• Gruppsegrare

Sista omgången av Victoria Cup spelades i Haninge där det var kallt och väldigt blåsigt. Förutsättningarna var klara, vinst eller oavgjort och vi skulle vinna gruppen. Motståndare var Västerhaninge som spelar i division 3 vilket gjorde att vi fick en divsionsstraff innan. Den förvaltade Emma S hur säkert som helst. Medvind i första halvlek och vi trycker ner Västerhaninge djupt och ganska snart så har vi även 2-0, Sally målskytt. Sen tappar vi lite initiativ och spelar mer var och en för sig och mindre som ett lag men resultatet står sig till halvlek. Andra halvlek hinner knappt börja innan Västerhaninge får straff som Elina nästan tar och efter det blir det lite stressat och delvis pga vinden svårt att få spelet ner på motståndarnas planhalva. Med kvarten kvar vinner Sally bollen högt upp och passar in till Emma S som gör 3-1 och det avgör matchen. På det stora hela så gör vi ingen jättebra match men vi vinner och går till kvartsfinal med 3 raka segrar och ett spel som bådar gott inför kommande säsong. RSF-Västerhaninge 3-1 Emma S 2 mål och Sally 1 mål Damlaget 10 mar 4kommentarer
  • Träningsmatch Sundbyberg

Försäsongen fortsätter med träningsmatch för juniorerna mot Sundbyberg på ett kallt Prästboda. I början av första halvlek så är det gästerna som har övertag och skapar en del chanser men sakta tar vi oss in i matchen och tar över spelet. Vi skapar en hel del chanser men det blir bara ett mål inskickat av Maja på en bra slagen hörna av Emma S och bakåt är det väldigt säkert och en hållen nolla. Totalt sett så tar vi hela tiden steg framåt spelmässigt och vi börjar mer och mer hitta våra roller och blir samspelta. RSF-Sundbyberg 1-0 Mål. Maja Damlaget 8 mar 0kommentarer
  • Omgång 2 Victoria Cup

I Täby hade vi hemmamatch i omgång 2 av Victoria Cup mot Erikslund. Erikslund spelar likt våra första motsåndare Ängby i division 5 och får därmed inleda med en straff som de säkert sätter i mål. Men i likhet med Ängbymatchen så trampar vi gasen i botten från start och anfaller framförallt från kanterna där både Ebba och Saron med framgång skapar ytor och får bollarna till sig. Vi spelar varierat, med bra kontroll och tålamod och väldigt stabila bakåt. Lite ologiskt kommer då kvitteringen i slutet av första halvleken men vi hinner precis innan halvtid trycka in boll till för ledning. Andra halvlek påminner om första där vi bitvis spelar väldigt bra och kontrollerat men ibland blir lite stressade och inte hjälper varandra så mycket som vi önskar och pratat om. Vi gör 4-2 och allt känns väldigt tryggt men från ingenstans kommer ett reduceringsmål från Erikslund och det blir nerv i slutskedet. Ett par fasta situationer för Erikslund i slutet utan att vara riktigt nära gör att vi tar andra raka segern i Victoria Cup! Åtta mål på två matcher och stabilt spel bakåt gör att vi ska vara nöjda med våra inledande matcher. Vi avslutar gruppseplet mot Västerhaninge den 10 mars. RSF-Erikslund 4-3 Sally 2 mål, Saron 1 mål och Ebba 1 mål Damlaget 20 feb 0kommentarer
  • Träningsmatch mot Tullinge

Bra test för juniorerna i träningsmatch mot Tullinges damlag som ska spela i division 5 under säsongen på Brantbrink. Vi har sekvenser i spelet som fungerar väldigt bra men tyvärr blir det lite för många enkla misstag och felaktiga beslut, men det är bara början av februari så det hinner vi slipa bort innan serien drar igång. Därtill en motståndare som är väldigt effektiv och sätter sina chanser medans vi har 4 träffar i stolpe/ribba. Tullinge-RSF 4-1 Emma S målskytt Damlaget 12 feb 0kommentarer
  • Victoria Cup

Premiären i Victoria Cup spelades på allsvenska arenan Grimsta mot Ängby. Ängby spelar i division 5 och börjar med en straff innan som de förvaltar och underläge med 1-0 innan matchen börjat. När matchen väl börjar så håller vi oss till spelplanen och kommer till många chanser offensivt och stänger igen effektivt bakåt, 3-1 i halvtid till oss. I andra halvlek så kontrollerar vi matchen och mot slutet så tröttnar både vi och Ängby men vi vinner med 4-2. Extra plus idag till Emma S med 3 mål och Aline som jobbade otroligt hårt på mittfältet. Vi tackar Ängby för matchen och de gör en bra match med ett spel där man verkligen försöker att spela fotboll på ett bra sätt! Kul med tävlingsmatch så här tidigt på året och nu ser vi framemot kommande matcher! Ängby-RSF 2-4 Emma S 3 mål, Sally 1 mål Damlaget 2 feb 0kommentarer