• Oavgjort mot Äspered

Matchen i torsdags blev en svängig historia. Kanske inte målmässigt men däremot spelmässigt. 1-1 mot Äspered är inget dåligt resultat men spelet lämnade en del att önska, speciellt i andra halvlek. Första halvlek tar vi tag i direkt och hade egentligen allt spel innan 1-0 kunde komma genom Wille i 6:e minuten. Vi spelar ganska bra under en period och följer vår matchplan vilket gör 1-1 målet från Äspered ganska orättvist. Arber nätar sedan till 2-1 i 19:e minuten och nu följer en chanskavalkad från vårt håll. Vi missar ett antal öppna lägen och det kändes lite snopet att gå till halvtid med endast 2-1 i ledning. I andra halvlek har Äspered flyttat upp sina positioner och låser våra passningsvägar förtjänstfullt. Vi slutar då spela vårt spel och blir väldigt ängsliga. När Äspered sedan gör 2-2 så står matchen och väger. Vi har ett antal lägen att avgöra även i andra men det kunde även Äspered gjort. Så någonstans känns 2-2 fullt rättvist. Vi tar med oss de minuterna som vi spelade bra fotboll. Håller vi det spelet i längre perioder finns det inte många lag som hinner med oss. Smurfarna denna match: *** Joy Augustsson ; Duktig i försvarsspelet och försöker hålla ihop backlinjen. * * Wille Nyberg ; Ett ständigt hot mot Äspered med sin snabbhet. Lite mer skärpa i vissa lägen så kunde en stjärna varit tre. * Filip Gertsson ; Mittback igen och gör inte många misstag definsivt under en match A-lag Herrar 15 maj 2023 2kommentarer
  • Förlust mot Hyssna

Återigen har det gått några dagar sedan vi spelade matchen mot Hyssna. Fina vädret och familjeliv har gått före denna lilla återgivning av vår förlust borta mot Hyssna med 1-0. Planen som vi spelade var inte till vår fördel. Långhårig, ojämn och tung mao väldigt svårspelad. Hyssna kunde verkligen spela sitt spel, lång bollar på skarv och en löpare bakom vår backlinje. Med lite otur kunde matchen stå 1-0 redan i första minuten när Hyssna kom igenom på detta sätt. Matchen fortsatte egentligen så rätt igenom medan vi stack upp lite då och då i kontringar mot en stabil backlinje. Tyvärr missade vi några tillfällen i positionspelet och det slutade med att vi tappade in en boll. Helt rättvis vinnare men resultatet borde varit annorlunda. Calle gör återigen en bra match i mål vilket gör att vi bara släpper in ett mål. På andra sidan så kunde vi haft både straff med oss och utvisning för Hyssna plus en hel del andra situationer som kunde resulterat. Saker som jämnar ut sig på ett år. Smurfarna denna match: *** Calle Jacobsson ; räddade oss återigen med stabilt spel blandat med en hel del superräddningar. ** William Najafi ; Slet och vann mycket boll vilket medförde en hel del bolltapp för Hyssna * Joy Augustsson; Grym i försvaret i andra halvlek när många andra tröttnade A-lag Herrar 8 maj 2023 2kommentarer
  • 2-4 hemma mot Mariedal

Vi skall väl vara helt ärliga och säga att efter matchen var det ganska tungt att skriva ett referat. Långhelgen har dock varit ganska bra så att man får tid till att reflektera. Efter denna tunga förlusten mot Mariedal så har vi vänt och vridit på mycket för att ens kunna isolera var det brister. Träningarna under förra veckan har sett väldigt bra ut. Kanske just därför så var det konstigt att det blev en genomklappning under fredagens match. Men analysen ligger i att vi, när det kommer till match, blir väldigt spända och vågar inte spela det spel som vi visar upp på träning. Vi blir statiska i anfallspelet och vi kommer på mellanhand i försvarsspelet. Matchen i sig var ganska jämn rätt igenom och kunde gått hur som helst. Även fast vi inte spelade bra under första halvlek så stod det bara 0-1 i halvtid. Målet var ditsatt av Mariedals klart bästa spelare, Emil Stenmark. Vi hade jätteproblem matchen i genom att stoppa en teknisk, snabb Emil. I andra halvlek så spelar vi bättre och kunde gå upp till 2-2 efter mål av Arber och Liam. Efter det blir det böljande spel och vi hade ett antal chanser att ta ledningen. Tyvärr spänner vi oss även i dessa lägen. När vi fortsätter att pressa på så gör Mariedal 2-3 och i slutminuten även 2-4 när vi försöker allt för att få till en kvittering. Inget orättvist resultat på något sätt och i många lägen har vi tur att Calle återigen gör en bra match i målet. Nu ser vi fram mot nästa match som är på bortaplan, lördag mot Hyssna. Smurfarna i denna match: *** Calle Jacobsson ; Stabil i målet och kan verkligen inte lastas för något av målen ** Arber Shala ; Gör återigen mål och kommer till många lägen. En dag med mer skärpa och blick gör han kanske 2-3 mål till. * Liam Gunnarsson ; En andra halvlek som bådar gott. Kommer rätt i sin spelyta och kan driva bollen framåt till lägen. Gör även mål. A-lag Herrar 2 maj 2023 2kommentarer
  • 3 poäng smakar mumma

