VMA IK

Referat: Rydsgårds AIF - VMA IK

Rydsgårds AIF - VMA IK, 2-2 (2-0)
Målskyttar: Tobias Björk & Rasmus Ridell

Det skulle bli en match som gällde fortsatt kontrakt i div. 4. Ett lika-resultat skulle räcka även om det var 5 lag inblandade i striden om kvalplatser för att stanna kvar fyran. Det var en kall men solig söndag eftermiddag och en match som skulle vara lite svajande. Redan efter 6 minuter skulle Ridell spela fram till anfallskollegan Tobias Björk som satte pannan till bollen och in i nät. Kändes som hela första halvlek var Rydsgårds halvlek. Man hade "kontroll" på matchen och bollen och hela laget kämpade tillsammans. Innan det blev halvlek spelade återigen anfallsparet Björk-Ridell sig fram till ett mål. Det var denna gång Rasmus som satte bollen i nät och några minuter senare blåstes det av för halvlek.

Andra halvlek drog igång och det kändes nervöst av någon anledning i alla led för killarna i RAIF. Det var mycket VMAs halvlek skulle det visa sig. Efter en stund blir det en situation där domaren blåser av för straff. I detta läge står det fortfarande 2-0 till RAIF och när straffskytten kliver fram till straffpunkten och slår bollen till vänster i målet. Men där är Jakob och räddar. 2-0 står sig men det känns fortfarande nervöst och väldigt tryck från VMA. Det börjar också bli mer och mer irriterat på planen (som det verkar utifrån i alla fall), det är mycket känslor då båda lagen spelar för att inte hamna på kvalplats. I minut 72 kommer utdelningen för VMA när de sätter 2-1 och bara tre minuter senare kommer kvitteringen till 2-2. Ett resultat som RAIF ändå klarar sig på och även om det är nervöst för mig som publik tills matchen blåses av så känns det ändå som RAIF har koll på matchen efter sista målet. När matchen blåses av efter 5 tilläggsminuter så är det skönt att veta att RAIF nu klarat kontraktet och spelar i div. 4 även nästa säsong.

Nu tar vi paus från poängligan och ser fram emot en inomhussäsong och även att komma tillbaka nästa år när matcherna drar igång. Vill även passa på att tacka Johan Tuvesson som under året skrivit många av referaten och delat ut poäng på de matcher där vi i redaktionen inte kunnat närvara.