• Premiären avklarad

Inte det resultat vi hade hoppats på att få i vår division 1 debut men vi tar med oss många bra saker från matchen. Lödöse/Nygård gör det svårt för oss och ligger nästan hela matchen med så gott som hela laget på egen planhalva och siktar på att kontra när de vinner bollen. Trots de små ytor vi får spelar vi väldigt fint och motståndarna har svårt att fånga upp oss. Vi äger boll och L/N får endast låna den korta stunder och får då väldigt korta anfall om de ens lyckas komma förbi våran återerövring. Men matcher vinns inte på bollinnehav och de är väldigt farliga i sina omställningar. Efter att vi haft ett par hyfsade målchanser tappar vi fokus och bjuder dem på en omställning. Vi blir bolltittande och hamnar helt ur position - de utnyttjar det på bästa sätt och sätter dit 1-0 i den 19:e minuten. Vi fortsätter att trycka på och det är smått otroligt att vi inte lyckas göra ett mål på de chanser vi skapar under första halvlek. Vi börjar andra halvlek mycket bra och hittar rättvända mittfältare oftare. Vi är där i nästan-lägen men det stämmer inte riktigt för oss i avslutsfasen. Sandra har en boll inne men det blåses av för offisde, mycket knapp men säkert ett korrekt beslut. Ett stort spelövertag även i andra halvlek och L/N får inte låna boll långa stunder. De sticker ändå upp och får några lägen i omställningarna, något vi bör kunna kontrollera bättre men slarvar i positionerna. I den 77:e hugger Bryngelfors på en målvaktsretur och trycker in 1-1 vilket är riktigt skönt. Nu känner vi att vi har mer att ge och trycker på på ett ledningsmål. Tyvärr sker ett bolltapp och vi kapar deras spelare precis vid straffområdsets linje och domaren blåser straff bara 3 minuter efter kvitteringen. Riktigt tungt! Vi jagar en kvittering men mot slutet är det trötta huvuden och många felbeslut leder till att de alldeles för enkelt kan öka på till 3-1. Vi saknar ändå inte chanser mot slutet och med lite flyt hade vi lika gärna kunnat komma ikapp. Som tränare nöjd med väldigt många saker från matchen och det är små saker vi behöver jobba med framöver. Alla spelare gör vad de ska och ingen faller ur ramen - extra beröm till Carro Berling som visar stort hjärta ute på plan och dikterar spelet helt. Vi visar med vårat spel att vi defenitivt hör hemma i och håller för division 1 och resultaten kommer att komma det är vi övertygade om. 3-1 Mål Julia Bryngelfors Dam 5 jun 2021 0kommentarer
  • Äntligen Seriepremiär

Bara en vecka kvar till premiär. Efter en 5 månader lång försäsong är vi superladdade för att äntligen få spela match. Det har sett bra ut på träningarna och vi ser verkligen fram emot att få göra premiär i division 1. Vi möter Lödöse/Nygård borta fredag 4/6, ett lag som slutade 5:a i en jämn tabell förra året, endast 3 poäng bakom seriesegrarna. Det blir en tuff uppgift och det gäller verkligen att vi presterar om vi ska kunna ta med några poäng hem. Många spelare har sett pigga ut och det är en hård konkurrens om platserna i startelvan. Vi hoppas och tror att vi har både den spets och bredd i truppen för att hänga kvar i division 1. Spelet stämmer för det mesta och det är egentligen bara små detaljer vi behöver jobba med framöver. Alltid svårt att veta vart man står när man inte fått spela några träningsmatcher men vi är absolut redo den 4:e! Dam 28 maj 2021 0kommentarer
  • Sista matchen i division 2

Vi var sedan förra omgången redan klara för avancemang till division 1 men hade även ett kortsiktigare mål att ta oss igenom serien utan att tappa poäng. Inte lätt att ladda om för match då inget gäller men spelarna var fokuserade från start. Vi börjar matchen bra och Arentorp får mest syssla med försvarsarbete, de gånger de vinner boll blir anfallen korta och vi kontrollerar dem bra. Idag sitter inte avsluten där de ska, vi har flera bra möjligheter att ta ledningen men träffar inte mål. Efter 15 minuter håller sig Marre framme och snappar upp en boll från Freij som sökt sig inåt i planen. Med en elegant chip lobbar hon in bollen över målvakten - riktigt fint. Vi har svårt att hålla tempot uppe i matchen och Arentorps passiva spel hjälper inte till. Vi blir lite bekväma och lyfter hellre den längre bollen än försöker spela oss fram mellan lagdelarna, det är när vi kombinerar oss fram vi blir som farligast. Strax innan halvtid bjuder vi Arentorp på en kvittering lite symptomatiskt för hur första halvleken utvecklade sig. Vi vet att vi kan bättre och börjar andra halvlek riktigt bra. Skapar flera lägen men det vil sig inte riktigt. Arentorp blir lite aggressivare och kommer med några omställningar efter att vi slarvat. Det känns ändå kontrollerat och vi väntar egrentligen bara på ledningsmålet. I den 66:e minuten hittar Ekman och Marre ett fint samspel på högerkanten där Ekman kommer förbi sin försvarare. Hon slår in den i straffområdet där Sofia skarvar vidare bollen till en framåtlöpande Josefin som säkert sätter dit den. Fler mål kommer inte även om det fanns chanser åt båda hållen. Vi är mycket nöjda med att ta oss igenom division 2 med 10 segrar av 10 möjliga. Stort tack till alla som stöttat oss hemifrån och på plats under året. Ses i divison 1 nästa år. Råda - Arentorp/Helås 2 -1 Marre Josefin Dam 5 okt 2020 1kommentar