• Inför: RUF - Floda BoIF

Så var det dags för årets sista seriematch! Efter en lång och framgångsrik säsong är det dags att sätta punkt. Idag (lördag) gästar Floda BoIF Romevi! I sportslig mening är matchen helt betydelselös för de båda lagen. RUF har som bekant säkrat seriesegern sedan ett par veckor. Gästande Floda BoIF ligger i mitten av tabellen, i skrivande stund sexa, och kan bara förflytta sig någon position upp eller ner - långt från eventuella kvalplatser. Båda lagen kommer från förluster i de senaste matcherna, och känslan är väl att båda trupperna börjat snegla på den kommande ledigheten. Men kanske är bortalaget lite extra sugna på att knäppa seriesegrarna på näsan? RUF har bedrivit en ganska ljummen verksamhet sedan seriesegern säkrades. Denna vecka har man endast genomfört en träning. Det känns visserligen ganska skönt att kunna gå ut på planen helt utan press i slutomgången, men samtidigt får vi hoppas att truppen vill bjuda den trogna publiken på en fin avslutning innan man går in i kvällens firande. Tränarteamet har idag valt att kalla hela spelartruppen till matchsamlingen och därefter ta ut laget på plats. Det enda som är klart är att Patrik Persson och Filip Larsson spelar. Patrik och Filip har aviserat att de nu avslutar sina aktiva karriärer (även om man aldrig ska säga aldrig, lex Carlsbogård...). Det är två spelare som båda spelat många år i RUF:s A-trupp och varit viktiga både på (runt 200 respektive 250 matcher!) och utanför planen. I eftermiddag kliver de ut på Romevi iklädda A-lagströjan en sista gång och vi får hoppas att de får en fin avslutning! Matchstart klockan 16:15. Samling för hela truppen 15:00! A-lag Herrar 14 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Kareby IS - Romelanda UF

Kareby IS - RUF 2 - 1 (0 - 0) Mål, RUF: 0-1 Harris (Flodin), 48 Varningar, RUF: J. Svensson, F. Larsson, P. Persson Startelvan: Harris - A. Svensson Björnrud - Yngwe - D. Bengtsson - Flodin J. Svensson Osberg - F. Larsson (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: Karlsson, P. Persson, Carlsbogård, Marek, Sjösvärd I ett riktigt busväder med kraftig sidvind och regn ställde RUF och Kareby IS upp för årets sista Kungälvsderby. En hel del publik hade trotsat den bistra väderleken för att komma och titta på matchen. De svårspelade förutsättningarna bidrog säkert till att spelet blev allt annat än underhållande inledningsvis. Egentligen hände ingenting av värde under matchens första 30 minuter. Mot slutet av halvleken började RUF skaffa sig ett knappt men ändå tydligt spelövertag. Man skapade ett par bra chanser, där Karebys målvakt i alla fall fick stå för en kvalificerad räddning. 0-0 stod sig dock till pausvilan. Den andra halvleken kom sedan att bjuda på ett lite mer intressant spel för den tappra publiken. RUF fick en fin start då inbytte Anders Carlsbogård slog en bra passning ut mot Gustav Flodin på högerkanten. Gustav avancerade fram och slog ett perfekt inlägg som Max Harris nickade in i mål till 0-1 i den 48:e spelminuten. Glädjen skulle dock bli kortvarig. I en omställning bara minuter senare fick en Karebyspelare alldeles för god tid på sig centralt precis utanför straffområdet. Efter en fin bollträff gick bollen in, otagbart för Filip Mattiasson i Romelandas mål. I mitten av halvleken hade RUF en liten svacka spelmässigt, där Kareby kunde komma i ett par fina anfall. Vid ett tillfälle kom man igenom till ett friläge, men Romelandas målvakt stod för en mycket bra dubbelräddning. Efter en period med svajigare spel kunde dock RUF resa sig igen mot slutet av matchen. Man skapade ett par hörnor som var nära att resultera, där Alfons Svensson och Patrik Persson båda hade avslut som räddades på mållinjen. Dessvärre för RUF:s del skulle en offensiv hörna lite senare bli lagets fall. Efter att RUF inte lyckats döda bollen eller stanna upp kontringen