Dagen efter drabbningen med Sexdrega/Lockryd så känns det ganska bra. 3 poäng till Rydboholms SK efter vinst med 4-2 smakar gott i munnen. Kanske lämnar fortfarande spelet lite kvar att önska men nu är vi i alla fall med. Första halvlek blev lite märklig. Vi tar tag i taktpinnen direkt och jag tror inte S/L var på tårna riktig. Najafi gör 1-0 redan i 7 minuten och nu tror jag att alla känner att det kommer bli ”a walk in the park”. Matchen fortskrider och ju längre matchen lider så tappar vi mer och mer av vårt spel. Långsamma passningssekvenser gör att S/L kan ligga rätt i sina positioner för att sedan kontra på deras duktiga och starka nr.9. Precis innan halvlek kan vi dock göra 2-0 när Arber rundar deras målvakt och lägger in bollen i öppet mål. Vad skönt med tvåmålsledning i paus kände vi från bänken. Då blir det lite flipperspel i vårt straffområde och bollen letar sig fram till en av deras spelare när vi blir väldigt passiva. 2-1 är ett faktum och lite bitter smak i munnen i halvtid. Vi måste få i gång vårt passningsspel och sätta våra chanser. Vi har bud på att göra 3-4 mål till under denna halvlek. Andra halvlek börjar bra och vi tar återigen över spelet även fast S/L är sylvassa i sina kontringar. Igen har vi svårt att sätta bollarna och vi tror att det börjar smyga sig in lite frustration. Därför är det skönt att Arber kan sätta 3-1 på straff efter ett genombrott, av honom själv. Lite andrum tänker vi då och att vi kanske skall defilera den sista kvarten, men då upprepar sig historien lite. Direkt på avspark drar en spelare i S/L till och bollen seglar länge i luften för att till slut dimpa ner i stolpens innersida, där Calle varit helt övertygad om att den skulle gå långt ut. Som tur är rullar bollen längs mållinjen och ut från fara. Jisses, det kunde blivit årets mål för S/L men där hade vi tur. Tyvärr gör detta att S/L får lite medvind och de kan börja mata bollar bakom vår backlinje igen. Till slut ligger bollen i vårt nät igen efter en väldigt tilltrasslad situation där vår backlinje inte får bort bollen. Pissigt med två sådana skitmål. Nervositet sätter nu prägel de sista minuterna men vi håller defensiven ganska bra. Därför är det inte helt orättvist att vi får en frispark som Arber verkligen bangar in i nättaket (bollen sitter förmodligen kvar där än). 4-2 till oss och nu kan äntligen andas ut. En konstig match där vi för spelet men Sexdrega/Lockryd har ett bra omställningsspel. Oavsett så är det skönt med 3 poäng och att vi är med i racet! Smurfarna i denna match går till: *** Arber Shala. Ett hattrick är värt 3 smurfar alla dagar i veckan. ** Hampus Johansson. Stabil matchen rätt igenom med ett par avgörande brytningar. Dessutom är det värt 2 smurfar att han klarar av 90 minuter utan syrgas. * Erik Gertsson. Vilket inhopp. Han var överallt och varvade brytningar långt ner i banan med att vara spelbar i nästan alla anfall. Grymt. A-lag Herrar 24 apr 2023 2kommentarer
  • Tung förlust mot Fritsla

