• Division 1 kontraktet säkrat

Vilken kväll det skulle bli - vi hade allt i egna händer att få avgöra på hemmaplan. Laget var avslappnat vid samling och vi kände att vi förberett oss bra i veckan. Skultorp börjar matchen aggresivt och spelar markeringsspel på flera av våra offensiva spelare men har svårt att hitta dit och störa oss ordentligt. Efter 7 spelade minuter rivs Sofia ner med ett livtag strax utanför deras straffområde. Irma lägger upp bollen och placerar snyggt in 1-0 i krysset. Efter det radar vi upp målchanser men de försvarar sig bra och har en duktig målvakt. Skultorp har svårt att skapa några chanser på oss av riktig kvalité och matchen känns kontrollerad trots att det bara skiljer ett mål. Vi hittar jättefina kombinationer men bollen vill verkligen inte in ikväll och gästerna känner att matchen fortfarande lever. Mot slutet av halvleken får de frispark i farligt läge då Elin tvingas till en glidtackling. Känslan var att deras spelare var offside och efter att tittat på videon i efterhand är hon det också om än med små marginaler. Vi har tur att domaren visar frispark och inte straff samt att Elin inte får ett rött kort vilket hade varit rimligt eftersom han blåser för frispark och Skultorpspelaren är fri. Frisparken blir resultatlös men nu kände man att pulsen höjdes en aning och det var skönt att gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning, trots att vi skapt chanser för att gör 3-4 mål till. Vi pratar om att vi behöver vända spelet lite mer i andra halvlek. Skultorp flyttar hela tiden över mycket spelare på bollssida och lämna den bortre sidan öppen. Det blir mer ytor då Skultorp tvingas flytta upp sina positioner och 2-0 hänger verkligen i luften. Marre, Sofia och Malin har flera fina lägen att avgöra men deras målvakt storspelar ikväll. I den 60 minuten kommer ändå det sköna 2-0 målet. Det är Sofia som bryter in från sin kant och hittar Marre som får en fot på bollen innan Malin är där och trycker upp den i nättaket. 3-0 målet kommer i den 84 minuten och är ett riktigt fint spelmål. Amanda hittar upp till Carro som vänder över spelet till Marre. Marre i sin tur hittar Irma i inre korridoren som lägger en perfekt avvägd djupledboll till Malin som inte gör några misstag. Skultorp är det bästa laget vi mött i serien men de stör oss egentligen inte under 90 minuter. 3-0 var i underkant. De lägen Skultrorp skapar är väldigt chansartade och leder ofta till avslut i fel lägen. Samtliga spelare förtjänar beröm vi sliter för varandra i samliga 90 minuter av matchen och släpper aldrig taget om den. Extra beröm till Irma ikväll som är planens bästa spelare och visar ansvar både offensivt och defensivt. Dessutom sätter hon dit det viktiga 1-0 målet och assisterar Malin till 3-0. Nu har vi kvar att möta Arentorp/Helås hemma den 4 oktober och vi ska se till att den obesegrade sviten håller i sig! Råda - Skultorp 3-0 Malin x2 Irma Dam 23 sep 2020 0kommentarer
  • Bankeryd hemma

Vi börjar matchen bra och har flertalet heta målchanser under de första 10 minuterna men skärpan finns inte riktigt idag. Något som kom att prägla hela matchen. Det är slarvigt spel från hela laget och vi låter Banketyd komma in i matchen. De är fysiskt starka och vi vinner inga närkamper, det saknas energi på planen och vi arbetar en och en i försvarsspelet vilket ger dem alldeles för stora ytor att kontra på. Vår backlinje har svårt att komma upp och täta luckorna då vi alldeles för enkelt tappar boll i uppspelsfasen. Vårat första mål blir en individuell prestation och skönt att ha den kvalitén i laget när spelet inte stämmer. Det är Marre som kör slalom genom deras försvar och placerar in 1-0 efter 20 spelade minuter. Sett till chanser borde vi ha haft en betydligt större utddelning men samtidigt gav vi Bankeryd ett par farliga lägen så 1-0 i halvtid var ändå skönt att ha. Andra halvleken börjar bra och äntligen börjar vi hitta ett lugn i spelet. Det är bättre rörelse och många passningsalternativ när vi är på offensiv planhalva men i speluppbyggnaden går det fortfarande lite för långsamt och vi ger Bankeryd ett par fina lägen. 2-0 kommer i den 60:e minuten efter fint uppspel på vår högerkant. Frida har flyttat in i planen och kan prickskjuta in bollen över deras målvakt. Fortsatt mycket upp och ner i spelet där vi varvar riktigt fina aktioner offensivt där vi har flera spelare involverade men också många dåliga beslut och tekniska misstag. Fanny gör en riktigt bra match och ser till att nollan är intakt för Bankeryd saknar inte lägen. 3-0 i den 75:e minuten är ett fint nummer av Malin som från straffområdslinjen lobbar bollen vackert in i mål. Det var viktigt att få för hade vi släppt in mål vid 2-0 hade det kännts ytterst osäkert. Inte den bästa matchen och kanske låg fokus för många spelare redan på den kommande seriefinalen mot Skultorp. Stark ändå att vinna med 3-0. Många spelare som inte hade sin bästa dag summerar matchen ganska väl. Beröm ändå till Marre och Sofia idag som skapar massor med chanser och det är väl egentligen Bankeryds mycket duktiga målvakt som ser till att matchen lever så länge som den gör. Mycket beröm även till Carro som gör att vi ändå sitter ihop som lag. Positivt inhopp från Makhoul, Tea och Alice som tar för sig och ser till att ändra matchbilden när de kommer in. Nu laddar vi i veckan som kommer och hoppas på en riktigt fartfylld match när Skultorp kommer på besök. Råda - Bankeryd 3 - 0 Marre Frida Malin Dam 13 sep 2020 0kommentarer
  • På resa

