• Referat: Romelanda UF - Partille IF FK

RUF 0-2 PARTILLE Startelvan: Eriksson - Harris Karlsson - Osberg - Olsson - Böhm - Flodin Jonasson - Kaage - Sjöberg Mattiasson Bänken: Sjösvärd, Rosman, Svensson, Persson, Granäng Varningar, RUF: Eriksson Efter några veckors sommaruppehåll var det dags för omstart av seriespelet igen. RUF avslutade vårsäsongen otroligt tufft med många tunga resultat och efter den lovande starten på säsongen hade man nu blivit indragna i bottenstriden på riktigt. Gästande Partille låg placeringen efter Romelanda och därför var det idag viktiga poäng på spel, vårmötet mellan lagen slutade med en 2-0 seger för RUF. Romevis gräsmatta var trots regnet i ett helt klart speldugligt skick. Trots detta fick publiken knappats se något finlir. Första halvlek var otroligt händelsefattig och det dröjde långt in i halvleken innan något av lagen ens var i närheten av att göra mål. Partille kändes dock helt klart strået vassare och det började osa katt vid ett par tillfällen i slutat av halvleken, bland annat hade gästerna en nick i stolpen och ett par farliga hörnor. Den kanske allra hetaste målchansen i första halvlek skulle dock RUF skapa. Efter en kontring kunde Max Harris spela fri Jonathan Böhm, som rundade målvakten men hamnade i en alldeles för snäv vinkel. Avslutet blev för tamt och resultatet 0-0 stod sig in i halvtidsvilan. Bortalaget Partille skulle ta ledningen tidigt i den andra halvleken. Efter slarv i uppspelsfasen fick gästerna ett skottläge från en snäv vinkel som hittade in via Mattiasson i RUF-målet. Efter detta var det mer en transportsträcka till slutsignalen. RUF var otroligt bleka över hela banan och hade inget alls att säga till om. Det märktes tydligt att gästerna var bättre på precis allt. Partille skulle även sätta spiken i kistan när 2-0 målet kom efter en kontring. Därefter var det närmare 0-3 än 1-2 och när domaren blåste av matchen kunde nog samtliga vara överens om att en bortaseger var rättvist. Nu gäller det att ladda om snabbt och blicka framåt för RUF, då det i nästa omgång väntar ett prestigefyltt derby mot Ytterby IS. A-lag Herrar 12 aug 0kommentarer
  • Inför: RUF - Partille IF FK

Sommaruppehållet är över! Ikväll (fredag) sparkar Division 4A igång igen med fyra matcher. En av dem spelas på Romevi, och där möts RUF och Partille IF FK! När det båda lagen drabbade samman i april var det till slut RUF som drog det längsta strået och vann med 0-2. RUF stod för en bra insats försvarsmässigt, medan det för övrigt var en ganska sömning tillställning. Partille hade därmed fått en riktig mardrömsstart på serien med tre raka förluster, samtidigt som RUF stod på sju poäng. När serien sedan satte sig kom både RUF och Partilles placeringar att konvergera mot den nedre delen av mitten, strax ovanför strecket. Partille ligger nu på nionde plats i tabellen; en poäng och en placering bakom RUF. Romelanda hade en tung avslutning på våren med tre raka förluster. Dessa innebar att nedflyttningsstrecket närmade sig något, och det är tydligt att det kommer att krävas ett par segrar till för att säkra kontraktet. Kvällens match mot ett lag i en liknande situation är därmed mycket viktig. Efter två träningsveckor får vi hoppas att RUF är redo för skarpt läge och kan göra en fin insats! Följande spelare är uttagna i matchtruppen: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Hugo Jonasson Johan Kaage Fredrik Sjöberg Jonathan Böhm Niklas Osberg Alexander Persson Gustav Flodin Erik Rosman Alfons Svensson Jakob Eriksson Isak Karlsson Max Harris Martin Granäng Matchstart 19:00 på Romevi! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 9 aug 0kommentarer
  • Inför: Croatia Göteborg - RUF

