• Upplandscupens semifinal på Vårlyckan

På onsdag den 19 oktober kommer vi spela semifinal i Upplandscupen och motståndare blev Gamla Uppsala SK (GUSK). KL 19:30 blåser domaren Meysam Moosavi Ghahfarokhi igång matchen på Vårlyckans konstgräs. Det är verkligen roligt att vi kan fortsätta spela tävlingsmatcher långt in på hösten, vilket ger oss motivation för den fortsatta utvecklingen. Vårt grundspel har vi utvecklat från försäsongen till en vårplattform och sedan vidare till en höstplattform. Vi har under året haft några riktigt bra perioder i matcher där vi ser vilka toppar vi kan nå i spelet. Senaste exemplet på höjden var den riktigt bra halvtimmen mot VP i Uppsala (Upplandscupen) och kan vi ha den som målbild för nästa nivå i grundspelet har vi skapat riktig bra förutsättningar inför kommande säsosng. Om vi lägger ned det jobb och den koncentration som krävs för att nå lite högre än vårt nuvarande grundspel så kommer vi ha möjlighet att utmana den division 3 nivå som GUSK spelar på. Kom och stötta oss i semifinalen på onsdag. Go Robro! Upplandscupen Herr A 14 okt 2022 0kommentarer
  • Semifinal i Upplandscupen

I Upplandscupens slutspel har vi, efter två matcher denna vecka, kvalificerat oss för semifinal i Upplandscupen. Schemalagt datum för semifinalen är den 19 oktober men kan komma att ändras när motståndaren är fastställd. Det står mellan Gamla Uppsala SK och Börje SK. Om GUSK vinner blir det en hemmamatch för oss och om Börje vinner blir det lottning om hemma-/bortamatch. Veckans matcher: I tisdags var vi till Uppsala och vann över IF VP Uppsala och idag lördag var vi till Karlholm och vann över Karlholms GoIF. Tisdagens match var en intensiv match, som mot slutet blev lite väl tuff. Matchen var förlorad för VP och de tog nog ut frustrationen lite i duellerna. Inledningsvis var VP väldigt aggresiva och tryckte på. Vi hanterade pressen bra och sökte uppspel i ytor vi är bekväma och vana vid. Vi kom inte riktigt upp i nivå första kvarten offensivt men försvarspelet var bra. Vi började ta fler löpningar på spelare i diagonalytorna. Det skapade fina ytor bakom VP's backlinje och vi kom igenom gång på gång. Vi gör det riktigt bra när engagemanget är så på topp som det var sista halvtimmen i första halvlek. Antalet löpmeter och antal höghastighetslöpningar var i paritet med det bästa prestationer vi gjort i år. Försvarsspelet över hela planen är lika bra som det varit sedan mitten på vårsäsongen. Vi gör fem fina mål och har några fler fina målchanser, bra fokus gör att vi går till havtidsledning med 0-5. I andra halvlek är vi ganska nöjda med resultatet och vi ser till att stänga ned matchen. VP tillåts att ha lite mer boll men skapar väldigt lite. De gör ett mål och missar en straff men har sedan inga fler skott på mål. Mot slutet när gula och röda kort delas ut till VP spelare gör vi ytterligare två mål och stänger matchen till vinst med 1-7. I dagens lördagsmatch mot Karlholm på bortaplan, har vi ett bollinnehav som är väldigt stort. Matchtempot är betydligt lägre än i tisdags där Karlholms låga försvarsspel var en av orsakerna. Vi kan ganska ostört rulla runt bollen en bit in på Karlholms planhalva men har inte tillräcklig fokus när vi spelar fram oss i lägen. Och lägen hade vi många. När vi med ca kvarten spelad gör 0-1 tar Karlholm bonusstraffen och gör mål på den. Precis innan halvtid gör vi 1-2 men med lite mer fokus borde vi stängt matchen innan. Andra halvlek rullar på i samma stil med stort bollinehav på offensiv planhalva. Så fort Karlholm får bollen eller deras målvakt spelar igång, kort eller långt, är vi där och vinner tillbaka bollen. Fint försvarsspel över hela planen och de har inte några avslut på mål men de skapar en hörna. Vi gör ytterligare två mål i andra halvlek och stänger matchen säkert till en 1-4 vinst. Grundspelet gör att vi utan att vara på topp kan vända hem med en kvartsfinalvinst i bagaget. Nu gnuggar vi på under veckans träningar och utvecklar oss individuellt och som lag. Vi har fortsatt möjlighet i höst, att visa för oss själva, att vi kan närma oss nästa nivå som lag. Det är en spännande utmaning för oss. Go Robro Upllandscupen slutspel Herr A 8 okt 2022 0kommentarer
  • Upplandscupen borta mot IF VP

Ikväll tisdagen den 4 oktober är det dags för slutspel i Upplandscupen. IF VP Uppsala står för motståndet i 1/8-finalen. Avspark kl 19.15 på Ekebydalen IP konstgräs. Go Robro! Upplandscupen Slutspel Herr A 4 okt 2022 0kommentarer