Då kom dagen som man hade sett fram mot under hela försäsongen, seriepremiären! Fint väder, en del folk och förväntningar. Allt som började i dur slutade i moll. Vi kan inte klandra våra unga spelare, nervositeten tog över och det blev som en premiär brukar bli, oroligt. Första halvlek började ganska bra men efter hand tog Fritsla över mer och mer. Vi lyckas inte få igång rörelsen och passningen var allt annat än bra. Fritslas mittfält tog över och kunde servera deras anfallare gång på gång med precisa passningar. 0-2 efter första halvlek var definitivt inte orättvist, kanske sättet de görs på. Borde kanske t.o.m borde varit någon mer om vi inte hade en för dagen fantastisk målvakt. I andra halvlek skärper vi till oss något och pressar på uppåt. Passningarna sitter lite bättre och farten i spelet höjs ett snäpp. Våra inhoppare lyckas få igång lite av det spel som vi visat stundtals i träningsmatcherna. 1-2 kommer efter en längre press där Arber placerar in bollen i friläge. Sedan tar orken slut och Fritsla gör 1-3 efter en spelvändning. Tack och God natt. Summeringen är nog att rutinen i Fritsla var överlägsen oss under denna match. För att vi skall kunna gå riktigt bra i år så måste vi höja vår lägstanivå och försöka att spela vårt spel, då kommer resultaten. Bryta ihop och komma igen tills nästa helg då Sexdrega/Lockryd väntar på bortaplan. Smurfbetyg: *** Calle Jacobsson, Målvakt Otroliga räddningar och stabil matchen igenom. Även matchens Tempolirare ** Arber Shala, Anfallare Spelbar matchen igenom och ett kyligt mål. Ville väldigt mycket när andra var stillastående. * Elias Jardemo, Försvarare Spelade inte hela matchen då skon gick sönder. När han spelade visade han stor vilja och imponerade genom att ta en mittbacksplats sista kvarten, som 15-åring. A-lag Herrar 17 apr 2023 2kommentarer
  • Vinst i genrepet

Vädret var äntligen på vår sida när vi skulle möta Södra Ving i genrepet inför serien. Det märktes på humöret hos många spelare som visade upp en härlig spelglädje i början av matchen. Vi avgjorde matchen redan i första halvlek då tavlan visade 4-0 till oss efter en hel del fina kombinationer och spelsekvenser. Första tjugo minuterna i första halvlek visade verkligen att vi har en väldigt hög högstanivå. Snabbt spel till rättvända spelare som visade speed och spelförståelse. Inte bara i en våg utan vi var först både i andra- och tredjevågen. Spelar vi på detta sätt hela matcher kommer vi bli farliga i år. Tyvärr går vi ner i tempo i slutet av första halvlek och Södra Ving tar faktiskt över matchen. De hotar kanske inte så mycket med målchanser men de håller bollen inom laget och vi får springa väldigt mycket. I den bästa av världar är det vi som borde klara av detta i en ledning med 3-0. I andra halvlek så byter vi väldigt mycket och vi luftar våra unga spelare på bänken. Naturligt att vi tappar i närkampsspelet men det är också väldigt slarvigt i passningsspelet. Vi börjar utmana felvända ett antal gånger vilket leder till att Södra Ving kan skapa en hel del chanser. Skönt att är att vårt försvarsspel, framförallt i backlinjen, är riktigt bra under långa stunder. Södra Ving kan faktiskt vinna andra halvlek med 2-1. Innehar man boll så mycket som Södra Ving har i andra halvlek så är det inte konstigt att det kan bli några slumpmål. Vi vinner matchen med 5-2 och sammantaget är det en riktigt bra genomförd match av alla. Under serien måste vi däremot hålla vårt fokus uppe under hela matcher istället för vissa stunder. Kul att se att våra yngsta spelare tar för i seniorsammanhang och att vi ser stabila ut bakåt, oavsett vilka som spelar i backlinjen. Också väldigt kul att se ett hattrick av Arber, som kommer bli viktig i vårt offensiva spel i år. Nu ser vi med tillförsikt fram mot seriepremiär på lördag där vi börjar med ett derby mot Fritsla IF. Ett lag som ser farligt ut i år. A-lag Herrar 11 apr 2023 1kommentar
  • RSK marschen 13 maj

Lördagen den 13 maj kommer äntligen RSK marschen återuppstå igen. Vi i fotbollen ska ha hand om två stationer under dagen, på varje station behöver man vara minst 2 personer och vi tänker att man delar upp dagen i två pass. Det behövs alltså minst 8 personer som hjälper till under dagen. Hoppas att ni föräldrar, ungdomar och ledare vill ställa upp och hjälpa till denna dag! Hör av er till mig så snart som möjligt om ni kan hjälpa till, senast 21 april. Med vänlig hälsning Jenny Löfstrand Bylund – RSKs fotbollsstyrelse 0702017373 A-lag Herrar 4 apr 2023 0kommentarer
  • Vinst mot Kung Karl

