19:00

Genarps IF

Referat: Rydsgårds AIF - Genarps IF

Stabilt

Ännu en trepoängare kan räknas in efter torsdagens match mot Genarp. Det var ingen stor match men oerhört viktigt att få med sig 3 poäng som gör att vi hakar på i toppen. Vi började matchen trevande och darrigt. Vi hamnade fel i försvaret och Genarp skapar en jättechans efter att vi gått bort oss i försvaret efter ca 10 min. Först efter 30 minuter börjar vi få kontroll på händelserna och det är plötsligt vi som för matchen. Mackan får iväg ett skott som går i ribban, Björk skapar mkt oro med sitt starka huvudspel och Ridell är också framme i några farliga framstötar. När 3 min är kvar av första halvlek faller också det första målet. André får bollen ute på kanten, som så många gånger under första halvlek, slår ett hårt inlägg som en genarpsspelare styr in i eget mål. 1-0 till oss i halvtid med mersmak framförallt med tanke på sista 15 min. Känslan infinner sig att vi är starkare och orkar mer än våra motståndare. Andra halvlek kontrollerar vi stort och spelar gediget utan att glänsa. Många motståndare vittnar om att vi är "tunga" att möta. Precis så såg det ut i andra halvlek. Vi dominerar andra halvlek klart och med eftertryck. Vi skapar en handfull heta målchanser och borde gjort några mål till. 2-0 målet efter 60 min är vackert. Simon slår ett kalasinlägg som Rasse bröstar ner till Mackan som trycker upp bollen i nättaket. Med 20 min kvar får vi straff som Ridell förvaltar. 3-0 och sista 20 min spelas av lugnt och kontrollerat. Gedigen insats som ger en stabil seger. Nu gäller det att rida vidare på den goda stämning som vi har i gruppen för tillfället. Känns som vi är starka och resultaten har börjat infinna sig. Men vi måste vara fokuserade inför varje uppgift om vi ska fortsätta vara med i toppen. Nästa fredag möter vi ett VMA som haft lite otur hittils och förmodligen är något bättre än vad tabellen just nu visar. En lång bussresa och en tuff match men vi går för 3 poäng och med tanke på hur starka vi är nu känns det som en möjlig uppgift. Postivt att åter konstatera bredden i truppen. Att ha spelare som Victor, Johannes, Hugo utanför gårdagens 16-manna trupp och ändå ha den bänken vi hade igår tyder på en bra bredd vilket ger konkurrens och bättre träningar.
Många som åter var värda poäng för sina insatser igår men till slut blev fördelningen så här från Micke/Tuve:

3 p - Marcus "mackan" Hansson, ett oerhört slit på mittfältet och även målskytt (!)
2 p - André Andersson, pigg på sin kant, en hel del fina inlägg, spelar i dagens match enkelt, rakt och snabbt
1 p - Fredrik Månsson, åter igen stabil på sin högerback, läser spelet bra och har väldigt bra uppspel