• Match Söndag

Dags igen för seriematch i div 3 Söndag 28/4 14.00 Vårlyckans konstgräset Robro-Lidingö Välkomna Ps B lagets match som skulle spelas ikväll i div 6 är inställd, pga Procyon har blivit uteslutna, dom lämnat 2 WO matcher i serien. Herr A för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Kryss borta mot Märsta

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. Tittar vi lite på statestikunderlaget i matchen ser vi att vi har ett tydligt övertag i bollinnehav under första halvlek. Även andra halvlek har vi övertag i bollinnehav men inte lika tydligt. Bollinnehavet är också något lägre ned i planen i andra halvlek gentemot första halvlek. Under första halvlek har vi ungefär dubbelt så många försök i offensiva lägen som motståndarna men vi har samma utdelning i farliga situationer som motståndaren. I andra halvlek skapar motståndarna nästan dubbelt så många offensiva situationer än vad vi gör, men de skapar ändå endast en farlig situation mer än vi gör. Bortser vi från målen skapar motståndarna de två farligaste lägena som inte blir mål. Grundspelmässigt gör vi en riktigt bra första halvlek med kontrollerat bollinnehav, vi hittar fram centralt framför motståndarnas backlinje men framförallt har vi ett fint kantspel med bra intentioner. Riktigt kul att se. Slutprodukten är inte lika tydlig och det har speglat sig i statitiken beskriven ovan också. Vi har kommit en bra bit framåt i grundspelet och ser vi till att kunna utnyttja tydliga och definierade idéer i sista tredjedel kommer det bli en riktigt spännande och underhållande fotboll framåt sommaren. I andra halvlek behöver vi göra en förändring i backuppsättningen och samspelet hann inte sätta sig förrän motståndaren lyckades utnyttja en målchans i första anfallet. Det är sånt som händer och man får vara medveten om att man har en motståndare att förhålla sig till också. Precis som förra veckan blir det en mental väckarklocka och vi blir väldigt påslagna. Det resulterar i kvittering efter bara några minuter. Motståndarna väljer att flytta upp en mittfältare högre i andra halvlek och stänger ner den ytan mer, vi spelar fler bollar upp i den offensiva ytan men kvalitén är inte lika bra som i första halvlek. Vi har en offensiv yta som är väligt mycket ledig i andra halvlek och även stora ytor på ena kanten, men vi lyckas inte riktigt nyttja det. Det blir fler bollar motståndarnas centrala försvarare kan ta hand om under andra halvlek och vårt understöd i uppspelen till forwards räcker inte till för att hålla bollen kvar. Hittar vi bara små justeringar här kommer det se riktigt bra ut även om vi behöver spela rakare bollar upp centralt. Många situationer under matchen hade en betydligt högre toleransnivå än under förra matchen. Är detta nivån som vi skall anpassa oss till eller var det en tillfällighet, hoppas inte vi behöver anpassa oss. Ett byte och en befarad hjärnskakning på grund av burdusa situationer som utfall av nivån. ------------------------------------- Första halvlek har vi några bra chanser men lyckas inte riktigt utnyttja dem och de gånger Märsta kommer fram i farliga lägen gör både försvar och målvakt ett gediget arbete. Direkt i andra halvlek rinner Märsta igenom på en omställning och gör 1-0. Vi trycker omedelbart på och skapar situationer runt Märstas straffområde. Ett långskott från Oliver resulterar i den femtionde matchminuten och slutresultatet 1-1 fastställs. Märsta har under andra halvlek ett par bra lägen, som uppkommer av missförstånd mellan backar och målvakt där man fick hjärtat i halsgropen. Vi reder ut det och matchen slutar 1-1. Ibland får man bara packa ned ett kryss på bortaplan och åka hemåt, även om känslan är att man kunna gjort det bättre och haft ett annat utfall. Vi är obesegrade i Division 3 Norra Svealand och det tar vi med oss. Söndagen den 28 april kl 14.00 ställs vi mot IFK Lidingö på Vårlyckans konstgräs. Kom och heja på oss. Go Robro! Herr A för 15 dagar sedan 0kommentarer