• Oavgjort i Rydaholm

Det blev oavgjort borta mot Rydaholms Goif i fredags. En mycket underhållande match som hade det mesta. Framför allt ett Reftele som var snäppet vassare en motståndarna men fotbollen är inte alltid rättvis. Matchen slutade 2-2 men vi borde gått segrande ur denna striden. Laget: Wisen Benji, Ivarsson, Sega, John Muller, Åke, Ricky Hammer, Goman, Ibra Avb: Hjalle, Friden, Munter, Juhlen, Adam G, Fixan och Dye. Vi började första halvlek starkt och är det bollförande laget. Vi skapar en del bra chanser och bör göra minst två mål sett till våra lägen men bollen vill inte in. Istället gör Rydaholm 1-0 efter en strumprullare som ställer Wisen i mål. Tråkigt och snopet men det är en del av spelet. I andra halvlek går vi ut och höjer tempot ännu mer och spelet är fördelat till motståndarnas planhalva. Vi radar återigen upp chans på chans och tillslut gör Isak Hjalmarsson 1-1 efter ett av många fina anfall. Nu trycker vi på ännu mer men då går vi bort oss defensivt och Rydaholm kan kontra in 2-1 efter att en våra spelare styr bollen i mål. Men vi fortsätter att ösa på och tillslut gör Hammer 2-2 och vi har rejäl vittring. Men då väljer domaren att blåsa av matchen utan något tillägg. Märkligt då det var många avbrott för trötta Rydaholms-spelare som blev liggande länge. Vi är väldigt besvikna efter matchen. Vi förtjänade vinsten men livet är inte alltid rättvist och vi måste bli mer resoluta framför mål och inte släppa in enkla mål. Men det finns mycket positivt att ta med oss. Vi blir bara bättre och bättre och med vårt nyförvärv Isak Hjalmarsson får en ny dimension i laget. Hjalle var för övrigt smått briljant när han kom in och är livsfarlig framåt. Åke och Muller vinner mittfältet idag och gör så vi kan behålla bollen på deras planhalva och fortsätta anfalla gång på gång. Men hela laget gör en bra insats. Serien lever fortfarande och allt kan hända så vi får ta en match i taget och hoppas att resultaten i de andra matcherna går vägen. Möjligheten att spela division 4 fotboll nästa säsong lever. Dagens R: (Likt hattarna i VN). RRR: Isak Hjalmarsson RR: Jonas Muller R: Pontus Åqvist // Zach Galifianakis HerrSenior 25 sep 2023 0kommentarer
  • Seger mot Vislanda

Bättre sent än aldrig som någon sade. För drygt en och en halv vecka sedan var vi i Vislanda och kammade hem tre pinnar. Efter en riktigt usel halvlek rycker vi upp oss och dominerar andra. Vi vinner med 4-3 men borde gjort betydligt fler mål. Laget: Wisen Benji, Ivarsson, Sega, John Muller, Åke, Ricky Hammer, Goman, Ibra Avb: Friden, Munter, Juhlen, Adam G, Fixan och Dye. Första halvlek vill vi helst glömma. Vi är riktigt under isen och kommer inte alls upp i nivå. Ibra gör 1-0 på en magisk frispark men direkt efter släpper vi in 1-1. John gör 2-1 på straff men direkt igen släpper vi en ett mål till 2-2 I andra halvlek är vi på motståndarnas planhalva hela tiden. Många fina anfall radas upp men avsluten är för dåliga. John gör sitt 3-2 på nick efter en fin frispark av Ibra och Muller stänker dit en retur till 4-2. Vislanda får lite turligt in ett mål i slutminuten på deras i stort sätt enda anfall den halvleken. Vi gör en bra andra halvlek och har bud på flera mål. Men vi måste bli mer effektiva framåt. John gör en kanonmatch och är lika farlig framåt som stabil defensivt. Ibra sliter hårt och skapar mycket oreda med sina fötter. Åke blir bara bättre och bättre för varje match och bidrar mycket med sin bolltrygghet. Muller gör en fantastisk andra halvlek där han vinner andra boll hela tiden. Hammer hotar konstant på sin kant och Friden gör ett klassinhopp. Nu tar vi match för match och Rydaholm står för motståndet nu på fredag. De leder serien och är det bästa laget vi mött i år. Det kommer bli en tuff utmaning men vi är beredda och vet att kommer vi upp i nivå då slår ingen oss. Dagens R: (Likt hattarna i VN). RRR: John Svensson RR: Ibrahim Chahrour R: Pontus Åqvist & Jonas Muller //Ricky Gervais HerrSenior 20 sep 2023 0kommentarer
  • Nyförvärv

