• Vinst mot Lidingö på Vårlyckan

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. En del matcher är helt annorlunda än majoriteten av de matcher som spelas. Det här var en av dem. Ibland går man från planen inte helt nöjd men har ändå packat ned tre nya poäng i säcken. Tittar man på vad det här laget och den här gruppen åstakom under matchen, så ser vi kanske något annat. Det stabila låga försvarspelet var riktigt bra som det under många års tid har varit, oavsett sammansättning på de defensiva positionerna. Vi ser att laget till stor del utnyttjar de chanser som skapas och det med spets. Vi ser ett lag som tillser att motståndarnas spetsigaste spelare står för framspelningar istället för avslut. Vi ser en trupp som bevisar sig på division tre nivån när det roterades in nya, både spelare och positioner. Det innebar att vi från sidan inte bara får se en startelva som över tid presterat och producerat poäng utan även en roterad startelva som packar ned de där tre poängen i säcken. Starkt. Matchens karaktär var som sagt annorlunda än tidigare, mindre kontrollerat bollinnehav på mittfältet och mindre drivande av boll fram i planen, som varit framgångsrikt. Det blev lite mer av direkta passningar och färre tillslag överlag. Att karaktären ändras när vi roterar spelare och positioner är inte konstigt, även om man som lag strävar efter att spela efter de principer och riktlinjer som man bestämt. Relationer i matchspel är viktiga kan vi konstatera. Vi såg också ett offensivt presspel som kanske inte satt lika bra med understöd, positionering och verbal styrning bakifrån. Men vi såg ett otroligt jobb läggas ned för att ändå lösa situationerna både offensivt och defensivt, det skall vi inte blunda för. Som vi har sett under flera års tid, gruppen gör jobbet och hittar sätt att vinna matcher, det är en bra egenskap. Vinden ser ut att påverka matchen igenom och ger initiativet mer åt motståndarna i första halvlek och mer åt oss i andra halvlek. Vi hamnar lite lägre i första halvlek och löser de flesta situationer med uppoffrande försvarsspel. Chanser uppstår nästan alltid för motståndarna och Simon räddar några situationer som var riktigt farliga som motståndarna nästan räknat hem på målkontot. Vi skapar också några riktigt bra chanser och utnyttjar en av dem. I andra halvlek kommer vi lite högre upp i planen, förmodligen med vindens påverkan. Motståndarna står fortsatt lite högt och vi kan spela mer bakom deras backlinje, en tydlig skillnad mot första halvlek. Vi skapar både målchanser och situation som ger oss fördelar. Vi nyttjar två av lägena för mål och de få chanser som uppstår defensivt reder vi ut bra, med uppoffrande försvarsspel och målvaktsräddningar. -------------------------------------------------- I inledning av matchen har vi ett par riktigt fina chanser som skapas av snabba spel fram i banan, en av dem resulterar i mål. Panos nickar ett längre uppspel från Lidingö fram i planen, Jens spelar till rättvänd Benjamin som tar bollen fram i planen. Erwin och Panos korrslöper och Bejamin kan sätta Erwin fri bakom backlinjen. En klassisk tunnel och 1-0 i matchprotokollet i den sjunde minuten. Även om vi inte har så stort bollinnehav som vanligt är vi kontrollerande och även spetsiga när vi får chansen högre upp i planen. Det blir flera nästanlägen av hårt jobbande offensiva spelare. Ser vi på de offensiva situationerna har vi mer öppna situationer varifrån vi kan skapa chanser medan Lidingö får jobba mer i trånga ytor mot vårt försvar. I andra halvlek gör Lidingö direkt ett par byten förmodligen för att de inte riktigt är nöjda med hur det ser ut. Vi kommer lite högre upp i planen rent generelt, Lidingö jobbar nu lite hårdare och vaskar även de fram lite halvchanser men vi reder ut det. Efter dryga timmen spelad vinner Italo en duell i Lidingös uppspel som kommer fram till Raiko. Italo löper med direkt och får bollen från Raiko. Italo får en lätt tryckare i ryggen och domaren blåser frispark. Erwin slår frisparken ribba in och 2-0 är ett faktum. Marginal i målprotokollet. Med kvarten kvar sätter Fredrik press i Lidingös uppspel och de får spela hemåt. Erwin fortsätter pressa, Oscar fångar upp ett misslyckat uppspel från Lidingös målvakt och kan frispela Erwin som i kamp med två Lidingöspelare petar in bollen. Rapporteras dock som självmål, vem som var sist på bollen avgjode domaren i rapporteringen. 3-0 och vi kan kontrollerat spela av matchen sista kvarten. Arwand får göra debut och är bidragande med en djupledslöpning, frispelad av Fredrik, så att Lidingö får en spelare utvisad i slutskedet. Ett fint anfall med uppspel från eget straffområde som passerar flera spelare med ett tillslag på vägen fram. En gedigen arbetsinsats av laget med lite extra plus till försvarsspelet och effektiviteten längst fram. Vi spelar mot ett lag som startat lite svagt men med många spelare som har rutin från spel i division ett, två och tre sedan flera år tillbaka. Lördagen den 4 maj kl 15.00 ställs vi mot GUSK borta på Lötens konstgräs. Kom och heja på oss. Go Robro! Herr A för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Match Söndag

