• Rydsgårds AIF - Skegrie BK 1-3 (0-2)

Orättvis förlust...... Fast egentligen ska man aldrig tycka synd om sig själv efter en förlust.....Rättvisa har inget med fotboll o göra alltid. Man har helt enkelt inte varit tillräckligt farlig framför motståndarmålet samt kanske slarvat lite bakåt o det var väl så det var denna match! Vi börjar matchen klart bra tycker jag o försöker spela oss fram o gör den biten av första uppspelsfasen väldigt bra stora delar av matchen. Våra mittfältare vågar hämta boll tidigt o är nästan hela tiden spelbara. Dock måste vi träna mer på nästa fas för vi slarvade ganska mycket på mitten o slog bort en hel del pass där vi flera gånger åkte på farliga omställningar men vi kom ändå till en hel del avslut. Framförallt hade vi jättefarliga hörnor flera gånger där bollen var väldigt nära att gå in. I stället gör Skegrie 0-1 en bit in i förstas halvlek efter att vår mittback oturligt nog halkat o tvingats ta bollen med handen. En stund senare har vi några jobbiga minuter... Först går Björk upp i en helt fair duell med motståndarmålvakten där sedan bollen dimper ner hos Arda som lägger den i öppet mål men tyvärr blev det avblåst av domaren helt felaktigt om du frågar mig. Sedan någon minut senare har Holm bollen i eget straffområde där en motståndare väldigt tydligt river ner honom bakifrån o tar bollen o passar en medspelare som faktiskt snyggt lägger den över Jakob i mål. 0-2 speglar inte alls matchen i det läget. I andra halvlek upplever jag att Skegrie tröttnar men halvleken är väl ganska jämn. Vi försöker trycka på men lyckas inte riktigt så som vi gjort flera andra matcher i slutet. Skegrie gör i stället 0-3 efter att vi inte får bort en retur ordentligt. Vi får sedan en straff i slutet som Elias (kul att du är tillbaka Elias efter långt skadeuppehåll) slår in. Sammanfattningsvis tycker jag att vi måste få bort en del slarviga pass framförallt i sidled där vi som sagt åker på omställningar men positivt är samtidigt att vi fortsatt försöker spela oss fram o framförallt i första halvlek kommer vi runt en hel del på vår högerkant efter fint samarbete mellan Olof o Ceder. Jag tycker dock att vi ska variera vårt spel lite mer framöver. Helt ok insats som sagt men ett kasst resultat såklart. Extra plus denna match till Ceder o Edin o Olof sliter i vanlig ordning mycket o hade väldigt fina hörnor. Nu ser vi verkligen fram emot derbyt mot Skurup på lördag. Var säkert 11-12 år sedan vi möttes så det ska bli enormt inspirerande. Hoppas på storpublik! Andy Herrlag 8 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Svedala IF - Rydsgårds AIF 2-0 (1-0)

Så kom första förlusten..... Ja tyvärr kom första förlusten mot ett bra Svedala. Vi visste på förhand att det skulle bli en svår match eftersom de tillhör seriefavoriterna o de hade också fått tillbaka några mycket duktiga offensiva spelare till denna match. Svedala spelar bra fotboll o är dessutom fysiskt starka. Vi startade i vanlig ordning med fem spelare i åldern 14-17 år alltså ett extremt ungt lag. Ungdomarna sliter berömvärt o gör det överlag jättebra även om det såklart skiljer en hel del i erfarenhet o ett antal kilo i närkamperna. Första halvlek är inte alls bra från vår sida. Vi slarvar mycket både med vårt passningsspel o vårt presspel. Vi var inte tillräckligt aggressiva så vi blev ganska rejält tillbakatryckta o Svedala hade klart mer bollinnehav än oss. Dock var det ändå ganska jämnt i målchanser för vi spelar ett hyfsat bra försvarsspel i de bakre leden o vi skapar ändå en del fina skottlägen som vi dock inte kan förvalta denna gång. Svedala tar helt rättvist ledningen med 1-0 ganska tidigt i matchen o det står sig halvleken ut. I andra halvlek tycker jag att vi