på offensiv planhalva efter en hörna kunde ett par snabba Karebyspelare rinna igenom till ett rent friläge. Denna gång satt bollen i nätmaskorna; 2-1 i den 86:e minuten. RUF gjorde ett sista försök att kraftsamla för att åstadkomma en kvittering, men denna dag räckte krafterna helt enkelt inte till. Kareby kunde lämna planen som segrare. Sammanfattningsvis ingen höjdarinsats från Romelandas sida. Som så ofta betyder motivationen mycket, och ett Kareby med allt att spela för drog det längsta strået mot redan klara seriesegrarna Romelanda. Vi kan bara gratulera Kareby till segern, önska dem lycka till i slutomgången och tacka för ett fint matcharrangemang där RUF även gratulerades till seriesegern. Snyggt av vår grannklubb att bjuda på detta! A-lag Herrar 7 okt 2023 0kommentarer
  • Inför: Kareby IS - RUF

Efter förra veckans stabila seger borta mot FC Komarken (0-4) är det nu dags för årets sista Kungälvsderby. Imorgon, fredag, åker RUF till andra änden av Prästvägen för att möta Kareby IS. Kareby är nykomlingar i division 5, och man har haft en ganska tuff säsong. Det mest akuta nedflyttningshotet är dock avvärjt, då det står klart att Nol IK och FC Komarken kommer att placera sig sist och näst sist. Beroende på hur slutomgången i Division 3 och det efterföljande kvalet mellan Division 3 och 4 går för Göteborgslagen, finns det en möjlighet att tiondeplatsen i Division 5A innebär negativt kval mot tian i Division 5B. Kareby ligger just nu tia i en mycket jämn streckkamp, en placering man säkert kommer att göra allt för att förändra. RUF kan helt lugnt spela av säsongen som klara seriesegrare. I veckan har en del sjukdomar och småskador stört uppladdningen, men förhoppningsvis ska man lyckas tagga till för att om möjligt ta ännu en derbyseger. Följande spelare är uttagna till match: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Filip Larsson Hugo Jonasson Niklas Osberg Gustav Flodin Marcus Björnrud Daniel ”LB” Bengtsson Patrik Persson Johan Svensson Max Yngwe Isak Karlsson Max Harris Alfons Svensson Anders Carlsbogård Avspark 19:00 på Kareby Hed! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 5 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: FC Komarken - Romelanda UF

FC Komarken - RUF 0 - 4 (0 - 3) Mål, RUF: 0-1 D. Bengtsson (Böhm), 6 0-2 Harris (Karlsson), 23 0-3 Harris (D. Bengtsson), 39 0-4 Harris (Böhm), 64 Varning, RUF: Sanne Startelvan: Harris - Karlsson Osberg - Yngwe - D. Bengtsson - Böhm J. Svensson F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: A. Svensson, P. Persson, Sanne, Jonasson, Sjösvärd Ett Romelanda som blev seriesegrare i kavaj tidigare i veckan åkte till Kongevi för ännu ett Kungälvsderby mot FC Komarken på nedflyttningsplats. Regnet yrde ner, men ett gäng RUF-supportrar iklädda guldhatt höjde stämningen för de gulklädda. Denna match var sista halmstrået för FC Komarken om man skulle ha en chans att hålla sig kvar i Division 5A. Man inledde också med ett relativt högt presspel och visade att man inte tänkte ge sig på förhand. Trots detta fick Romelanda en bra start på matchen då man tidigt kunde ta ledningen. Jonathan Böhm slog en fin hörna som Daniel "LB" Bengtsson kunde rulla in i mål från nära håll vid den bortre stolpen. 0-1 i den 6:e spelminuten. RUF kom sedan att skapa ett allt större övertag i matchen. Man skapade flera bra chanser som med lite bättre skärpa hade kunnat resultera i ytterligare mål. FC Komarken hade svårt att komma till de hetaste chanserna, men man kändes ändå inte helt ofarliga i de omställningslägen man lyckades vaska fram när RUF tappade bollen vid ett par tillfällen. I mitten av halvleken kunde Romelanda utöka sin ledning. Isak Karlsson sprintade förbi Komarkenförsvaret på vänsterkanten och väl inne i straffområdet kunde han servera sin anfallskollega öppet mål. 0-2, Max Harris första för dagen. Efter