• Segermål i slutminuten mot Jomala

I höstens andra match tog vi oss an Jomala på hemmaplan på lördagsförmiddagen. Det blev en kampfylld tillställning i hård vind där båda lagen hade svårt att skapa farliga lägen. I första halvlek hade vi svårt att skapa tryck på offensiv planhalva i motvinden. Jomala spelade mycket långbollar och pressade högt upp i plan vilket gjorde det svårt för oss och vi agerade överlag stressigt när vi fick bollen. I andra halvlek hade vi vinden med oss och lyckades etablera mer spel på offensiv planhalva vilket bl a resulterade i ett antal hörnor som dock blev resultatlösa. När hoppet om en 3-poängare nästan övergett oss fick Hanna Ingerby i 90:e minuten bollen centralt utanför straffområdet och får till en fin träff som ger oss 1-0 och 3 mycket sköna poäng! En riktigt viktig 3-poängare - via hårt arbete - som vi tar med oss i bagaget när vi nästa söndag tar oss an Rasbo på bortaplan! Damer 25 aug 1kommentar
  • Seger mot Häverödal i höstpremiären

I onsdags hade vi höstpremiär med ett derby mot Häverödal på bortaplan. Matchovanan sken igenom från början och vi hade svårt att få igång vårt spel även om vi dominerade bollinnehavet. I 15:e minuten hittar dock Hannah L fram till Irma med en lång fin djupledsboll som ger ett friläge som Irma avslutar klinisk till 0-1. Vi fortsätter med stort bollinnehav efter målet utan att skapa några riktigt heta chanser. I 27:e minuter tappar vi boll i försvaret vilket ger ett friläge och en kvittering för HSK. Bara några minuter senare hittar Irma fram till Vickan med en boll på djupet, Vickan sibbar till Hanna I som placerar in halvtidsresultatet 1-2 till vänster om målvakten. I 2:a halvleken får vi till det bättre spelmässigt även om vi fortsatt har svårigheter att få till de heta avsluten. HSK sticker upp i några ströanfall och har bl a ett stolpskott i den 57:e minuten. I slutet av halvleken avgör Irma matchen med sina mål i 75:e respektive 90:e minuten efter att även haft ett friläge strax innan målet som betydde 1-3. Sammantaget en komfortabel seger även om vi kan bättre spelmässigt. Stort plus till Irma Lindholm Waldvik som i sin debut för Robro slog till med ett hattrick! Även Ida Djupman gjorde sin debut för oss med en stabil insats på innermittfältet. Nu blickar vi framåt mot nästa match som är den 24/8 kl 11.00 hemma mot Jomala. Välkomna! Damer 20 aug 0kommentarer
  • Förlust mot Riala borta

I fredags kväll mötte vi Riala på bortaplan i säsongens 5:e seriematch. Det blev efter den fina starten på säsongen ett steg bakåt då matchen slutade 3-0 till Riala. Riala chocköppnade med 1-0 redan i den 4:e minuten genom sylvasse Therese Rizzo och ökade även till 2-0 via ett misstänkt offsidemål i den 22:a minuten efter att vi haft en het dubbelchans till 1-1. Mycket kamp resten av halvleken där Hanna I får utgå pga skada i slutet. I 2:a halvlek fick vår eminente Eda lämna målet med knappa halvtimmen kvar efter att dragit ett finger ur led. Hanna Söder tog modigt över handskarna resten av matchen och skötte sig strålande. Vi skapade ett antal hörnor i slutet av halvleken innan 3-0 kom i den 83:e minuten och punkterade matchen. Vi kommer inte upp i samma nivå som de senaste matcherna. I framför allit första halvlek är vi för ängsliga, ligger för långt från motståndarna på nästan alla positioner. Vi tar inte jobbet helt enkelt. Kanske är det de sjukdomar/skador vi har varit drabbade av de senaste veckorna tillsammans med ett par skador i matchen som tar ut sin rätt. Riala spelar klokt och nyttjar sina styrkor i form några duktiga och rutinerade spelare. De får nära på 100% utdelning på sina chanser medan vi inte får någon utdelning på våra. En skitmatch som vi lägger bakom oss för att blicka fram emot nästa match mot Vaksala borta på Nationaldagen. Damer 4 jun 0kommentarer