Då var det dags för vårsäsongens sista match! Ikväll (fredag) åker RUF till Bergsjövallen för att möta Croatia Göteborg. Croatia Göteborg har haft en stökig säsong och ligger sist i tabellen på sju poäng. Länge var det osäkert om man skulle få ihop lag överhuvudtaget, men när serien drog igång i april kunde man ändå ställa elva man på planen. De inledande omgångarna bjöd dock på bedrövliga resultat, bland annat vann RUF med 8-5 (!!!) i en match där siffrorna borde ha varit betydligt större i Romelandas favör. Några veckor in i serien hade man dock fått ihop en betydligt starkare trupp och runt månadsskiftet maj/juni lyckades man besegra både Angered BK och Älvängens IK. De senaste två matcherna har man sedan förlorat mot Götaholms BK och SKIF Semberija. Det är med andra ord väldigt ovisst var dagens motståndare står formmässigt, mer än att vi ska räkna med ett betydligare starkare motstånd än i segermatchen i början av april! Romelanda kommer senast från en klar förlust (5-1) borta mot obesegrade Västkurd BK. Truppläget inför dagens match är liknande som det i måndags, med ett antal spelare på sjukdoms-, skade- och semesterlistan. Vid seger i kvällens drabbning lämnar Romelanda bottenstriden bakom sig, kanske för gott. Ett kryss skulle också ge ett stabilt utgångsläge inför hösten. En förlust innebär ingen tabellmässig katastrof, men ändå att man kommer att få känna pressen från lagen nedanför ett par omgångar till... Följande trupp ska försvara Romelandas färger denna match: Björn Sjösvärd Filip Larsson Johan Kaage Carl Olsson Gustav Flodin Alfons Svensson Isak Karlsson Max Yngwe Liam Åsberg Kalkemyr Erik Rosman (J) Jakob Eriksson Max Harris Johan Svensson Alexander Persson Oscar Marek Anders Carlsbogård Avspark 19:15 på Bergsjövallen! Samling för spelartruppen på Romevi 17:15. A-lag Herrar 28 jun 0kommentarer
  • Referat: Västkurd BK - Romelanda UF

Västkurd BK - RUF 5 - 1 (2 - 1) Mål, RUF: 2-1 C. Olsson, 36 Varningar, RUF: Sjösvärd, Osberg Startelvan: Karlsson - Eriksson Rosman (J) - Osberg - Yngwe - Flodin C. Olsson Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson Sjösvärd Bänken: A. Persson, Åsberg Kalkemyr, J. Svensson, Jonasson, Marek (speltid för samtliga) Ett lite stukat RUF, med bland andra nyckelspelarna Filip Mattiasson, Daniel "LB" Bengtsson och Max Harris borta, åkte till Generatorsplan för att ta sig an obesegrade Västkurd BK. Matchplanen var att ligga lågt i försvarsspelet och satsa på att utnyttja omställningslägen. Stora delar av den första halvleken kom att präglas av ett stort bollinnehav för hemmalaget. I början av matchen skapade Västkurd ett par fina lägen. Efter ett par minuter avlossade en spelare ett lurigt distansskott som tvingade Sjösvärd att sträcka ut och styra ut bollen till hörna. Inte så långt senare kunde man också ta ledningen i matchen. En spelare strax innanför hörnet av straffområdet till höger i spelriktningen fick en fri yta i den sjunde spelminuten. I stället för att slå ett inlägg avlossade han ett skott som överraskade Romelandas lite ringrostige målvakt och gick in i den bortre burgaveln. 1-0, ett lite snöpligt baklängesmål. Matchen fortsatte sedan med ett stort spelövertag för hemmalaget. RUF hade något enstaka omställningsläge, men långa stunder handlade det om att täcka ytor i försvarsspelet. Västkurd hade ett par bra lägen, men där avsluten antingen gick utanför eller kunde räddas av Romelandas målvakt. Efter en halvtimme kunde bortalaget utöka sin ledning. Först fick man en frispark centralt i planen mitt på offensiv planhalva. Frisparksskytten avlossade ett bra distansskott men Sjösvärd i Romelandas mål kunde styra ut bollen till hörna. Någon minut tidigare hade RUF tvingats till två byten på kort tid där man inte riktigt fått ordning på positionerna på fasta situationer. Västkurd noterade att "skottytan" vid straffområdeslinjen var obevakad och en snabb hörna och ett riktigt fint direktskott senare gick bollen upp i nättaket via Romelandas målvakt. 