kommer ut som ett nytt lag o vågar gå mer framåt. Vi vet hur starka vi är i andra halvlekarna. Svedala har fortfarande mer boll än oss men vi tar verkligen kampen o kommer mer o mer ju längre matchen går. Sista kvarten börjar vi chansa mer o öser på med allt vi har framåt genom att bl a flytta upp Björk också på topp som i princip alltid skapar målchanser med sin fina speluppfattning. Det blir lite “Vilda-Västernfotboll” så båda lagen skapar en del fina chanser. Bl a har Svedala ett friläge där Jakob i målet iskallt väntar ut Svedalaspelaren som till slut chippar sitt avslut rakt i händerna på Jakob. Snyggt Jakob! Vi har två jättelägen där båda nickarna går utanför målramen. Sedan får vi några hemska minuter med ca 10 minuter kvar..... Först får Björk ett jätteläge där nicken går över deras målvakt men tyvärr tar den i insidan av stolpen...kort därefter går vår viktiga anfallare Ridell sönder (sträckning baksida) o sedan gör Svedala 2-0 med några minuter kvar.... Väldigt jobbigt men som sagt helt rättvist även om vi var nära o ta en poäng. Blev än en gång mycket imponerad av killarnas moral som kom igen så starkt i andra halvlek så jag tycker vi ska gå rakryggade för jag tyckte verkligen att vi gav det chansen o gjorde vad vi kunde så vi bryter ihop o kommer igen. Bäst i RAIF tycker jag Björk, Walter o Holm var som behöll lugnet även när pressen var som störst o även Edin gör en fin match men hela laget gör det bra i andra halvlek. Nu ser vi fram emot o möta Skegrie på lördag i Rydsgård. I ett redan tufft skadeläge så kommer vi dessutom sakna både Ridell då som blev skadad o även Simon är borta. Vi har dock många unga hungriga spelare som utvecklas för varje vecka så vi ska ge Skegrie som är obesegrade en kamp. Tack grabbar för er inställning!!! Andy Herrlag 1 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Janstorps AIF - Rydsgårds AIF 1-2 (0-0)

Där satt försvarsspelet........ Vi kom till derbyt med ett väldigt ungt lag i vanlig ordning. På förhand var det en match som förmodligen skulle bli väldigt tajt o bestå av mycket kamp vilket oftast inte är till fördel för de lite yngre o ett antal kilo lättare killarna men de stod upp superbra fint ledda av de rutinerade. Vi börjar matchen mycket bra. Planen är väldigt svårspelad så det är inget jättefint spel längs med marken hela tiden men vi har mycket bra kontroll. Olof kommer ganska tidigt i matchen helt fri med Janstorps målvakt efter en hypersnabb omställning där han får en superb passning från Ridell men avslutet tar i stolpen. En stund senare slår Max en fin inläggsfrispark som Ridell är nära o få in men deras målvakt kommer ut o blockar. En stund senare slår Löfgren en smart snabb frispark som motståndarna inte alls är med på så Ridell kommer ganska fri men får ingen bra träff på bollen. Här väntar vi bara på att 1:an ska sitta men det vill sig inte så vi går till halvtidsvila med 0-0. Inte alls rättvist... I andra halvlek blir det lite väl mycket långa bollar från båda lagen o ställningskrig. En bit in i andra halvlek slår Max en fin hörna där det blir en skarv o sedan är Björk sist på bollen o 0-1 är ett faktum o mycket rättvist. Vi fortsätter med ganska mycket bollar mot Ridell som löper konstant o plötsligt river hans sig loss o blir nerdragen i straffområdet vilket är en av de klaraste straffar jag sett men domaren väljer o inte blåsa så det är bara till o jobba vidare. Domaren var för övrigt mycket bra ska sägas. I stället i mitten på andra halvlek så slarvar vi med ett uppspel som går rakt till en motståndare som slår ett mycket fint inlägg som nickas in. 1-1 känns inte alls rättvist men så är fotbollen. Vi jobbar vidare o med ca 15 minuter kvar slår Simon ett längre inlägg