ytterligare ett par bra chanser kunde Max Harris fem-sex minuter före halvtidsvilan göra sitt andra mål. Daniel "LB" Bengtsson slog en fin frispark från höger som Max kunde nicka in i mål. 0-3, vilket var resultatet i paus. Till den andra halvlekens start valde tränare Marek att byta in samtliga spelare på bänken. Björn Sjösvärd ställde sig i målet i stället för Filip Mattiasson, Alfons Svensson bytte av Isak Karlsson, Patrik Persson ersatte Max Yngwe, Markus Sanne kom in istället för Niklas Osberg och Hugo Jonasson avlöste Filip Larsson. Stora delar av den andra halvleken bjöd sedan på ett lite mer böljande, något rörigt, spel. RUF fortsatte dock att trumma på betydligt bättre än förra veckan, då läxan från bortamatchen mot Surte fanns färskt i minnet. Komarken försökte samla kraft för att skapa något som skulle kunna likna lite spänning i matchen. Efter bara ett par minuter fick man en frispark precis utanför Romelandas straffområde, centralt i planen. Bollen sköts dock rakt i muren. Efter en period av lite böjande spel kunde en Komarkenspelare ta sig förbi på högerkanten och bryta in i straffområdet. Sjösvärd kunde avstyra avslutet från snäv vinkel med en benparad, och returen sköts sedan utanför målramen. Detta skulle bli det närmaste Komarken kom ett reduceringsmål. I stället kunde RUF minuten senare slå in spiken i kistan. "LB" slog en utsökt boll i djupled på vänsterkanten som startade ett anfall som slutade med att Jonathan Böhm hittade in till Max Harris, som placerade in sitt tredje och RUF:s fjärde mål för dagen. 0-4! Resterande delen av matchen blev i stora drag en transportsträcka. Att segern var bärgad för Romelandas del stod tidigt klart, frågan var bara om man skulle hålla nollan och om man skulle göra ytterligare mål framåt. I matchens absolut sista minut fick Romelanda en straff. Johan Svensson fick förtroendet att förvalta den, men dessvärre stod Komarkens målvakt för en fin räddning. Precis efter detta blåstes matchen av och RUF kunde konstatera att man tagit sin sextonde seger i årets seriespel. Sammanfattningsvis en klart godkänd insats från Romelandas sida. När man redan är klara placeringsmässigt kan det ibland vara svårt att nå den där sista taggningen, men denna kväll visade man ändå att det var klasskillnad mellan lagen. Extra kul att man lyckades bjuda tillbaka när det ändå dök upp en hel del publik för att fira seriesegern. Närmast för Romelandas del väntar ännu ett Kungälvsderby borta mot Kareby IS på fredag. A-lag Herrar 30 sep 2023 0kommentarer
  • Inför: FC Komarken - RUF

I veckan kom beskedet att RUF säkrat segern i Division 5A. Det återstår dock tre matcher av säsongen, och efter de två senaste prestationerna som varit mindre bra är Romelanda ute efter att rycka upp sig och avsluta serien på ett snyggt sätt. Imorgon (fredag) väntar FC Komarken på bortaplan. När lagen möttes i början av juni vann RUF till slut med 3-1, men det satt långt inne då man låg under med 0-1 i paus. FCK har sedan haft en tung höst. Just nu står man på fyra förlorade matcher i rad, bland annat mot bottenkollegan Kareby IS. Läget i tabellen är akut, och det är inte omöjligt att man behöver vinna alla tre återstående matcher för att hålla sig kvar i Division 5A. Det är alltså ett hemmalag som är piskat att vinna! I RUF har nu några bortresta spelare återvänt till truppen, vilket gör att läget ser lite ljusare ut. Förhoppningsvis kan man därför bjuda upp till en bra match i detta derby! Följande trupp är uttagen: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Johan Kaage Filip Larsson Hugo Jonasson Niklas Osberg Jonathan Böhm Alfons Svensson Markus Sanne Max Yngwe Daniel "LB" Bengtsson Johan Svensson Patrik Persson Isak Karlsson Max Harris Avspark 19:00 på Kongevi! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 28 sep 2023 0kommentarer
  • RUF har vunnit serien!!!