2-0. Ett par minuter senare kunde dock RUF reducera. Carl Olsson drog till med en klassisk tåpaj från distans och bollen letade sig in i mål över en överrumplad motståndarmålvakt. 2-1, och RUF hade lite kontakt! Detta resultat stod sig till halvtidsvilan efter en på det hela taget godkänd första halvlek från Romelandas sida men där hemmalaget hade varit det klart bättre laget. RUF fick sedan en bra start på den andra halvleken. Västkurd hade fortsatt mest boll, men Romelanda försvarade sig väl och tillät inte hemmalaget att skapa speciellt många farliga chanser. Dessutom hade man ett par fina intentioner i omställningsspelet, där Isak Karlsson och Jakob Eriksson visade snabba fötter. Dessvärre kom man aldrig till några riktigt klara målchanser. Mot mitten av halvleken började Västkurd återigen skapa lite chanser. En anfallande spelare vände snyggt bort sin RUF-försvarare i straffområdet och avlossade ett lågt skott som avkrävde Romelandas målvakt en kvalificerad räddning. Kort senare kom man också igenom till ett friläge från snäv vinkel, men avslutet gick den gången över ribban. I den 71:a minuten kom dock 3-1-målet. En hörna skarvades från "förstaytan" in centralt framför mål där den skickades in i nätet från bara ett par meters håll. Detta mål kom att få stor betydelse för den fortsatta matchbilden då luften gick ur bortalaget. Bara två minuter senare kunde en boll slås igenom RUF:s försvarslinje. Visst luktade det lite offside, men Romelandaförsvaret kanske kunde ha fått undan bollen ändå. Det första avslutet kunde räddas av Romelandas målvakt, men returen rakades in i mål till 4-1. I matchens 80:e minut kom ytterligare ett mål när en anfallande spelare lite turligt fick med sig bollen förbi ett par RUF-försvarare och fri med Sjösvärd i målet kunde placera in 5-1. Detta blev matchens sista mål. Sammanfattningsvis en efter förutsättningarna klart godkänd insats från Romelandas sida. Fram till minut 70 stod man ändå för en gedigen insats där man åtminstone gjorde det svårt för skickliga Västkurd BK. Efter att 3-1-målet gjordes tröt dock orken för de gulklädda, vilket gjorde att resultatet rann iväg lite på slutet. Nu är det bara att ta nya tag inför fredagens avslutning av vårsäsongen då Croatia Göteborg står för motståndet. A-lag Herrar 26 jun 0kommentarer
  • Inför: Västkurd BK - RUF

Då var det dags för ett nytt försök att möta Västkurd BK! Förra gången regnade matchen bort, men kvällens väderprognos ger ingen anledning till oro. Nu ska det bli spel! Fjolårets tabellsexa Västkurd BK är det enda laget som fortfarande är obesegrade i årets serie. Elva matcher har gett sex segrar och fem oavgjorda. Förra matchen besegrade man Partille IF FK med 1-2. Vid seger ikväll kliver man upp i serieledning i en haltande tabell. Det är alltså riktigt kvalificerat motstånd som väntar på Hisingen idag! Romelanda kommer från en klar 0-2-förlust senast hemma mot Lerums IS. Med kvällens match inräknad återstår två matcher innan man får ta uppehåll efter en vår som varit kämpig på många sätt. Till denna drabbning saknas ett par spelare till följd av semestrar, skador och sjukdomar. De 15 som ingår i kvällens matchtrupp kommer dock att göra allt för att bjuda upp till en bra kamp som förhoppningsvis kan ge ny utdelning på poängkontot! Följande trupp är uttagen: Björn Sjösvärd Carl Olsson Johan Kaage Fredrik Sjöberg Hugo Jonasson Gustav Flodin Alfons Svensson Max Yngwe Alexander Persson Niklas Osberg Liam Åsberg Kalkemyr Johan Svensson Jakob Eriksson Isak Karlsson Oscar Marek Matchstart 20:00 på Generatorsplan! Samling för spelartruppen 18:30 på Romevi. A-lag Herrar 24 jun 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF - Lerums IS