som Janstorps målvakt ska plocka ner men Ridell tar duellen o vinner den o nickar in 1-2. Underbart!!! Sedan jagar Janstorp kvittering men vi har väldigt bra kontroll på dem o de skapar nästan ingenting. Tre underbara poäng o fortfarande obesegrade! Denna match var jag fantastiskt nöjd med att försvarsspelet satt så bra. Mittfältet hittade en väldigt fin balans så vi inte åkte på omställningar o försvaret satte inte en fot fel o hade ett fint samarbete med Jakob i målet. Björk 37 år o Walter 14 år bildade ett underbart mittlås o var bäst tillsammans med Holm som agerade skydd framför dem hela matchen. Vill också ge stora plus till våra ytterbackar Ceder o Simon som låg rätt o täckte upp centralt när det behövdes. Janstorp skapade nästan ingenting på hela matchen så jag är otroligt nöjd med det kollektiva försvarsspelet. Tack killar för en underbar inställning o nu fortsätter vi på samma bana mot Svedala på fredag. Andy Herrlag 24 apr 2022 1kommentar
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - IFK Ystad 4-4 (1-0)

Rydsgårds AIF - IFK Ystad 4-4 (1-0) Så var det äntligen dags för hemmapremiären i strålande påskväder. Publiken bjöds på en oerhört händelserik match vilket säkert var kul medan vi tränare o spelare slets mellan hopp o förtvivlan. Ystad började klart bäst o skapade en del där vi också bjöd dem på enkla målchanser genom vårt slarv o dåliga positionsspel. Vi var darriga o gjorde enkla misstag vilket också gjorde att vi blev något ängsliga o inte vågade så som vi ska. Vi kom dock in i matchen mer o mer utan att vi för den delen spelade särskilt bra. Strax innan paus gjorde Olof 1-0 efter en av hans många löpningar som han alltid gör. Dock ganska oförtjänt men så viktigt. Vi går in i paus med en helt ok känsla. Sedan upplevde vi en mycket märklig andra halvlek.... Ystad går ut o gör tre mål inom fem minuter!!! Jag har aldrig varit med om något liknande i seniorfotbollen. Här tar jag på mig skulden. Det är helt mitt ansvar som tränare att se till så spelarna kommer ut o är “påställda” efter paus. Vi var helt paralyserade. Men vi vaknade omgående o gjorde lite förändringar. Vi flyttade bl a in Ridell på centern så vi hotade mer i djupled o vi satte in unga Arda, född 2006, på yttern o vilket inhopp av honom.... Han skapade något varje gång han fick bollen o kombinerade jättefint med Ridell. Vi gör 2-3 genom Löfgren efter fint spel o det är ett vackert mål där han kyligt håller inne skottet i första läget för att sedan rulla in bollen i öppet mål. Nu började vi få upp ångan. Ganska snabbt gjorde Ridell 3-3 på ett mycket vasst avslut. Han var het varje gång han fick fick bollen i andra halvlek o tog verkligen tag i det o skapade mycket problem för motståndarna. Tyvärr gör Ystad sedan 4-3 på ett klart offsidemål men moralen är som tidigare nämnts enorm i RAIF så vi ger aldrig upp o öser på. Ridell lyckas kvittera i 84:e minuten efter ännu ett fint förarbete av Arda. Vi fortsätter o försöka trycka på o gå för segern men utan att skapa någon mer riktigt vass chans. Matchen slutar 4-4 o man går ifrån matchen lite med samma känsla som i premiären. Vi vill såklart vinna matchen men samtidigt är det väldigt starkt att återigen hämta upp ett tvåmålsunderläge i andra halvlek. Vi öser in mål men måste samtidigt få ordning på vårt kollektiva försvarsspel. Idag hade vi för dålig balans så vi åkte på för många omställningar o vi måste även vinna fler närkamper o andrabollar. Bäst på plan var Ridell som utöver att han gör två mål även springer mycket o jobbar för laget. Holm sliter enormt på mittfältet o vinner mycket närkamper. Simon gör det bra på vänsterbacken o Arda gör ett fantastiskt inhopp. Vill också nämna Björks inställning.....han spelar 90 minuter med smärta o var väldigt osäker på att kunna spela överhuvudtaget! Vilken lagspelare!!! Nu filar vi på det vi behöver göra bättre i veckan o ser verkligen fram emot ett hett derby mot Janstorp på fredag. Andy Herrlag 17 apr 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Genarps IF - Rydsgårds AIF

