• Match mot Östersund IFK

Vår sjunde match mot Östersund IFK var till den tjugofemte minut en match som alla föregående matcher. Motståndare hade flera bra spelare och var fysisk starkare än vi, men vi försökte att kompensera det genom att jobba hårt. Ella räddade flera gånger mycket bra och var igen inte att passera till den femtonde minut ett hårt skott och ställningen var 1-0 för Östersund IFK. I den tjugofemte minut fick Kristina en lång boll från mittfältet,bollen föll mellan Kristina och målvakten av östersund. Kristina var en lite tidigare vid bollen och gjorde ett fantastiskt mål 1-1 men tyvärr krockade hon mot målvakten med förskräckliga konsekvenser. Hon måste åka med ambulansen till Östersund var läkare konstaterade att korsband och ledband är trasig. Uppehåll var ungefär femton minuter och många av våra tjejer var mycket skrämt av olykan med Kristina och bekymrad om henne. Men matchen gick vidare och lycklig var det snabbt halvtid och hade vi tid om att prata med varandra hur vi skulle spela den andra halvleken och i vilken uppställning. Man säger att i dåliga tiden den äkta ledare stå upp, och det stämmer Olivia en av våra veteraner tog ordet och sa vi ska spela den andra halvleken bara för Kristina!!!! Och så utvecklade sig en match mellan en mycket bra lag med bättre och starkare (fysisk) motståndare och våra tjejer. Alla kämpade otroligt hårt som lejoner och hjälpte varandra var möjligt med en tanke vi gör det för Kristina, jag fick gåshud av det och Marie fick tårar i sina ögon. Det gällde också för många åskadare resultatet var att ställningen var 1-1 på slutet av matchen och vi hade den storsta chansen!!!!. Efter matchen var vi alla lycklig men samtidigt också ledsen men en sak var säkert vi hade spelat som vi inte hade spelat förut. När vi kan ta med denna mentalitet till den följande matchen vet jag säkert att vi ska ha en mycket bra säsong. Jag hoppas och önskar och det gäller inte bara för mig att Kristina kan repa sig helt och så snabbt som möjligt kan fortsätta med att bli en mycket bra basketboll spelare. Jag har alla förtroende att det ska lyckas eftersom inte bara Kristina har en mycket bra mentalitet men också mamma Malin,pappa Lars och hennes systrar Maddis och Ellis och de ska hjälpa henne tillsammans med många vänner i tillfrisknande. Ronald Paijmans. Ragunda Girls F01/03 24 jun 2015 0kommentarer
  • Match mot Myssjö/Ovikens If

Vår tredje match var mot Myssjö/Ovikens IF och igen på hemmaplanen,vi visste att matchen ska inte bli lätt eftersom de har vunnit deras sista match mot Sveg. Och det var ett mycket bra lag, klockan kvart i sex var alla tjejer i omklädningsrummet bara Maja,Alva N och Sofie var inte med. Den första två var skadad och jag hoppas att de är snabbt frisk igen men alla andra tjejer ville gärna börjar med matchen. Från början utvecklade sig en mycket spännande match vi hade flera vackra kombinationer (hade vi tränat på) och också flera chanser men tyvärr inget mål. Därefter blir vår motståndare en lite starkare eftersom de var fysisk mer utvecklad,spelet gick upp och ner och motståndare hade många bra kombinationer. Men vårt försvar under ledningen av överdängare Maddis (hon var överallt) böjde inte och på flera skott av dem reagerade vårt målvakt Ella mycket bra. Efter första halvleken var ställningen fortfarande 0-0 i andra halvleken blir vår motståndare starkare och starkare eftersom de var fysisk starkare men inte eftersom de spelade bättre fotboll än vi. Så att vi måste kämpa överallt men det gjorde alla tjejer en bra förbild var till exempel Kristina vilken ofta måste spela som stopper ( inte vanlig för henne) men hon gick i spetsen. Men också Hilda gjorde vad var möjligt och den bästa förebild hur vi arbetade med varandra var Alva R, Alva är inte så stor men har ett stort hjärta hon hade mänga dueller med en motståndare ungefär en gång så stor men var inte rädd och vann många av dessa. Så gick matchen till slutet och var slutresultatet 0-0 och hade vi igen inte förlorad och när jag tittar till tabeller står vi på den tredje platsen nu, och det är mycket bra. Nästa matchen är mot Krokom/Dvärrsätts de har spelat tre matcher och har alla vunnit så det ska inte bli lätt men när vi fortsätta med att kämpa för varandra och vi fórsöka att spela bollen en lite mer till varandra har vi en stor chans att vinna matchen. Våra tränare och ledare. Ragunda Girls F01/03 1 jun 2015 0kommentarer
  • Match mot Hammerdals if

Precis klockan 19.00 blåste dommaren för början av matchen mot Hammerdals if,vår andra match efter ett mycket bra resultat mot en stark Sveg. Våra tjejer började aggressiv och gav Hammerdal ingen chans att kombinera under ledningen av/från vår lagkapten Maddis. Mittfältet spelade stark Ellis,Kristina och Johanna gav flera bra pass på våra anfallare och dessa hade flera möjligheter på ett mål. Men till den nionde minuten var ställningen fortfarande 0-0, då fick Kristina ( en förebild för våra ungdommar) bollen ur ett inlägg av/från Sofie ( var ständigt farlig) och målvakten var chanslös 1-0. Två minuter senare igen ett mål nu från/av Olivia ( spelade bra i/på mittfältet och anfall ) 2-0 och stormen var inte förbi ett vackert anfall genom flera spelare,Sofie gav ett förtjusande inlägg och Johanna ( var igen fram och bak ) tog på volley bollen i en gång i målet 3-0. Motståndare blev en lite starkare och blev farlig framför allt genom deras nummer sex en mycket bra spelare men Ella var varje gång parat. Efter ett bra anfall fick vi en hörna bollen föll bollen mellan flera spelare och Frida tog hennes chans ett skott och ställningen var 4-0. Vad en början matchen var bara tjugiotvå minuter gammal vår spel hade kostat mycket energi och många spelare blev trött nu. Härav profiterade Hammardal genom att göra ett mål 4-1 också var det ett ögonblick skrämmas när Alva (N) bli skadad efter en hård duell och att det inte mer möjligt var att spela vidare. Vi kan bara hoppas att skadan är inte så farlig och att Alva kan spela med i den nästa matchen. I Andra halvleken var Hammardal igen en lite bättre och hade vi inte nog kondis om att kunna fortsätta hur vi hade spelat i första halvleken ( Därför är det så viktig att vi alla kommer så mycket som möjligt på träningen. Men genom att kämpa hård blev vår försvår stående med en excellerande Angelica ( gjorde allt bra ) och med hjälp av/från våra mittfäldare och Ella. Hammardal gjorde ett mål och slutresultatet var därför 4-2 igen ett mycket bra resultat,vi står efter två matcher på den andra platsen i vår serie!!!!! Och det med många spelare vilka för den första gången spelar elva mot elva, nästa motståndare är mot Myssjö-Ovikens if. Därför har vi två träningen och jag hoppas att alla ska komma eftersom vi bör arbeta på våra kondis om ni gör det har jag/vi förtroenden på ett bra resultat. Era tränare och ledare. Ragunda Girls F01/03 20 maj 2015 0kommentarer