RUF - Lerums IS 0 - 2 (0 - 1) Varningar, RUF: C. Olsson, Yngwe, Kaage Startelvan: Karlsson - Eriksson Jonasson - Yngwe - D. Bengtsson - Wall C. Olsson F. Larsson - Kaage (C) - Flodin Mattiasson Bänken: Debes, Osberg, J. Svensson, A. Svensson, Sjösvärd Ett kortare (och försenat) semesterreferat... Början av matchen var relativt tillknäppt. Första riktigt bra chansen hade bortalaget när man kom igenom till ett friläge efter att RUF misslyckats med att ställa en offside, men Romelandas målvakt stod för en mycket bra räddning. I mitten av halvleken kunde gästande Lerum ändå ta ledningen. Man fick en frispark på mittplan, slog den snabbt mot offensiv högerkant, där en spelare vek in i straffområdet och sköt ett skott som retfullt slank in under Filip Mattiasson i Romelandas mål. 0-1. Resterande del av halvleken var sedan ganska händelsefattig. I den andra halvleken hade RUF tidigt en kanonchans att kvittera. Isak Karlsson tryckte sig förbi sin försvare och kom fri mot motståndarnas mål. Lerums målvakt kom dock ut bra och kunde avstyra. Returen gick till Hussein Debes som snyggt rundade gästernas målvakt, men avslutet kunde sedan räddas på mållinjen av en Lerumförsvarare. För övrigt var det knapp men klar fördel Lerum större delen av matchen. Mot slutet av tillställningen tog bortalaget dock över än mer och skapade flera bra målchanser. Filip Mattiasson i Romelandas mål fick som vanligt plocka fram ett par fina parader. Med minuten kvar av ordinarie tid tappade RUF bollen på mittplan och gav lite onödigt bort en omställning. Denna gång kunde en Lerumspelare på vänsterkanten bryta in i boxen och placera in matchavgörande 0-2, vilket blev matchens slutresultat. Sammanfattningsvis en match där Lerum var det bättre laget. 0-2 var ett rättvist resultat och det är inte mycket mer att säga om det. Nu väntar vårens sista matchvecka där RUF först ska ta sig an obesegrade Västkurd BK i en "hängmatch" på måndagen och därefter nyuppväckta Croatia Göteborg på fredagen. A-lag Herrar 23 jun 0kommentarer
  • Inför: RUF - Lerums IS

Midsommarvecka! Som traditionen bjuder spelar Romelanda hemmamatch onsdagen innan det är dags för långhelg. Ikväll kommer Lerums IS till Romevi. Lerum och RUF möttes i årets seriepremiär. Efter en sömning start stod Romelanda för en fin första halvlek där man också tog ledningen med 0-1. Lerum var dock klart starkare i den andra halvleken och tvingade fram storspel från Filip Mattiasson i RUF-målet. I matchens sista minut kunde man dock trycka in en kvittering och det blev alltså delade poäng. Efter denna match har Lerum bitit sig fast på den övre halvan i tabellen. Med 19 inspelade poäng ligger man femma med bra häng på de främsta placeringarna i en jämn tabelltopp. Romelanda har en "hängmatch" tillgodo efter den uppskjutna matchen mot Västkurd BK. Denna match kommer att spelas på måndag nästa vecka, vilket gör att RUF i skrivande stund har tre matcher, men endast en träning, kvar av vårsäsongen. Förra veckan tog man en oerhört viktig seger efter en kämparinsats borta mot SKIF Semberija. I nuläget ligger man i mitten av tabellen med relativt god marginal ned till strecket. Men visst hade det suttit fint med ytterligare några poäng innan uppehållet? Följande manskap får förtroendet ikväll: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Filip Larsson Johan Kaage Arvid Wall Gustav Flodin Hugo Jonasson Carl Olsson Niklas Osberg Max Yngwe Daniel "LB" Bengtsson Johan Svensson Hussein Debes Alfons Svensson Isak Karlsson Jakob Eriksson Avspark 19:00 på Romevi! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 19 jun 0kommentarer
