• Tredje raka, trots två utvisningar

Den 3 maj var det dags för vår fjärde seriematch för säsongen (sorry för uteblivet referat från förra segern, men undertecknad var i Köpenhamn och slirade runt då). En fredagkväll klockan 20, kanske ingen drömtid. Vi ställs mot Wollmars FF på Östermalms IP och under stora delar av första halvlek har vi svårt att komma upp i nivå. Vi har för lågt bolltempo och slarvar delvis i passningsspelet. Ändå får vi till några bra kombinationer, som leder till farliga anfall. Matchen känns dock rätt trött i allmänhet, men då kommer en blixt från klar himmel. Kapten Johan Gardner får till en kanon från långt håll och 1–0 till Rydbo är ett faktum. Därefter får vi till ett bra anfall i slutet av första och Elias hittar Ben som gör 2–0. I paus snackar vi om att vi måste höja oss och framför allt få till ett högre bolltempo. Vi lyckas med det till viss del. Bland annat för att Hessam, Ben, Shahin och flera andra får till fina kombinationer. Därmed får vi till flera anfall och det borde gjort att vi punkterade matchen. Men istället drar vi på oss två röda kort. De kan diskuteras, men det är vad det är. Med drygt 20 minuter kvar får Wollmars in 2–1 på en frispark. Efter det blir det nervigt. Men vi kämpar som bara den och lyckas hålla ut. En extra guldstjärna till Robin, som var dominant i backlinjen. Huvudtränare Emil Karlsson kommenterar matchen: – Både jag och Jakob tycker att vi nog gör vår sämsta första halvlek denna säsong. Mycket slarv och lågt bolltempo då vi inte kommer upp i nivå. Vi missar tyvärr många chanser, vilket gör att matchen blir onödigt nervös. Men riktigt skönt med 3 nya poäng och tillfällig serieledning. Därmed är vår tredje raka seger i division 7 ett faktum. Nästa vecka har vi spelledigt. Vår nästa match blir därför lördagen den 18 maj. Då spelar vi hemma mot Lidingö Gazoliners. Missa inte det. Alla till Wasavallen! A-lag Herrar 3 maj 0kommentarer
  • Magisk vändning gav årets första seger!

Under söndagen gjorde vi vår andra match för säsongen i division 7. Då, borta mot Österåker United BK, kom vår första seger i seriespelet. Men det var en vinst som satt långt inne. Vi får en drömstart och tar ledningen redan efter några minuter. Efter några fina kombinationer hittar Hessam fram till Filip som trycker in 1–0. Men vi lyckas bara hålla den ledningen i några minuter. I en märklig situation, där det känns som att Hall ska ha frispark i förstaläget, väljer domaren istället att blåsa straff för Österåker. Den chansen utnyttjar hemmalaget och gör 1–1. Efter det byter vi chanser med varandra. Men det blir inga fler mål i första halvlek, bland annat efter några fantastiska räddningar från Hall. I den andra halvleken fortsätter båda lagen att skapa chanser i en svängig match. I början av halvleken får Österåker en ny straff och gör 2–1. Men vi svarar upp genom ett fint anfall några minuter senare. Shahin tar sig förbi på vänsterkanten och slår ett briljant inlägg, som Hessam stöter in till 2–2. Men bara några minuter efter det återtar Österåker ledningen. På en kontring får de till ett avslut som styrs på en av våra försvarare och in i mål. Vi vägrar dock att ge upp och fortsätter skapa chanser. För ett tag ser det dock ut som att tiden ska rinna ut. Men då kliver kvällens matchvinnare fram. Med drygt fem minuter kvar får Hessam till en fantastisk nick på en fin hörna från Ben och gör 3–3. Men Hessam nöjer sig inte där. Någon minut senare får han ett läge i straffområdet och dunkar in 4–3. Hattrick! Därefter gör Ben 5–3 av bara farten. Vår huvudtränare Emil Karlsson kommenterar matchen: – Riktigt skönt med de tre första poängen för i år. Jag tycker hela 90 minuterna var väldigt speciella. Båda lagen hade lite svårt att få till något riktigt spel, där vi var lite svajiga första 15, men vi växer in i matchen. Spelmässigt är det ett steg framåt från förra matchen, men inte på den nivå vi vill vara på, samt inte heller som vi var på försäsongen. Men den vändningen gubbarna gör sista fem minuterna är något de ska vara riktigt stolta över och som vi ska ta med oss in i de kommande matcherna. Nu jobbar vi vidare inför nästa match hemma på vallen på lördag. Hoppas vi ses! Skytteligan: Hessam 3 Filip 1 Ben 1 A-lag Herrar 22 apr 1kommentar
  • Sur förlust i premiären

Under lördagen var det dags för seriepremiär i division 7 A. Vi tar emot Vaxholm hemma på Wasavallen i ett hett derby. Tyvärr är vi inte alls med från start. Mycket av det vi har visat upp på försäsongen syns inte alls. Vi slarvar med boll, skickar chansbollar mest hela tiden och får knappt till något eget spel. Till råga på det får Vaxholm en straff i matchens första minuter och gör 0–1. Det är ställningen i paus. Vi pratar ihop oss i paus. Där är vi överens om att vi måste steppa upp rejält i andra halvlek och få till ett betydligt bättre spel med boll och högre bolltempo. Det vi säger blir till verklighet efter paus. Vi är bättre både med och utan boll. Vi trycker på och skapar flera chanser framåt, framför allt genom två fina nickar från Filip och Hessam. Men bollen vill inte in. Det känns som att vi hade förtjänat minst en poäng, men premiären slutar i en sur 0–1-förlust. Nu får vi ta nya tag under kommande träningar och blicka fram emot nästa match. Den är söndag 21 april borta mot Österåker United BK. A-lag Herrar 13 apr 0kommentarer
  • Premiärtruppen

Under lördagen är det dags för seriepremiär i division 7 A. Då tar vi emot IFK Vaxholm hemma på Wasavallen, med start klockan 13:00. Här är truppen till matchen. A-lag Herrar 12 apr 0kommentarer