Sista dagen under träningslägret spelade vi en träningsmatch mot Kung Karl, tillhörande div.5 i Halland. På en lite stökig gräsplan och med många trötta ben kunde vi ändå gå av som vinnare i en mycket jämn match. Kung Karl ställde upp med en rutinerad trupp. Vi hade till en början ganska svårt att mäta oss med deras tyngd och fysik men ju längre matchen led så började vi spela vårt spel och kunde manövrera ut våra motsåndare. Arber kunde efter ett tag placera in bollen i burgaveln efter en snygg genomskärare och vips var det 1-0 till oss, kanske lite oförtjänt. I början av andra halvlek tar Kung Karl över fullständigt och de kan efter ett tags press göra 1-1, trots en bra förstaräddning av Calle. Tyvärr blir vi passiva på returen och de kan placera in bollen i öppet mål. Efter detta tar vi tag i taktpinnen och börjar spela väldigt fin fotboll. Med ett nytt lag i andra halvlek är det inte konstigt att det tar ett tag in dessa kommer in i matchen. Våra kantspringare var väldigt duktiga under denna perioden och det kändes helt naturligt att vi gör 2-1 genom Erik Gertsson show. Ett par spelare bortdribblade och sedan först på returen, riktigt "brunkmål" som spelarna skulle uttryckt det. Skönt att avsluta lägret på detta sättet och en styrka att vi klarar av att möta ett fysiskt och bra lag trots många trötta huvuden. Dessutom spelar vi med 17 olika spelare under matchen, vilket är väldigt svårt. Grymt jobbat alla! Nu ser vi fram mot genrepet mot Södra Ving på Annandag Påsk, hemma på SE-Vallen. Sista matchen innan vi kör igång seriespelet. A-lag Herrar 3 apr 2023 2kommentarer
  • Oavgjort mot Dardania

Under gårdagen spelade vi träningsmatch mot Dardania. En match som kom in i programmet väldigt sent men som passade bra i planeringen. Matchen slutade 4-4, ganska rättvist mot ett piggt och snabbt Dardania. Vi rivstartade med ett mål i redan andra minuten, genom Joy, genom ett oerhört snyggt spel som avslutades med en passning snett inåt bakåt som Joy tryckte in. Efter det så fortsätter vi mata på med bra spel innan Dardania sticker upp och gör 1-1 redan i 12:e minuten. Efter detta blir vi lite ängsliga och börjar bli alldeles för individuella i vårt anfallsspel. Dardania gör även 2-1 i mitten av halvleken. Efter detta blir det lite Albin Källqvist show och han lyckas genom en bra speluppfattning både göra 2-2 och 3-2 innan halvleken är slut. Vi pratar mycket i halvtid att försöka spela mer vårat spel och mycket snabbare framförallt men tyvärr så är det svårt mot ett högt pressande Dardania. Det ringer till i vår målbur två gånger till efter att vi tappat i djupled bakom vår backlinje. Lite onödigt och ofokuserat efter ett par positionsmissar från oss. De sista 20 minuterna tar vi över helt igen och börjar faktiskt spela en riktigt trevlig fotboll. Rättvist lyckas vi ta matchen till oavgjort efter att Persson placerat in bollen vid stolproten efter ett par snygga kombinationer. Dardania var riktigt bra denna matchen och vi hade ganska svårt mot en bra backlinje och snabba spelare framåt. Vi vet vad vi behöver fixa tills seriepremiären och skönt nog så har vi ett helt träningsläger (nu i helgen) att träna på detta. Får vi till detaljerna kan det se riktigt bra ut. A-lag Herrar 31 mar 2023 2kommentarer
  • Förlust i sista matchen i DM

Under söndagen så utspelades den sista matchen, för oss, i DM. En tät och jämn tillställning som till slut resulterade i en förlust med 3-1. Lite bittert, men ganska väntat. Vi har nästan halva truppen borta p.g.a sjukdomar och skador vilket resulterar i nya konstellationer och en väldigt ung matchtrupp. Första halvlek började återigen ganska trevande med osäkert spel och massor av felpassningar. Kanske frukten av lite dålig skärpa på uppvärmningen. Sen ankomst blandat med plötsliga avhopp brukar inte vara den bästa uppladdningen. Trots allt håller vi nollan fram till den 20 minuten då Sandared gör 1-0 genom ett snyggt kombinationsspel. ca. 10 minuter senare ligger bollen i maskorna igen och 2-0 är ett faktum. Resultatet står sig halvleken ut efter att vi flyttat upp spelet lite grann och börjar hitta vårt eget spel. Tyvärr drabbas vi av en skada på William Najafi som gör att vi får flytta om lite grann. Andra halvlek tar vi tag i spelet på riktigt och skapar en handfull chanser. Till slut lyckas vi göra mål genom en snygg chipfrispark av Benjamin till Arber som knoppar in den, helt otagbart för målvakten. Efter detta försöker vi allt för att kvittera genom att ändra vår formation mer offensivt. Det lyckas tyvärr inte denna gång utan Sandared stänger matchen i 86:e minuten genom ett riktigt snyggt mål på volley. Vi tycker att det ser ganska bra ut, trots alla sjukdomar och skador. Nu väntar en sista träningsmatch på onsdag innan vi drar på träningsläger. Efter detta har vi en sista träningsmatch innan seriestart. Hoppas att vi kan få tillbaka spelare och att skadorna läks så att vi kan stå med fullt manskap i premiären mot Fritsla den 15/4. A-lag Herrar 20 mar 2023 2kommentarer