19:30

Hyllie IK

Referat: Rydsgårds AIF - Hyllie IK

Tommy har ordet:
Efter en mycket stark laginsats då vi vann med 5-2 mot Hyllie IK från Malmö. Matchen som helhet är mycket bra då det är två lag som vill spela fotboll och har bra tempo i matchen. Vi jobbar hårt med vårt försvarsspel just nu som inte har varit så bra i dem första matcherna. Tycker dagens match är ett stort fall framåt då vi jobbar ihop mycket bättre, och faller och lyfter mer som ett lag. Vår arbetsinsats i matchen är bra då vi alla jobbar hårt att komma på rätt sida vid bolltapp. Vi måste dock jobba vidare med att inte sälja oss vid press spel då motståndaren ofta kommer förbi oss i en mot en situation.

Vi måste också få alla spelare att gå in mer med kroppen och inte vara så rädda för lite stryk i man mot man. Vi fattades några spelare igår som var sjuka, men vi har en bred trupp så det märktes inte utan alla gjorde en bra insats. Vi provade Emil Malmborg från Lunds BK på vänsterkanten och han var mycket duktig i första halvlek sedan bytade vi i halvlek. Han kommer att spela på lördag också mot Ystad IF hemma kl. 13.00.

Tycker att Patryk har växt i år då han springer mer, och jobbar mer med 1 och 2 tillslag hela tiden. Rasse 4 mål i matchen visar vilken avslutare vi fått där framme, och tog även ett stort ansvar i det defensiva jobbet. Andy gjorde vårt 5 mål på straff och slet hårt på mitten med Simon som alltid visar ett stort hjärta i matcherna. Vi hade ett bra omställningsspel som gjorde att vi fick fler spelare rättvända med boll, och där vi kunde utnyttja speeden i anfallen som resulterade i 3 mål.

Jakob i målet gör några fina räddningar och visar en stor potential som bådar gott för framtiden. Vi släpper in en hörna där vi tappar markeringen i första halvleks 44 min, och sedan får vi en omställning emot oss i slutet av matchen då dem gör sitt andra mål där vi inte faller tillräckligt snabbt.

Som helhet en bra match med högt tempo där vårt försvar var mycket bättre både som lag del och individuellt. Vårt omställning spel var mycket bättre då det gick fortare med första bollen upp till FW eller YMF som gjorde att vi fick mer yta att spela på. Det som gladde mig mest var nog inställningen och jobbet i 90 min från alla 14 spelarna som var med. Ny match på lördag mot min gamle klubb YIF och har vi samma inställning och hjärta så skall det nog gå bra då också, och så ser vi fram mot Josses varma goa Choklad som hon skall bjuda på?