Alldeles nyss kom tävlingskommitténs beslut angående den avbrutna matchen mot IF Vardar/Makedonija. RUF tilldöms som väntat segern med 3-0, vilket innebär att man med tre omgångar kvar av årets serie har en ointaglig 10-poängsledning! Beslutet kan i princip överklagas till och med 10/10, men undertecknad har svårt att se att detta skulle hända då tävlingsbestämmelserna som tävlingskommittén hänvisar till är väldigt tydliga. A-truppen vill tacka all publik som kommit och stöttat oss under året! Nu ska vi göra allt för att avsluta serien på ett snyggt sätt innan vi laddar för en återkomst till division 4. A-lag Herrar 26 sep 2023 8kommentarer
  • Referat: Surte IS FK - Romelanda UF

Surte IS FK - RUF 5 - 5 (1 - 4) Mål, RUF: 1-1 Karlsson (Harris), 17 1-2 Karlsson (M. Björnrud), 19 1-3 Karlsson (Sanne), 30 1-4 Karlsson (str.), 35 1-5 H. Björnrud (Böhm), 47 Varningar, RUF: Frövén, Sanne Startelvan: Karlsson - Harris Sanne - Böhm - Harris - M. Björnrud P. Persson Osberg - F. Larsson (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: Arfvidsson, Jonasson, Frövén, Marek, Sjösvärd På en ovanligt fin konstgräsmatta gjorde sig RUF redo för bortamatch mot Surte. Förhoppningen var att det fanns en viss revanschlusta efter förra veckans svaga insats mot Kode IF. Hemmalaget Surte har flera duktiga offensiva spelare, och redan efter sju minuter lyckades man ta ledningen i matchen. RUF lyckades inte avsluta ett anfall och i en omställning spelades bollen i djupled till en fri spelare som kunde rulla in 1-0. Romelanda kunde dock ganska snart skaka av sig besvikelsen och börja få igång offensiven. Efter ett par missade chanser från Romelandas offensiva pjäser kunde till slut Isak Karlsson ge Romelanda ledningen efter en stolpretur. Bara någon minut senare kunde han göra sitt andra mål för kvällen och i den 30:e minuten gjorde han även 1-3. Ett äkta hattrick på mindre än en kvart! I matchens 35:e minut slog Carl Olsson en utmärkt hörna som Filip Larsson nickade mot mål. Bollen räddades med handen av en försvarande spelare på mållinjen och domaren blåste för straff och visade ut Surtespelaren. Isak Karlsson rullade in sitt fjärde mål för dagen och det stod 1-4! Surte hade stora problem defensivt, men offensivt hade man stundtals fina kombinationer. Filip Mattiasson i RUF:s mål hade en relativt lugn halvlek men fick sträcka ut ordentligt vid ett tillfälle i slutet av den första halvleken. 1-4 stod sig till halvtid efter en på det stora hela bra halvlek från RUF:s sida. I början av den andra halvleken kunde Henrik Björnrud nicka in ett bra inlägg från Jonathan Böhm. 1-5, vilket var det sista av positivt värde att rapportera med Romelandaögon sett. Sju-åtta minuter senare började en kollaps av sällan skådat slag. Trots en man mer och en betryggande fyramålsledning föll Romelanda ihop fullständigt. Visst kan man imponeras av att hemmalaget fortsatte att kämpa hela vägen och man stod för ett par fina prestationer i den andra halvleken, men det som utspelade sig från RUF:s sida är inget annat än pinsamt. Surte lyckades få in såväl 2-5, 3-5 som 4-5 och när man dessutom kunde kvittera till 5-5 i den 83:e minuten så såg det faktiskt ut som att RUF kunde komma att förlora matchen. I slutskedet hade Surte en boll som via RUF-försvarare studsade i stolpen eller ribban. 5-5 stod sig dock till slutsignalen. Sammanfattningsvis en match med två ansikten där helhetsintrycket dock inte är annat än att det var fullständigt bedrövligt. Poängen kan ha inneburit att RUF säkrat seriesegern (beslut angående Vardar-matchen kommer i början av nästa vecka), men vi får hoppas att laget tar sig samman och presterar på en anständig nivå de sista tre omgångarna oavsett. A-lag Herrar 23 sep 2023 0kommentarer