Isak Hjalmarsson är klar för Rgoif sen någon vecka tillbaka! Isak är en offensiv mittfältare med fina fötter och har en riktigt bra speluppfattning. Han kommer närmast från en session i Gislaveds IS men har tidigare spelat i AIF och har erfarenhet från spel i högre divisioner. Vi hälsar Isak varmt välkommen till die blåe! HerrSenior 20 sep 2023 0kommentarer
  • Derbyseger mot Västboås Goif

Det blev tillslut seger med 3-2 för Rgoif men den satt långt inne. Det var en match mellan två lag med helt olika spelfilosofi. Tillslut vann hemmalaget efter ett sent avgörande i den 85:e minuten. Ett derby som hade det mesta, bra publik, bra stämning, bra lag och bra väder. Laget: Wisen Benji, Ivarsson, Sega, John Muller, Åke, Ricky Hammer, Goman, Ibra Avb: Friden, Anton, Lundmark, Juhlen, Fixan och Dye. Första halvlek: Vi rivstartar matchen och motståndarna är inte alls med. Redan i 4:e minuten blir John frispelad och drar målvakten men hamnar lite ur vinkel och en Ås-spelare lyckas rensa bort bollen. I den 5:e minuten efter en hörna som vi lyckas hålla liv i slår Sega ett inlägg som John nickar in i mål. I 6:e minuten kommer 2-0 efter att Hammarstig löper sig fri på kanten och släpper in bollen snett inåt bakåt till Goman som lyckas pilla dit bollen i mål efter lite tumult. Vi slappnar sen av lite och matchen jämnas ut något. Motståndarna hittar in i sitt spel med snabba omställningar och långbollar men vi avstyr dem bra. Vi tappar lite av vårt fina possession-spel när Rickard Palm byts ut efter skada. I den 41:e minuten får Ås en frispark efter passivitet i vårt försvarspel. Sebastian Nyström skruvar in bollen till 2-1 Andra halvlek: Det är en mycket jämn match i andra halvlek och motståndarna är mycket farliga i sina omställningar. Samtidigt tjuvar de en del i sitt försvarspel vilket ger oss möjlighet att såra dem tillbaka. Ås har ett skott i ribban. Vi har två fina chanser men missar mål vid båda tillfällena. Det blir några gula kort i andra och en Ås-spelare skulle nog fått lämna planen efter två gula men domaren vågade inte riktigt. Kanske hade han också derbynerver. I den 67:e minuten tappar vi helt Ås fina ytter Sebastian Nyström som spelar snett inåt till August Gunnarsson som elegant chippar bollen i mål. Men redan några minuter senare i 85:e tar vi återigen ledningen efter ett mönsteranfall där Ibra frispelar Åke som dunkar in slutresultatet till 3-2. Det var en mycket jämn match där nyckeln till segern för Reftele var vårt fina passningsspel under delar av matchen. Vårt fina mittbackar Ivarsson och Sega kunde med sin snabbhet oftast avstyra Ås snabba kontringsspel. Åke höll boll och var briljant i stora stunder av matchen. Ibra och Hammer slet hårt på sina kanter och den förstnämnde tycktes aldrig sluta springa. Wisen var mycket bra i mål de gånger Ås kom förbi i sitt omställningsspel. John ledde laget bra som kapten och offrade sig både framåt och bakåt och hängde en balja. Muller och Dye slet hårt på mitten och där vann vi duellen mot motståndarna. Överlag gör alla en mycket bra match även om vi likt många andra matcher faller ner och tappar vår spelide i korta stunder. Det blir ett riktigt getingbo i toppen framöver där flera lag börjar knappa in på Västboås och Torpa som börjat tappa poäng under höstsäsongens början. Ås som i våras kändes ostoppbara har förlorat tre av sin fyra senaste matcher. Vi gav oss en sista chans genom onsdagens seger att kunna hamna topp tre i tabellen och möjligheten till spel i division 4 nästa säsong lever fortfarande. Dagens R: (Likt hattarna i VN). RRR: Oscar Ivarsson RR: Pontus Åqvist R: Ibrahim Chahrour //Nils Funcke Yttrandefrihetsexpert HerrSenior 1 sep 2023 0kommentarer
  • Inför Reftele Goif -Västboås Goif

