Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ringamåla IK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Ringamåla IK
Fotboll
A-lag Herrar
Ringamåla IK

Kontaktinformation

Namn Ringamåla IK
E-post mats.edvardsson@blixtmail.se
Orgnr

Om Ringamåla IK A-lag Herrar

Ringamåla ligger två mil norr om Karlshamn vid gränsen mot Småland och utgör ca 25% av karlshamns kommuns yta. I församlingen bor runt 650 personer och av desa är många medlemmar i Ringamåla IK.

Ringamåla IK bildades 1949 och firar där med 60års jubileum 2009. Ringamåla deltog för första gången i A-lagsserie 1964 och året innan invigdes hemmaplanen. Man spelade i Blekingeserien div. 2 västra och debutmatchen var mot Hanö och RIK vann med 4-1.
Ringamåla har haft flera olika idrotter på programet, förutom fotboll har man även utövat orientering, friidrott och bordtennis i föreningen men nu finns bara fotbollen kvar.

Ringamåla IK har aldrig varit högre upp i det moderna seriesystemet än div 5 utan man har pendlat upp och ner i de lägre divisionerna och man befinner sig sedan 2002 div 6 västra. Föreningens och lagets största merit är när man vann Blekingecupen 1978 mot Hemsjö med 3-0

Som så många andra småklubbar på landsbyggden har Ringamåla svårt med återväxten och man är beroende av spelare utifrån. Sedan 2001 har man bara ett A-lag på seniorsidan i seriespel och på ungdomssidan har man inget lag i seriespel men man bedriver träning för alla ungdomar på måndagskvällarna.