• TVÅ MATCHER, FYRA POÄNG!

Börjar bli stökigt med referaten, kanske är det hösten som ställer till det? Vi har ikväll mött Höga Kusten på Kramfors IP, seriefyran mot serietvåan men innan vi ordar om den så tar vi ett par snabba rader om vår senaste hemmamatch, finalreprisen från ifjol då Domsjö kom och gästade oss. Domsjö tar tyvärr snabbt ledningen genom ett fint skott i bortre gaveln, inget att göra åt, kriga vidare bara! Kvitteringen kommer då Norén tar fram mattekunskaperna och räknar ut hur man genomför perfekt motlägget och vips så står det 1-1 då bollen går i en retfull båge över målvakten. Och när vi ändå är inne på avdelningen konstiga mål, 2-1 gör vi genom Jesper Bergström som lobbnickar in bollen från vad jag vill påstå en omöjlig vinkel, men skitsamma. Målet är det och vi leder matchen! Men sen kommer det lite motgångar, lobbnicks-jeppe åker ut på sitt andra gula (väl tveksamt om korrekt, men domarn döm) och vi är en man mindre från minut 60 ca. Tio minuter senare tappar vår annars så stabila Oskar en boll och Domsjö kan tyvärr enkelt peta in 2-2. Vi fortsätter dock skapa lägen men saknar sista lilla skärpan för att avgöra, då vi delar helt enkelt på poängen. NU! Nu blir det Höga Kusten för resten av texten! Sugna på revansch från hemmamötet då vi förlorade stort, och taggade inför matchstart! Vi vet vad vi behövde göra för att skapa oss förutsättningen att vinna och oj vad fint vi jobbar tillsammans! 1-0 kommer då Filip rycker sig loss och tar vara på en boll som hela Höga Kusten gett upp hoppet om, gött! 2-0 kommer även det, och även om det kanske det ut som en självmål så tror jag Ali blir bokförd för det, då han slår ett fint inlägg som om inte deras spelare styrt in den hade styrts kl av oss! Kusten lyckas komma tillbaka i matchen, 2-1 i första halvlek genom en fin frispark och sen 2-2 i andra halvlek, även då på fast situation. Det var egentligen enda gången de var riktigt farliga, när dom fick fasta! I övrigt hade vi bra koll på dem. Därför är det så jäkla gött att vi gör ett tredje mål för dagen, Filip igen då han får en fin djupledsboll som han varsamt tar hand om när han löper förbi deras backar och placerar in den fint i bortre. Men där slutar inte dramatiken då vi för andra matcher i rad vaskar fram ett rött kort ur domarens kortlek och sista 20 är vi en man mindre, men vi jobbar hårt tillsammans och håller undan till seger trots att det var nära 3-3, fasta situationer ni vet. Dom slår en frispark i stolpen sent i matchen, känns helt okej att den inte gick in! Nu siktar på Sidensjö hemma 3/9, kom dit allesammans, så tar vi sikte på nya poäng!💚 Herrlag 27 aug 2023 1kommentar
  • TILLBAKA PÅ RÄTT SPÅR

Efter ett surt nederlag i senaste hemmamatchen mot ett något förstärkt Arnäs/FV/Anundsjö/Övik/osv så var det dags att packa väskorna och bege sig mot Haraldsängen, nej jag menar Norbergsvallen eller just ja, Olympia blev det till slut. Hur som haver, Gottne 2 stod som hemmalag och dom började matchen riktigt bra, så pass bra att efter första kvarten så var nog vi rätt nervösa över hur denna matchen skulle sluta. Dom tog sig igenom lite överallt men saknade skärpan att göra det riktigt farligt, och de få gånger det blev lite vassare, ja då stod Wille i vägen med fina räddningar. Vi tar ledningen genom Filip som fint rundar målvakten på friläge bara för att få 1-1 i ansiktet i deras nästa anfall. 2-1 trycker vi dit strax innan halvtid då HW kombinerar fint med Filip och smaskar in en otagbar boll i bortre, skönt! I andra halvlek fortsätter Gottne att trycka på men det är vi som gör nästa tillika matchens sista mål då Filip blir fälld av både målis och försvarare i samma situation och domaren blåser straff. Från elva meter är Norén säkerheten själv när han sätter sin tredje straff för säsongen. Otroligt skön seger och en grym insats av samtliga gubbar. Ännu ett kvitto på att när vi jobbar tillsammans så är vi svåra att slå. Nu väntar KB65 på bortaplan kommande fredag, vi siktar på ännu en skalp!💚 Herrlag 6 aug 2023 0kommentarer
  • Revansch!

Idag mötte vi HFC United på bortaplan, ett lag som vi på förhand visste skulle vara duktiga med boll och mest troligt ha mer innehav. Precis så blev det, de är skickliga i sitt sätt att spela och rulla sig fram med bollen men utöver det så lyckas dem inte skapa egentligen någon farlighet alls då vårt försvar står för en otroligt fin insats och håller dem borta från målchanser. Samtidigt som vi försvarar bra så nyttjar vi de chanser vi skapar via omställningar och i ärlighetens namn hade vi kunnat gjort både 3 och 4 mål men det stannar vid 1-0 i vår favör genom DeWall som avgör med sitt frilägesmål i 19:e minuten. Otroligt roligt att se hur samtliga krigar fullt ut hela matchen igenom trots ett otacksamt bolljagande. Prestigelöst och målmedvetet! Nu laddar vi om inför tisdagens hemmamatch mot Arnäs, 19:00 på Torsvalla, vi ses där! Herrlag 22 jul 2023 0kommentarer