Genarps IF - Rydsgårds AIF 3-3 (2-1) Så var det äntligen dags för seriepremiären. P g a kända anledningar fick vi ändra en del i startelvan jämfört med våra träningsmatcher. Glädjande nog hade vi tillgång till Simon Kristensson och Fredrik Ceder har tagit beslutet att börja spela igen. Två killar som ger stor energi till gruppen o tillför även erfarenhet. Dessa två killar spelade ytterbackar och Björk fick ta steget ner som mittback för att med sin rutin styra backlinjen o bredvid sig fick han 14-åriga Walter Ekblad som vi återkommer till.... Vi började matchen mycket svagt de första 10-15 minuterna. Genarp gjorde 1-0 efter ett långt inlägg där vi missbedömde bollbanan o 1-0 var ett faktum från snäv vinkel. Detta blev en ögonöppnare för oss. Vi jobbade oss succesivt in i matchen och tog över den ganska började spela helt ok fotboll även om vi inte alls kom upp i någon högsta nivå. Välförtjänt gjorde Ridell snyggt 1-1. Ridell var mycket osäker på spel p g a sitt knäproblem men kunde genomföra matchen på ett bra sätt och han är extremt viktig för oss. Vi fortsatte o spela helt ok men ganska snöpligt åkte vi på 1-2 precis innan halvtid på ett missförstånd i bakre delarna så det var mycket tungt men vi gick in i paus med stor tillförsikt ändå. Vi visste precis vad vi skulle göra i andra halvlek för att vända matchen. I andra halvlek tryckte vi upp våra ytterbackar Simon o Ceder mycket högre o fick bra press på Genarp. Mycket snöpligt igen gjorde Genarp 3-1 efter en hörna där vår markering var obefintlig och uppförsbacken var mycket brant.... Vi har dock ett underbart gäng med mycket stor moral så vi öste på med allt vi hade o flyttade bl a upp Björk på topp . En bit in i andra halvlek nickade Björk in 2-3 o vi fick ännu mer energi i laget. Några minuter från slutet gjorde vi glädjande nog även 3-3 vilket var minst sagt rättvist!!! Ceder nickar bollen efter inlägg från Olof o den tar på en motståndare o går in. Ligger man under med två bollar i andra halvlek så är det ändå en god känsla att få med sig en poäng men jag grämer mig enormt på målen vi släppte in...Vi måste bli noggrannare i vissa bitar o det kommer vi också bli. Hela laget gör en superfin arbetsinsats o visar stort hjärta vilket värmer mig. Extra plus till våra ytterbackar som löper mycket i andra halvlek o är en stor anledning till att vi skapar mycket målchanser. Måste dock hylla 14-åriga Walter Ekblad extra för det är så kul o se honom. Att spela mittback i den åldern är sannerligen inte lätt men hans spelförståelse är otrolig för åldern o han har en fantastisk uppspelsfot, Detta kombinerat med hans lugn gör han helt komplett. Ska också säga att Björk styr Walter o övriga i backlinjen på ett berömvärt sätt. Nu ser vi fram mot hemmapremiären på lördag. Vi kommer taggade till tänderna!!! Andy Herrlag 9 apr 2022 2kommentarer
  • Matchreferat ÖT Smygehuk FF - Rydsgårds AIF

