Vi vill påminna om att man genom vårt samarbete med Råda Sand kan köpa natursten vid vår parkering och samtidigt stödja Råda BKs Ungdomsverksamhet. Sprid gärna detta till vänner och bekanta! Råda BK 9 apr 2021 0kommentarer
  • Säkert vårtecken!

Tack vare bra jobb av Råda BKs penionärsgrupp är nu täckduken utlagd på B-plan. Efteråt välförtjänt fika med "Coronaavstånd" i den härliga vårsolen! Avsikten är att om ca 2 veckor flytta över duken till A-plan. Råda BK 17 mar 2021 0kommentarer
  • Stöd Råda BK när Du tecknar försäkring!

Om du tecknar försäkring hos Dina Försäkringar så ange att Du vill stödja Råda BK så erhåller föreningen mellan 200 – 400 kr/tecknad försäkring. Mer info på www.dina.se/gota/foreningar Råda BK 13 feb 2021 0kommentarer
  • NYTT SAMARBETE MED X-FORCE

NYTT SAMARBETE MED X-FORCE Råda BK och X-Force har träffat ett samarbetsavtal som framförallt innebär att Råda BK medlemmar har möjlighet att träna på X-Force till ordentligt rabatterade priser. Mer info finns under fliken - X-Force, på hemsidan. - Vi är stolta att kunna presentera ett samarbete med en så fin förening som Råda BK. Varmt välkomna till X-Force Factory, alla medlemma i Råda BK. Vi ses på ”gymmet”, säger Platschef Hans Andersson. Dessutom innebär samarbetet att seniorer och juniorer, både Dam och Herr, har möjlighet till speciella gruppträningar på X-Force, vilket också är positivt. Nuvarande samarbetsavtal med STC upphör därmed. Råda BK 24 nov 2020 0kommentarer
  • Serieseger för Råda BK F06!

Råda BK F06 säkrade seriesegern i division 3 västra under söndagen den 27/9 . Seriesegern säkrades hemma mot Vänersborgs FK då Rådalaget tog en övertygande seger med 6-0. Detta är lagets första säsong på stor plan (11 manna) Serien har mestadels bestått av lag som har spelare födda 2004 och 2005 vilket inneburit en stor utmaning för tjejerna. Nu följer en veckas vila för tjejerna innan kommande futsalsäsong stundar med bland annat flitigt deltagande i cuper, Futsal DM i F05 klassen och Futsal SM i F04 klassen. Spelare som varit med under säsongen är: Melanie Ekenstierna, Alice Anderberg, Tea Andersson Lans, Svea Aronsson, Filippa Fagerlind, Rebecca Smedberg Stålberg, Ronja Leijon, Agnes Dellenborg, Therese Pettersson, Ida Selmosson, Meja Östlind, Ebba Svensson, Emmy Jondell, Elin Hallström, Alicia Lundquist, Stina Widholm, Lua Nyberg, Tuva Östlind, Selma Funk och Johanna Marklund. Ledare: Claes Vinge, Jonas Lundquist, Sandra Andersson, Petra Aronsson och Anette Leijon. Råda BK 4 okt 2020 0kommentarer
  • Division 1 kontraktet säkrat

Vilken kväll det skulle bli - vi hade allt i egna händer att få avgöra på hemmaplan. Laget var avslappnat vid samling och vi kände att vi förberett oss bra i veckan. Skultorp börjar matchen aggresivt och spelar markeringsspel på flera av våra offensiva spelare men har svårt att hitta dit och störa oss ordentligt. Efter 7 spelade minuter rivs Sofia ner med ett livtag strax utanför deras straffområde. Irma lägger upp bollen och placerar snyggt in 1-0 i krysset. Efter det radar vi upp målchanser men de försvarar sig bra och har en duktig målvakt. Skultorp har svårt att skapa några chanser på oss av riktig kvalité och matchen känns kontrollerad trots att det bara skiljer ett mål. Vi hittar jättefina kombinationer men bollen vill verkligen inte in ikväll och gästerna känner att matchen fortfarande lever. Mot slutet av halvleken får de frispark i farligt läge då Elin tvingas till en glidtackling. Känslan var att deras spelare var offside och efter att tittat på videon i efterhand är hon det också om än med små marginaler. Vi har tur att domaren visar frispark och inte straff samt att Elin inte får ett rött kort vilket hade varit rimligt eftersom han blåser för frispark och Skultorpspelaren är fri. Frisparken blir resultatlös men nu kände man att pulsen höjdes en aning och det var skönt att gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning, trots att vi skapt chanser för att gör 3-4 mål till. Vi pratar om att vi behöver vända spelet lite mer i andra halvlek. Skultorp flyttar hela tiden över mycket spelare på bollssida och lämna den bortre sidan öppen. Det blir mer ytor då Skultorp tvingas flytta upp sina positioner och 2-0 hänger verkligen i luften. Marre, Sofia och Malin har flera fina lägen att avgöra men deras målvakt storspelar ikväll. I den 60 minuten kommer ändå det sköna 2-0 målet. Det är Sofia som bryter in från sin kant och hittar Marre som får en fot på bollen innan Malin är där och trycker upp den i nättaket. 3-0 målet kommer i den 84 minuten och är ett riktigt fint spelmål. Amanda hittar upp till Carro som vänder över spelet till Marre. Marre i sin tur hittar Irma i inre korridoren som lägger en perfekt avvägd djupledboll till Malin som inte gör några misstag. Skultorp är det bästa laget vi mött i serien men de stör oss egentligen inte under 90 minuter. 3-0 var i underkant. De lägen Skultrorp skapar är väldigt chansartade och leder ofta till avslut i fel lägen. Samtliga spelare förtjänar beröm vi sliter för varandra i samliga 90 minuter av matchen och släpper aldrig taget om den. Extra beröm till Irma ikväll som är planens bästa spelare och visar ansvar både offensivt och defensivt. Dessutom sätter hon dit det viktiga 1-0 målet och assisterar Malin till 3-0. Nu har vi kvar att möta Arentorp/Helås hemma den 4 oktober och vi ska se till att den obesegrade sviten håller i sig! Råda - Skultorp 3-0 Malin x2 Irma Dam 23 sep 2020 0kommentarer
  • Urladdning i derbyt