  • Inför: Surte IS FK - RUF

Efter förra veckans derbysmäll ska RUF göra ett försök att komma in i vinnarspåret igen. Imorgon, fredag, åker man över till andra sidan älven. Motståndarna Surte IS FK har de senaste två matcherna tagit fyra poäng: först seger med 4-0 hemma mot FC Komarken och därefter kryss, 2-2, borta mot Kareby IS. Dessa poäng innebär att man i praktiken har säkrat nytt kontrakt i division 5. Trots förra veckans derbyförlust har RUF en betryggande ledning i tabellen. Ytterligare någon poäng krävs dock för att man ska säkra seriesegern definitivt. Förhoppningsvis får vi se ett revanschsuget lag som kommer till spel! I truppen är Patrik Persson tillbaka från avstängning. Daniel "LB" Bengtsson är dock avstängd även denna match, likaså Gustav Flodin som fick syna det röda kortet senast. Det kommer därför återigen att kunna bli lite ovana positioner för ett par spelare. Följande trupp är uttagen: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Filip Larsson Carl Olsson Oscar Arfvidsson Marcus Björnrud Hugo Jonasson Jonathan Böhm Patrik Persson Max Harris Niklas Osberg Markus Sanne Marcus Björnrud William Frövén Henrik Björnrud Isak Karlsson Oscar Marek Avspark 18:00 på Surte IP! Samling för spelartruppen 16:45 (eller så fort man hinner). A-lag Herrar 21 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF - Kode IF

RUF - Kode IF 2 - 4 (0 - 1) Mål, RUF: 1-3 H. Björnrud (Böhm), 76 2-3 H. Björnrud (???), 78 Varning, RUF: Flodin Utvisning, RUF: Flodin (två gula) Startelvan: Karlsson - Harris Sanne - Böhm - Flodin - M. Björnrud Marek F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: H. Björnrud, Granäng, Osberg, Jonasson, Sjösvärd Efter förra veckans intensiva matchande fick RUF möblera om i startelvan. Störst problem fanns på det centrala mittfältet, då samtliga ordinarie spelare saknades på denna position. Patrik Persson, Max Yngwe och Daniel "LB" Bengtsson var olyckligt nog avstängda alla tre och Daniel Larsson åkte på en bruten handled i den senaste matchen och har därför spelat klart för året. Det blev alltså en helt nykomponerad besättning i maskinrummet, där tränare Oscar Marek fick snöra på sig skorna. Kode inledde med ett lågt försvarsspel, där man lät Romelanda äga det mesta av bollen. Detta skulle visa sig vara en framgångsrik strategi, då RUF hade svårt att komma till lägen. I stället uppträdde RUF ganska ängsligt med bollen, något som blev värre ju längre halvleken led. Kode växte sig allt starkare i och med att matchplanen höll. Man började komma i fler och fler omställningar, och matchbilden kändes sämre och sämre för hemmalaget. Mot slutet av halvleken hade man tagit över initiativet i matchen, och känslan var att målet hängde i luften. Mycket riktigt lyckades man också nicka in ledningsmålet 0-1 på ett vänsterinlägg kort innan paus. Efter en ganska chansfattig första halvlek var det ett något frustrerat Romelanda som försökte prata ihop sig inför den andra halvleken. Man gjorde två byten: Marcus Björnrud fick lämna planen till förmån för Niklas Osberg, och Max Harris gick av för Henrik Björnrud. Inledningen av den andra halvleken var sedan något bättre, men att påstå att det var en flygande start vore att gå för långt. RUF hade fortsatt en del bekymmer att hitta ett vägvinnande spel mot ett hårt