Sol, lördagsfotboll, 3 viktiga poäng, RAIF över kvalstrecket för första gången!

Det var upplagt för att bli bra fotboll. Varmt och fint väder och lördagsmatch klockan 14.
En match mellan 2 lag som var i behov av 3 poäng, Hammenhög för att inte tappa i botten och Rydsgård för att kunna ta sig över kvalstrecket. En omgång med många topplag mot bottenlag och det blev många bra resultat för RAIFs del.
Där både Simrishamn och Skånekurd tappa poäng vilket gjorde att Rydsgård för första gången under säsongen är över kvalstrecket.

Så nu till matchen, en första halvlek där RAIF började i ett bra tempo. Detta skulle löna sig i den 11 minuten när Rasmus Ridell tar sig fram på kanten och hittar en passning snett inåt bakåt där Hampus Svensson hoppar över bollen och Fredrik Månsson dyker upp och placerar snyggt 1-0 otagbart för målvakten. Detta är ett resultat som står sig halvleken ut trots bra tryck från RAIF med uppstickar möjligheter från Hammenhög.

Andra halvlek.
En andra halvlek som skulle komma att bli både målrik och chansrik. Mycket chanser, mycket Rydsgård men farlig spelvändningar av Hammenhög. Men i den 65 minuten gör RAIF 2-0 genom Rasmus Ridell efter en konstig situation där först Månsson är fri men blir fälld av målvakten, därefter studsar bollen ut och en djupledsboll slås som blir hög där Ridell är först fram med huvudet mot en utrusande målvakt.
Efter detta kom Hammenhög in i matchen lite och fick ha lite boll. Men i den 75 minuten så kommer det publiken vänta på. Spiken i kistan. 3-0 genom Rasmus Ridell efter en snygg assist i form av ett välplacerat inlägg av Fabian Karlsson. Men ack nä. I den 77 minuten kommer Hammenhögs reducering. 3-1 och det kändes som om dem var på väg in i matchen igen. Men det ville RAIF ändra på. Så i den 79 minuten gör Rydsgård 4-1 genom Fabian Karlsson friställd av Rasmus Ridell. Efter detta blir det inga mer chanser och slutresultatet skrivs till 4-1 Rydsgård.

Nästa match är söndagen den 4/9 borta mot serieledande Hörby FF. Denna match spelas klockan 14.00.
----------------------------------

Poängliga

3 Poäng: Fredrik Månsson
Gör återigen en fantastisk insats. En mycket viktig kugge för RAIF på innermittfältet. Kryddar dagens fina insats med ett mycket vackert mål till 1-0.

2 Poäng: Marcus Hansson
Även Mackan gör idag en fin insats, idag fann vi honom på innermittfältet och han sliter för sitt lag i 90 min. Kämpar glöd till 100%.

1 Poäng: Hampus Henricsson
Idag fann vi Henke i en offensiv mittfältsroll, och det gjorde han bra. Hittade många fina löpningar och slog bra passningar i rätt läge. En bra lyft i våra ögon!