• Tillbaka på vinnarspåret!

Derbydags, hett i både luften och stämningen, ingen vill förlora! Vi kliver ut starkt i första, sätter ribban direkt och efter 5 minuter sitter första bollen efter att JW trycker in en lös boll i straffområdet, skönt kvitto på vår vilja! 2-0 kommer i minut 10 genom Pontus, inte helt olik situation som vid 1-0, idag är vi påslagna! Vi skapar sedan chans på chans och i ärlighetens namn var det inte långt bort att utdelningen kunnat vara tredubbel men vi saknar sista lilla skärpan, men bra indikation på dagsformen, vi är där på varje boll! Men trean kommer i alla fall, i minut 42 kliver Rasmus fram likt en prime Kongo-Kim och smäller in en vacker frispark. Skönt sätt att avsluta första halvlek på! I andra är BIK inte helt oväntat mer aggressiva, desperata och kampvilliga och stormar fram direkt från start i andra och i minut 51 får dom in en reducering, men mer än så blir det inte. Även om andra halvlek får ses som deras så försvarar vi oss väldigt bra över hela banan och med en trygg och stabil Kåveland i mål håller vi undan till seger, otroligt skönt! Jag vill plussa för hela laget för dagens insats men jag skickar en liten extra stjärna i kanten till Kåveland som gör allt han kan matchen igenom för att hjälpa sin backlinje och stoppa bollar! Nu tar vi sats mot tisdagens match mot Gottne 2, dags att rida på vågen nu!💚 // CD Herrlag 1 jun 1kommentar
  • Tillbaka på rätt spår igen!

Hallå igen! Och förlåt för tystnaden. Två sura förluster (Sollefteå 4-0 och Sidensjö 3-1) tog lite musten ur mig i rapporteringen. Men nu är vi på banan igen efter fredagens hemmaseger. KB65 gäster oss på Högslätten, ett BLÅSIGT Högslätten! Och visst kom vinden att spela roll då KB vinner slantsingling och väljer medvind i första och på just en något vinddopad boll får sol friläge och 0-1, tungt såklart men ingen tid för gamnacke nu. Vi är nära att kunna kvittera med fina försök men ledning KB i halvtid. I andra har är det våran tur att få nyttja vinden, även om den är något svagare nu. 5 minuter in i andra hittar vi, efter fint spel, fram till Filip Ahlenius som med lättja sätter 1-1 med högerdojan och momentum Ramvik nu, vi fortsätter skapa och i 75 sätter vi 2-1 genom vår alldeles egna lilla Kiwi Jesper Bergström, nyss hemkommen från Nya Zeeland blir han inslängd i hetluften och serverad en fin macka av Filip Lundgren. Resultatet står sig matchen ut och säsongens andra seger är ett faktum! Grym laginsats men ett plus till försvaret som tar bort ALLT i andra halvlek! Nu åker vi till Junsele på tisdag för att jaga nya poäng! // CD Herrlag 19 maj 0kommentarer
  • PREMIÄRKROSS!

Skön start på säsongen 2024 när vi åker upp till för dagen Nätras hemmaplan i ett snöigt jävla Björna. Ombyte på Biggevallen och sen 4 minuters promenad på en oskattad stig, magiskt! Vi tar direkt tag i taktpinnen och det är bara vi som skapar lägen, vi gör en gedigen insats genom hela laget och avvärjer enkelt de försök Nätra gör. 2-0 i halvtid efter mål av Rasse och Pontus, och känslan är mer än god! Så god att vi gör fyra mål till i andra halvlek genom Rasmus igen, två av Alfred och Hampe, som där med gör sitt första a-lagsmål, sjukt kul! Tyvärr blir det bråkigt på slutet, som så många gånger förr mot detta motstånd, tre röda smackas ut i slutstadiet av matchen och det tar lite sötma ur den annars vackra föreställning vi bjuder på. Dagens 👑 går till Rasse! Men idag hade egentligen det kunnat delas ut på vem som helst, så bra gjorde alla ifrån sig! Nu tar vi sikte mot Sollefteå på fredag! Herrlag 27 apr 2kommentarer