Till samlingen kom ett fokuserat men avslappnat och målmedvetet lag. Det var en bra känsla redan från start samtidigt som vi visste att det skulle krävas en bra insats för att vinna över ett svårspelat Götene. Motståndarna hade gjort sin läxa och gjorde allt för att stoppa bollar fram till Marre på vår högerkant. Vi hade funderat innan om de skulle ligga i 3-4-3 som de gjort tidigare matcher eller falla lite och spela 4-3-3. Iställer möts vi av en 5-backslinje och i början har vi lite svårt att hitta ytor men vi justerar vårat spel relativt snabbt och skapar en hel del vassa lägen. Götene blir baktunga och vi kan flytta upp våra positioner och vinner oftast boll högt mot dom. Efter 10 minuter har Käll ett skott i stolpen efter det räddar målvakten ett friläge och vi får ett mål bortdömt (felaktigt tycker vi men litar på att domarna gjorde rätt). Bollen vill verkligen inte in trots ett flertal högkvalitativa chanser - många avslut går över istället för under ribban. Götene får någon halvchans här och där men det känns kontrollerat. Efter vattenpausen får de dock en lite boost då de byter in duktiga Frida Karlsson som gör avtryck i matchen. Hon sätter bollar med kvalité den sista tredjedelen och vi har lite problem till en början att fånga in henne. Käll åker på en tackling mot höften och tvingas tyvärr byta efter 30 min efter en mycket bra match. Vi får in en spelsugen Josefin som får en fin chans nästan direkt men tyvärr går bollen över. Även om Götene försöker kontrollera Marre skapar hon ett flertal chanser och när vi genom spelvändningar lyckas sätta henne i en mot en lägen får motståndarna det svettigt. 0-0 i halvtid kunde och borde varit 3 eller 4-0 sett till spelövertag och chanser skapade. I halvtid är det ändå ett samlat och lugnt lag och vi känner att fortsätter vi så här så kommer målen att komma. Götene ändrar om lite till andra halvlek och flyttar upp sina positioner för att störa oss mer i speluppbyggnaden. De rullar även lite mer innan de går till anfall vilket gör att det uppstår lite mer yta att kontra på. När avsluten inne i straffområdet inte sitter får man göra som Josefin - skjut från 40 meter. Hon har uppfattat att deras målvakt står långt ut och prickskjuter in 1-0 så vackert och så viktigt. Efter det lossnar det och 57:e minuten utökar Malin till 2-0 efter fint förarbete av Marre. Malin gör även 3-0 10 minuter senare och då känna matchen klar. Marre avslutar matchen med 2 mål och fastställer resultatet till 5-0. Götene får några möjligheter att kontra i andra då vi tappar boll i speluppbyggnaden men annars har de svårt att genom etablerat spel skapa några vassa chanser på oss. Backlinjen tillsammas med Fanny är riktigt samspelta och bra idag. Bästa insatsen för säsongen där varenda spelare presterar så det är svårt att lyfta någon lite extra - det är verkligen en laginsats. Bolltapp i 80:e minuten i 28 gradig värme och vi leder med 5-0 då ser man ett helt lag rusa hem för att vinna tillbaks bollen - det är inställning!!! Nästa match blir även det ett derby. På lördag möter vi SIL borta med matchstart 14:00 Mål Josefin Malin x2 Marre x2 Dam 16 aug 2020 0kommentarer