Imorgon onsdag 18.30 är det derby på Rönneljungs IP mellan Die Blåe och VästboÅs Goif. Västboås leder i skrivande stund serien men ser ut att bli omsprungna av Torpa IF som har färre matcher spelade och är obesegrade. I våras mötes lagen i en spännande batalj på Ryavallen och matchen slutade 3-3 efter att Västboås hämtade upp underläge vid två tillfällen i matchen. Västboås har ett mycket kompetent lag och är offensivt det skickligaste laget i serien med 48 gjorda mål. Spelande tränare August Gunnarsson står på 20 mål och är seriens bäste målskytt. Men han är inte ensam om att skapa oreda i motståndarlagens försvar. Jonathan Eriksson som är en riktig Åsprofil är en anfallare som imponerat stort och är med sin fysik en mardröm för de flesta försvare. Ser man till hela laget så är man bra över hela banan och det kommer bli en tuff batalj imorgon. Reftele kommer till spel med ett nästan skadefritt lag för första gången i år. Skador, sjukdommar och jobb har gjort att RGoif inte riktigt kunna mönstra det lag de önskat i flera matcher under säsongen, så det känns extra skönt när det är derby att vi är nästan fulltaliga. Vi är det lag som kanske är mest bollförande av de lagen i serien. Vi spelar en attraktiv fotboll men saknar en 20-målsskytt i laget. Bäste målskytt är Linus Hammarstig på 6 mål. Försvarsklippan och Kaptenen John Svensson är äntligen tillbaka i laget och är även ett offensivt vapen. Tillsmannans med Pontus Sega är de förmodligen de bästa backarna i serien. Jonas Muller kom till Reftele Goif i vintras och har en given plats på Rgoifs mittfällt. Pansarwagen vinner boll efter boll och krigar så det står härliga till. Pontus Åqvist har växlat upp efter en skadedrabbad vår och styr med sina fötter vårt anfallspel. Anton Johansson, Benjamin Gunnarsson och Tobias Dyesson har tagit enorma kliv detta året. Ibland glömmer man att de fortfarande inte har körkort. Förutom Tobbe då som tog sitt här i våras vilket har utnyttjats av grabbarna i laget på lördagkvällarna. Utan dessa tre hade vi inte varit så högt upp i tabellen. Det har tagit stort ansvar och axlat sina platser i laget med stor mognad. De kommer bli spännande att följa dem åren framöver och se vad de kan åstakomma på en fotbollsplan. Välkomna upp imorgon och stötta Rgoif! //Herrsektionen Rgoif HerrSenior 29 aug 2023 0kommentarer
  • Förlust borta mot Torpa IF

Torpa är det laget som imponerat mest i detta års upplaga av division 5 sydvästra. Man ligger på andra plats i tabellen men har fler matcher tillgodo på serieledarna Västboås och har ännu inte förlorat en match. I våras förlorade vi med udda målet hemma i en match där båda lagen var överens att vi minst förtjänade ett poäng. Enligt oss samma denna gång men utfallet blev ett annat. Laget: Wisen Anton, Ivarsson, Sega, Benji Muller, Åke, Dye Hammer, Isak, Ibra Avb: Friden, Rune, Boij, Juhlen och Goman Vi öppnar riktigt bra i första halvlek. Får igång vårt spel och rullar fin boll. Men sen tappar vi bort oss och Torpa anfaller med långa bollar och vi lyckas inte riktigt komma tillbaka till vårt spel. I 16:e minuten gör Torpa 1-0 efter en misstänkt offside. Wisen räddar bollen först men Torpa får tag i bollen igen och lyckas sätta dit den. Sista kvarten är vi med igen och bygger flera fina anfall där bl.a Ibra har en nick i ribban. Hammer rycker sig fri men med en torpaspelare hängande runt sig skriker vi på frispark och misstänkt frilägesutvisning. Men domaren friar helt. Det ville sig helt enkelt inte. I andra halvlek är vi på bettet från början och spelar riktigt fin fotboll. Torpa är rejält nedtryckta men vi slarvar i sista passen och avsluten är inte tillräckligt bra. Vi tvingas sen göra flera byten och Torpa kommer in i matchen igen. De gör 2-0 i 83:e minuten men vi ger inte upp. i den 93:e minuten lobbar Muller in 2-1 och vi trycker på allt vi har. Vi får till en hörna och hela laget inklusive Wisen går upp. Det vill sig inte och torpas snabbe anfallare springer sig fri och rullar in bollen i öppet mål. Vi gör överlag en riktigt bra match. Men vi har perioder där vi slarvar för mycket med boll och får ingen ro i vårt passningspel. Det måste vi slipa bort inför nästa veckas derby mot Västboås. Vi hoppas också få tillbaka några spelare från skadelistan. Dagens R: (Likt hattarna i VN). RRR: Pontus Sega RR: Linus Hammarstig R: Viktor Wisen //Billy Öhman HerrSenior 26 aug 2023 0kommentarer