arbetande bortalag. I matchminut 63 åkte RUF på en straff där även Gustav Flodin fick sitt andra gula kort. Bollen skickades in i mål och ett tufft läge hade blivit än värre. RUF kunde alltså konstatera att man låg under med 0-2 och hade en man kort. När Kode dessutom sju minuter senare nickade in 0-3 efter en fint slagen hörna var det nog få som trodde att det skulle bli match igen. Ett RUF som inte längre hade något att förlora genomförde alla offensiva byten man kunde och satsade allt på ett kort framåt. I matchens 76:e minut slog Jonathan Böhm en mycket fin hörna som Henrik Björnrud nickade in från nära håll till 1-3. Endast två minuter senare fick samme Henrik en fin träff på ett skott utifrån och det stod helt plötsligt 2-3 med tolv minuter kvar att spela. En hel del ängslighet spred sig bland Kodespelarna, och det blev en lite rörig matchbild. RUF lyckades dock inte skapa så många fler klara lägen, utan Kode kunde försvara sig väl samtidigt som man fick en del bra omställningslägen. I matchens 90:e minut förvaltade man ett av dessa då man kunde skjuta in 2-4 bakom Filip Mattiasson i Romelandas mål, vilket var spiken i kistan. Säsongens blott andra RUF-förlust var ett faktum. Sammanfattningsvis en mindre bra insats från Romelandas sida. Med ett helt nykomponerat innermittfält lyckades man aldrig hitta något vägvinnande spel i denna match utan fick se sig besegrade av ett taktiskt och välspelande Kode IF. Vi kan bara gratulera våra grannar till en rättvis seger som i praktien säkrar Division 5-kontraktet, och själva se fram emot chansen till revansch i nästa veckas match mot Surte IS FK. A-lag Herrar 16 sep 2023 0kommentarer
  • Inför: RUF - Kode IF

Efter förra veckans två segermatcher är det ikväll (torsdag) dags för omgång 18 i serien då Kode IF kommer till Romevi på besök. Det är det första av tre återstående Kungälvsderbyn för Romelandas del. Kode IF har till stora delar haft en tung säsong. I somras valde man dock att byta tränare, då rutinerade Anders Thornberg tog över laget. Detta har tydligen fått effekt, då Kode i nuläget ser ut att vara det starkaste av de tre Kungälvslagen som tillhör bottenskiktet av tabellen. I skrivande stund har man tre raka segrar mot i tur och ordning Surte IS FK (3-1), FC Komarken (0-3) och Kareby IS (3-2). Det mesta talar för att man ska lösa nytt kontrakt i femman. Romelanda har också tre raka segrar, och en förlustfri svit som är desto längre. Förra veckan bjöd på två segrar (0-4 borta mot Nol och 1-2 borta Pushers) som gör att man är i det närmaste ohotade på förstaplatsen. Någon poäng till krävs dock för att säkra seriesegern definitivt. Vid minst en poäng mot Kode och tre poäng mot Vardar i den avbrutna matchen (beslut kommer på onsdag) är det hela avgjort även matematiskt. Läget i truppen denna gång är däremot lite tuffare, med både avstängningar och skador. Daniel Larssons skada i matchen mot Pushers visade sig vara en fraktur. Dessutom är Daniel ”LB” Bengtsson, Patrik Persson och Max Yngwe avstängda i kvällens match. Som tur är har RUF en bred trupp, vilket gör att man kan matcha ett slagkraftigt lag ändå. Följande spelare är uttagna till kvällens drabbning: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Filip Larsson Johan Kaage Carl Olsson Markus Sanne Hugo Jonasson Jonathan Böhm Oscar Marek Marcus Björnrud Gustav Flodin Henrik Björnrud Isak Karlsson Max Harris Martin Granäng Niklas Osberg Matchstart 19:30 på Romevis konstgräs! Samling för spelartruppen 18:15. A-lag Herrar 14 sep 2023 0kommentarer