Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ringamåla IK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Ringamåla IK
Fotboll
A-lag Herrar
Ringamåla IK

Kontaktinformation

Namn Ringamåla IK
E-post mats.edvardsson@blixtmail.se

Om Ringamåla IK A-lag Herrar

Ringamåla ligger två mil norr om Karlshamn vid gränsen mot Småland och utgör ca 25% av karlshamns kommuns yta. I församlingen bor runt 650 personer och av desa är många medlemmar i Ringamåla IK.

Ringamåla IK bildades 1949 och firar där med 60års jubileum 2009. Ringamåla deltog för första gången i A-lagsserie 1964 och året innan invigdes hemmaplanen. Man spelade i Blekingeserien div. 2 västra och debutmatchen var mot Hanö och RIK vann med 4-1.
Ringamåla har haft flera olika idrotter på programet, förutom fotboll har man även utövat orientering, friidrott och bordtennis i föreningen men nu finns bara fotbollen kvar.

Ringamåla IK har aldrig varit högre upp i det moderna seriesystemet än div 5 utan man har pendlat upp och ner i de lägre divisionerna och man befinner sig sedan 2002 div 6 västra. Föreningens och lagets största merit är när man vann Blekingecupen 1978 mot Hemsjö med 3-0

Som så många andra småklubbar på landsbyggden har Ringamåla svårt med återväxten och man är beroende av spelare utifrån. Sedan 2001 har man bara ett A-lag på seniorsidan i seriespel och på ungdomssidan har man inget lag i seriespel men man bedriver träning för alla ungdomar på måndagskvällarna.