Årets längsta resa blir mot Egnahem i Jönköping. Ett par viktiga spelare borta gör att vi får ändra om i laget. Men med den bredd vi har kan vi ändå åka dit med en väldigt stark trupp. Vi känns laddade och fokuserade på uppvärmningen och har ett högt tempo i det vi gör. Som tidigare matcher blir det en rivstart och Egnahem är till en början väldigt passiva i sin press och vågar knappt kliva in på vår planhalva. 1-0 kommer i den 6:e minuten då Irma lyfter in en frispark som rinner förbi alla och in i målet. 2-0 kommer även den efter en fast situation, den här gången är det Emma Käll som slår in en hörna i den 9:e minuten som Irma nickar och med lite tur letar sig bollen in via deras målvakt och stolpe. Vi skapar chanser på Egnahem men spelet stämmer inte riktigt för oss. Vi blir för ivriga att slå avgörande passningar och löper in i varandras ytor. I den 11.e minuten reducerar de då vi centralt helt tappar våra positioner och målet är en bjudning. Det blir lite darrigt efter det och Egnahem får en boost i självförtroendet och vågar pressa oss lite högre. Vi äger fortfarande spelet men det känns allt annat än kontrollerat. Spelare blir frustrerade och vi tappar fokus på det vi ska göra. I den 30:e minuten ökar vi på ledningen till 3-1 då Marre bryter in från högerkanten. Motståndarna bryter bollen men Irma är där och plockar upp den och placerar snyggt in bollen från 25 meter. Tre minuter senare rinner Marre igenom efter en fin framspelning av Malin och gör inga misstag utan sätter dit 4-1. Malin utökar sen till 5-1 genom att pressa deras målvakt till ett misstag. Vi går till halvtid med 5-1 men är inte nöjda med hur spelet sett ut. Andra halvlek bjuder på bättre spel från våran sida. 6-1 kommer efter 2 minuter och det är Marre som på egen hand tar sig igenom backlinjen och placerar dit bollen. 7-1 är även det en riktig delikatess - kombinationsspel centralt och Käll hittar Sofia centralt som snyggt vänder bort sin försvarare och stenhårt trycker dit bollen vid vänstra stolpen. I den 65:e minuten slår Käll ännu en fin hörna och Malin håller sig framme och petar dit bollen till 8-1 efter bolltapp från Egnahem. 9-1 målet är likt vårat 7-1 mål och efter fint kombinationsspel centralt lägger Makhoul en fin djupledsboll till Sofia som trycker dit den. Vi gör lite byten och flyttar runt i positionerna vilket gör att spelet haltar lite - framförallt defensivt. 9-2 målet kommer då vi defensivt är oorganiserade, vi har ändå bra koll på dem men avslutet är riktigt snyggt och inte mycket för Fanny att göra åt i målet. Men vi svarar nästan direkt på målet. Fanny lyfter en boll högt centralt till Carro som vackert tar ner bollen vänder upp och serverar en djupledslöpande Marre som retfullt lobbar in bollen. 10-2 trots att vi kanske gör en av våra sämre insatser för i år får ses som en styrka. Extra beröm till Marre idag som sätter dit 4 mål och drar ifrån i div 2 skytteliga. Nästa match blir hemma mot Bankeryd lördag 12:e kl 16:00 på vårat kära Rådavallen. Egnahem - Råda 2 -10 Marre x4 Sofia x2 Irma x2 Malin x2 Dam 6 sep 2020 0kommentarer