ÖT Smygehuk FF - Rydsgårds AIF 5-1 (1-1) Återigen så spelar vi match under perfekta förhållanden! Strålande sol och 10 grader! Tyvärr så gör vi en mindre bra match. Matchen börjar med ett stort bollinnehav för vår del. Men det blev mest passningar i sidled. När lägen väl fanns att avancera på planen så gick det för långsamt och ÖT Smygehuk hann samla sig igen. Men trots detta så fanns det tillfällen där vi kommer upp i banan och fyller på med folk. Palle och Björk har ett bra kombinations spel i 6 matchminuten dock utan resultat. I matchminut 12 tar Arda ned bollen på ett så kontrollerat sätt att man förundras var denna kvaliten kommer från! Han dribblar förbi sin försvarare och kommer ner mot kortlinjen och ska slå in bollen i boxen där den klockrent träffar en ÖT Smygehuk arm men domaren väljer att fria. I 20e minuten så fick Pontus kapitulera och vi får flytta ner Holm på mittbacken och in kommer Loa på det offensiva mittfältet. Han gör det stundtals bra och ju fler matcher han får i sig på seniornivå ju bättre kommer det att bli! Match fortsätter i vår favör även om ÖT Smygehuk kommer till en del lägen som Jakob och försvaret tillsammans reder ut! Som ”gammal” målvakt är det kul att se när kommunikation mellan målvakt och försvar fungerar. Och framförallt vår 4 manna ”mur” vid en farlig frispark i matchminut 28 från cirka 25 meter. De rör sig inte det minsta och bollen träffar muren och vi kan förhindra avslutet så Jakob inte behöver rädda! Strax efter denna situation så kommer vi framåt i banan och skapar en del farligheter. I matchminut 34 får vi en hörna från höger som Melvin lägger med sin vänsterfot och träffar vår Björk som alltid är farlig i boxen. Bollen satt långt nere till vänster i mål och hade ÖT spelarna inte hjälpt målvakten upp hade han nog suttit kvar i nätet fortfarande. Tyvärr så faller vi ner för djupt och är rent för dåliga i vårt presspel denna match och det straffar sig i minut 42 då vi låter ÖT stå i lugn och ro slå ett perfekt inlägg mellan Jakob och vår försvarslinje och på borte stolpen dyker en ÖT spelare upp som distinkt skjuter in bollen bakom Jakob. I halvtid pratar vi om att vi måste visa att vi vill spela och skapa mer rörlighet. Och sätta pressen tillsammans som ett lag. Tyvärr så blir det tvärtom. Vi pressar inte som ett lag och när vi väl kliver fram så är vi 3-4 meter från ÖT spelarna och då blir vår press väldigt lätt att spela ur. ÖT kommer till fler och fler chanser och i minut 61 bryter en ÖT spelar in från vänster i banan och skjuter i Jakobs främre del och det stod 2-1 på tavlan! Vi skapar ett läge strax därefter där Björk skjuter över efter en närkamp inne i målområdet. I 78e minuten spelas en ÖT spelare fri i offside position men domaren väljer att fria. Avslutet är otagbart för Jakob! 4 minuter senare står det 4-1 efter ett inlägg där återigen ÖT spelare får stå mer eller mindre ensam och skjuta in bollen i mål. Nu är det verkligen låga huvuden på många spelare och extrajobbet görs inte och 5-1 kommer också i minut 88 innan domaren blåser av. Inte mycket att ta med sig från idag och vi får ta lärdom av detta och spelar vi så här i serien så kommer det bli tufft! Men tidigare matcher visar på att det finns kvalitet i detta lag! Extra beröm idag till Edin som fortsätter visa hög klass på sin högerbacks position! Nästa helg har vi spelledigt och kommer istället att träna fredagen och sammansvetsa laget ännu mer under lördagen med lite olika aktiviteter! Filip Parstam Målskytt: Tobias Björk Herrlag 19 mar 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - Malmö IK

Matchreferat Rydsgårds AIF - Malmö IK 2-3 (1-3) Tredje träningsmatchen för säsongen i fint väder igen. Vädergudarna har varit med oss o vi ger tillbaka med bra fotboll. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag men i ärlighetens namn var de ännu bättre än jag trodde. Malmö IK spelade riktigt fin fotboll o består av ett gäng spelare där de flesta eller i alla fall många spelat div 2-fotboll eller bättre. Jag tror inte de hade gjort bort sig i div3... Vi var inte vana vid tempot så de första tio minuterna var vi ganska utspelade. Det roliga var att jag sa till JP innan matchen att idag skulle man önska o se hur vi reagerar om vi kommer i underläge o blir pressade o precis så blev det o svaret var fantastiskt o precis det vi ville ha. Trots pressen mot oss så bortsett från några få gånger så försökte vi att spela oss ur pressen o behålla lugnet. Det var tack vare det som vi kom in i matchen igen efter ett tag. Spelarna agerade på bästa sätt så vi i ledarstaben var så otroligt nöjda. Man kan tro att de yngre spelat seniorfotboll i många år för de är så mogna i sitt spel men det är nog samtidigt för att de rutinerade är så lugna o styr dom på bästa sätt. Vilken underbar mix vi har av rutinerade spelare som är så duktiga kombinerat med klubbkänslan o då så mycket ung talang. Framtiden är ljus!!! Vårt första mål gjorde Ridell på en fin hörna av Max o jag tror vi kommer göra många mål på hörnor i år. Andra målet var väldigt vackert där Olof viker in i banan o slår ett fantastiskt inlägg till Ridell som åter gör mål. Undrar hur många mål den mannen kommer göra i år..... Både Ridell o Olof på våra kanter springer väldigt mycket o tar stort ansvar. Planens giganter i RAIF var annars Pontus vår försvarskejsare o Holm som styr hela spelet från mittfältet. Han är nästan alltid spelbar vilket var extra viktigt när vi var under press. Av dom yngre var Edin (högerback) o Walter (mittback) nästan felfria. Mycket bra prestationer mot så pass bra motstånd. Vi har ambitionen att ha en väldigt hög press på våra motståndare men i o med att vi mötte ett väldigt bollskickligt lag så fick vi lägga oss lite lägre efter ett tag vilket killarna gjorde bra o anpassade sig snabbt till. Ganska sent i matchen hade Björk en fin lobb men som tog i ribban så vi var nära oavgjort men i ärlighetens namn så var Malmö lite bättre så det var fullt rättvist att de vann. En mycket givande match för oss så stort tack hela laget för denna fina prestation. Andreas Hansson Målskytt: Ridell 2 Herrlag 13 mar 2022 2kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - Spjutstorp 7-1 (6-1)

Andra träningsmatchen för säsongen i fint väder igen. Vi kom åter till spel med åtta spelare i åldern 14-17 o samtliga gjorde det bra. Extra plus till Edin som spelade ytterback i 90 minuter (normalt mittfältare) o visade underbar energi hela matchen. Jag var återigen väldigt nöjd med speluppbyggnaden genom Jakob o backlinjen o nu var även Holm med igen o han har väldigt fina kvaliteer både som “playmaker” när han hämtar boll samt han styr presspelet från mittfältet. Det jag var mest nöjd med denna match var just presspelet där mittfält o anfall vann bollen på motståndarens sista tredjedel ett antal gånger o där vi genom det skapade många farliga målchanser. Precis som förra matchen skapade vi väldigt många målchanser o vi borde gjort 2-3 mål ytterligare i andra halvlek. Björk “länkar” fint med mittfältet o sedan har vi våra två vindsnabba ytteranfallare Ridell o Olof. Underbart o se dessa tillsammans. Tyckte också det var kul i andra halvlek att vi kom fram på båda kanterna med våra ytterbackar med flera fina inlägg genom Edin o debuterande Rasmus Johansson. Mycket spring i benen där. Detta är en sak jag vill se mer av i kommande matcher av våra ytterbackar för det är också ett fint o viktigt anfallsvapen!!! En annan kul sak är Jakobs fina spel med fötterna som jag tycker han utvecklat i år o framförallt då de lite längre bollarna. Känns som att motståndarna har svårt o få tag på oss i vår speluppbyggnad tack vare detta o våra mittbackar Pontus o Walter har också mycket fina uppspelsfötter. Har inget direkt negativt denna match utan allt det som vi gör så bra ska vi bara göra oftare o även i högre tempo ju mer vi spelar ihop oss. Andreas Hansson Målskyttar: Ridell 3 Björk 2 Olof 1 Max 1 Herrlag 6 mar 2022 0kommentarer