fortsätter med stort bollinnehav efter målet utan att skapa några riktigt heta chanser. I 27:e minuter tappar vi boll i försvaret vilket ger ett friläge och en kvittering för HSK. Bara några minuter senare hittar Irma fram till Vickan med en boll på djupet, Vickan sibbar till Hanna I som placerar in halvtidsresultatet 1-2 till vänster om målvakten. I 2:a halvleken får vi till det bättre spelmässigt även om vi fortsatt har svårigheter att få till de heta avsluten. HSK sticker upp i några ströanfall och har bl a ett stolpskott i den 57:e minuten. I slutet av halvleken avgör Irma matchen med sina mål i 75:e respektive 90:e minuten efter att även haft ett friläge strax innan målet som betydde 1-3. Sammantaget en komfortabel seger även om vi kan bättre spelmässigt. Stort plus till Irma Lindholm Waldvik som i sin debut för Robro slog till med ett hattrick! Även Ida Djupman gjorde sin debut för oss med en stabil insats på innermittfältet. Nu blickar vi framåt mot nästa match som är den 24/8 kl 11.00 hemma mot Jomala. Välkomna! Damer 20 aug 0kommentarer