  • Referat: SKIF Semberija - Romelanda UF

Semberija 1-2 Romelanda UF Varningar RUF: Sjöberg, Osberg, Jonasson, F.Larsson, Harris Startelvan: Harris - Karlsson Osberg - Debes - Olsson - Yngwe - Flodin Jonasson - Kaage (C) - Sjöberg Mattiasson Bänken - A.Svensson, J.Svensson, F.Larsson, A.Persson, Marek Det var tre viktiga poäng på spel i fredags, när Romelanda gästade tabelljumnbon Semberija på Bergsjövallen. Hemmalaget kom stärkta med en 2-0 seger mot Götaholm i ryggen, samma lag som RUF tidigare förlorat mot stort. RUF fick förra helgen se sin match bli inställd och kom därför från ett litet längre uppehåll vad gäller matchspel. Vid förlust för RUF i denna matchen hade tabelläget sett ganska dystert ut, samtidigt som man vid en seger skulle kunna blicka uppåt i tabellen. För Semberijas del är varje poäng viktig och det fanns nog bra hopp om att de kunde fortsätta på den inslagna vägen av förra veckans seger. Bergsjövallens gräsmatta kändes fin och matchen hann knappt starta innan Romelanda hade ett gyllene läge att ta ledningen i matchen. Efter slarv i hemmalagets backlinje kunde Gustav Flodin sno åt sig bollen men blev i samma sekund fälld och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Max Yngwe och sköt bollen utanför. Efter detta skulle hemmalaget hålla i taktpinnen. Filip Mattiasson i Romelandas mål fick som han nästan i varje match gör, stå för ett par riktiga klassräddningar. Annars var det inte särskilt många målchanser i den första halvleken. Semberija höll mest boll, RUF med Isak Karlsson och Max Harris där fram var som alltid farliga i omställningsspelet. Det skulle dock komma ett ledningsmål för Romelanda i den första halvleken. I den 37:e matchminuten fick RUF en frispark från sisådär 30 meter, Isak Karlsson gick på skott och målvakten släppte oväntat returen rätt ut till en framspringande Hussein Debes som kunde peta in sitt första mål i den gula tröjan. Resterande del av dej första halvleken var inte särskilt händelserik och RUF kunde gå in i halvtid med en ettmålsledning, efter en jämn första halvlek. Till den andra halvleken bestämde sig RUF för att gå ut och verkligen vara på tårna, då man under säsongen vid flertalet tillfällen slappnat av och inte varit påkopplade. Detta fick vi även se denna gången. I de inledande minuterna av den andra halvleken trycktes Romelanda ned och Mattiasson fick vid ett tillfälle parera ordentligt för att undvika ett kvitteringsmål. Semberija gick efter ett tag över till en trebackslinje vilket gjorde att RUF fick plocka hem positionerna något och försöka utnyttja snabbheten framåt med Karlsson och Harris. Trots ett spelövertag för Semberija i stora delar av den andra halveken skapades det inte några jättelägen. Det var väldigt mycket kamp och ställningskrig på mitten, där Romelanda möjligen var lite hetare. RUF gjorde väldigt många byten på grund av olika anledningar, vi har sett i flertalet matcher i år att detta har kunnat leda till problematik i organisationen hos Romelanda, men denna matchen flöt det på rätt bra. Med ungefär kvarten kvar att spela kunde Romelanda utöka sin ledning till 2-0, efter ett väldigt vackert anfall. Max Yngwe hittade den ständigt löpande och hårt arbetande Max Harris med en delikat djupledsboll in bakom backlinjen. Harris rundade en misstajmad målvakt och spelade in bollen till Isak Karlsson som bombade in bollen via ribban. Därefter försökte hemmalaget trycka på ännu mer, men hade svårt att få till de riktigt heta målchanserna, men reduceringen skulle komma. I den 89:e matchminuten avlossade en hemmaspelare ett skott en bit utanför straffområdet. Mattiasson släppte en retur som hemmalaget var hetast på och kunde