Dags igen för seriematch i div 3 Söndag 28/4 14.00 Vårlyckans konstgräset Robro-Lidingö Välkomna Ps B lagets match som skulle spelas ikväll i div 6 är inställd, pga Procyon har blivit uteslutna, dom lämnat 2 WO matcher i serien. Herr A för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Kryss borta mot Märsta

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. Tittar vi lite på statestikunderlaget i matchen ser vi att vi har ett tydligt övertag i bollinnehav under första halvlek. Även andra halvlek har vi övertag i bollinnehav men inte lika tydligt. Bollinnehavet är också något lägre ned i planen i andra halvlek gentemot första halvlek. Under första halvlek har vi ungefär dubbelt så många försök i offensiva lägen som motståndarna men vi har samma utdelning i farliga situationer som motståndaren. I andra halvlek skapar motståndarna nästan dubbelt så många offensiva situationer än vad vi gör, men de skapar ändå endast en farlig situation mer än vi gör. Bortser vi från målen skapar motståndarna de två farligaste lägena som inte blir mål. Grundspelmässigt gör vi en riktigt bra första halvlek med kontrollerat bollinnehav, vi hittar fram centralt framför motståndarnas backlinje men framförallt har vi ett fint kantspel med bra intentioner. Riktigt kul att se. Slutprodukten är inte lika tydlig och det har speglat sig i statitiken beskriven ovan också. Vi har kommit en bra bit framåt i grundspelet och ser vi till att kunna utnyttja tydliga och definierade idéer i sista tredjedel kommer det bli en riktigt spännande och underhållande fotboll framåt sommaren. I andra halvlek behöver vi göra en förändring i backuppsättningen och samspelet hann inte sätta sig förrän motståndaren lyckades utnyttja en målchans i första anfallet. Det är sånt som händer och man får vara medveten om att man har en motståndare att förhålla sig till också. Precis som förra veckan blir det en mental väckarklocka och vi blir väldigt påslagna. Det resulterar i kvittering efter bara några minuter. Motståndarna väljer att flytta upp en mittfältare högre i andra halvlek och stänger ner den ytan mer, vi spelar fler bollar upp i den offensiva ytan men kvalitén är inte lika bra som i första halvlek. Vi har en offensiv yta som är väligt mycket ledig i andra halvlek och även stora ytor på ena kanten, men vi lyckas inte riktigt nyttja det. Det blir fler bollar motståndarnas centrala försvarare kan ta hand om under andra halvlek och vårt understöd i uppspelen till forwards räcker inte till för att hålla bollen kvar. Hittar vi bara små justeringar här kommer det se riktigt bra ut även om vi behöver spela rakare bollar upp centralt. Många situationer under matchen hade en betydligt högre toleransnivå än under förra matchen. Är detta nivån som vi skall anpassa oss till eller var det en tillfällighet, hoppas inte vi behöver anpassa oss. Ett byte och en befarad hjärnskakning på grund av burdusa situationer som utfall av nivån. ------------------------------------- Första halvlek har vi några bra chanser men lyckas inte riktigt utnyttja dem och de gånger Märsta kommer fram i farliga lägen gör både försvar och målvakt ett gediget arbete. Direkt i andra halvlek rinner Märsta igenom på en omställning och gör 1-0. Vi trycker omedelbart på och skapar situationer runt Märstas straffområde. Ett långskott från Oliver resulterar i den femtionde matchminuten och slutresultatet 1-1 fastställs. Märsta har under andra halvlek ett par bra lägen, som uppkommer av missförstånd mellan backar och målvakt där man fick hjärtat i halsgropen. Vi reder ut det och matchen slutar 1-1. Ibland får man bara packa ned ett kryss på bortaplan och åka hemåt, även om känslan är att man kunna gjort det bättre och haft ett annat utfall. Vi är obesegrade i Division 3 Norra Svealand och det tar vi med oss. Söndagen den 28 april kl 14.00 ställs vi mot IFK Lidingö på Vårlyckans konstgräs. Kom och heja på oss. Go Robro! Herr A 21 apr 0kommentarer
  • Dags igen

Ny helg ! Redan ikväll 19/4 spelar A teamet match , borta i Märsta 19.45 , och sedan har lag 2 match på Söndag 21/4 borta , där väntar Fanna från Enköping , 14.00 Lycka till Herr A 19 apr 0kommentarer
  • Arbetsdag 4/5

Välkomna på arbetsdagen lördagen den 4 maj mellan kl 10-13! Efter avslutat dagsverke bjuds det på grillade hamburgare med dricka till. Roslagsbro IF 18 apr 0kommentarer