skapa lite nerv i matchen mot slutminutrarna. Efter detta spelade RUF ganska smart och kunde döda tid genom att vinna frisparkar och inkast på offensiv planhalva. När domaren efter 95 spelade minuter blåste av var det en stor lättnad hos de gula spelarna, tre otroligt sköna poäng in på kontot! Sammanfattningsvis var detta ingen match med något bländande spel från något av lagen. Starkt av RUF att ta tre poäng med tanke på avsaknaden av ett par nyckelspelare, men man kommer behöva höja sig några steg nästa match mot Lerums IS. Den spelas redan på onsdag, klockan 19:00 hemma på Romevi. A-lag Herrar 17 jun 0kommentarer
  • Inför: SKIF Semberija - RUF

Förra veckans serieomgång regnade bort, då Bravida Arenas konstgräsmatta fick mer regn än vad den tålde. Ikväll, fredag, är underlaget naturgräs på Bergsjövallen och moståndaren heter SKIF Semberija. Semberija började serien med en imponerande 2-1-seger mot Ytterby IS. Efter denna match har man dock haft det rejält motigt. Hela sju gånger på raken åkte man på förluster och man såg ut att vara hopplöst fast i botten av tabellen. Men så förra veckan sprattlade man till, och det ordentligt! Spelskickliga Götaholm besegrades med 2-0, en skräll som nog inte många såg komma. Frågan är var Semberija står kvalitetsmässigt? Om man vill hoppa på tåget behöver man ta poäng även i kvällens match, Romelanda parkerar i tabellens nedre mittenskikt. I den senaste omgången tog flera bottenlag, däribland Semberija, poäng vilket gör att RUF riskerar att dras in i bottenstriden. En match som den ikväll är därför av stor betydelse. Helst bör man ta tre poäng mot lagen som ligger bakom i tabellen, men det viktigaste av allt är att inte förlora och därmed ge motståndarlagen chansen att knappa in. Följande manskap är uttagna till kvällens drabbning: Filip Mattiasson Hugo Jonasson Filip Larsson Johan Kaage Fredrik Sjöberg Carl Olsson Gustav Flodin Max Yngwe Johan Svensson Hussein Debes Alexander Persson Alfons Svensson Isak Karlsson Max Harris Niklas Osberg Oscar Marek Avspark 19:00 på Bergsjövallen! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 14 jun 0kommentarer

Efter en tids värmebölja har sommaren kommit av sig rejält, men Division 4A tuggar på som vanligt. Nu är vi inne i omgång 10 och Romelanda ska imorgon (söndag) åka till Hisingen och Bravida Arena för att ta sig an Västkurd BK. Västkurd BK är det enda laget i serien som fortfarande är obesegrade, efter fem segrar och fyra oavgjorda matcher. I förra omgången besegrade man Utbynäs SK med 4-2, och vid seger mot RUF tar man sig upp på andraplatsen, endast en poäng bakom serieledande Hisingsbacka FC. Det är alltså tufft motstånd som väntar för Romelandas del! RUF har haft en lite knackig period med en hel del folk borta. Förra veckan räckte man helt enkelt inte till när man besegrades av Götaholms BK med 7-2 på Gamlestadsvallen. Trots att tidigare skadade Max Yngwe glädjande nog återigen är tillgänglig för spel, tvingas RUF även denna match att kalla in spelare som egentligen lagt skorna på hyllan i form av Daniel och Filip Larsson. Det rör sig dock om rutinerade pjäser som helt klart innebär en förstärkning. Veckans matcher i serien har bjudit på ett par överraskande resultat, där flera lag från de nedre regionerna tagit trepoängare. Detta gör att varje pinne är viktig om RUF ska undvika att dras in i bottenstriden! Följande manskap får förtroendet imorgon: Filip Mattiasson Johan Kaage Fredrik Sjöberg Carl Olsson Gustav Flodin Hugo Jonasson Max Yngwe Hussein Debes Niklas Osberg Isak Karlsson Max Harris Alexander Persson William Brüdigam (J) Daniel Larsson Filip Larsson Oscar Marek Avspark 14:15 på Bravida Arena! Samling för spelartruppen 13:00. A-lag Herrar 8 jun 0kommentarer