19:00

Referat: Önneköps IF - Rydsgårds AIF

En match att glömma

Målskyttar: Rasmus Ridell 2 (1 straff), Simon Kristensson 1, Hannes Andersson 1

Vi åkte upp till Önneköp medvetna om att det är en match vi ska vinna. Innan första spelminuten var över hade vi skapat ett jätteläge och efter 4 minuter får vi straff och utvisning på en Önneköpsspelare efter hands på mållinjen. Rasse gör inget misstag utan ger oss ledningen med 1-0. Vi fortsätter trumma på och Simon kan också utöka ledningen till 2-0 efter ett "kämpamål", där bollen bara ska in. Efter 2-0 blir vi bekväma och drar ner på tempot alldeles för mkt. En bekväm känsla av att vi har tagit våra 3 poäng infinner sig och resten av halvleken spelar vi dåligt för att inte säga rent ut sagt svagt. Men det är aldrig någon riktig fara bakåt och Filip behöver inte ingripa en enda gång under första halvlek. Andra halvlek blir tyvärr väldigt lik den första. Vi får inte upp något tempo och vi slarvar enormt i vårt passningsspel. Efter en kvart av andra halvlek lyckas vi döda matchen genom att Rasse på nick (!) utökar till 3-0. Efter det ser det ut som alla väntar på slutsignalen. Önneköp lyckas i ett av få anfall få in en reduceringsboll med 20 min kvar. Hannes lyckas efter ett antal försök få in bollen och fastställa slutresultatet till 4-1 med 5 min kvar. En match att glömma och gå vidare dock med 3 poäng eller som palle så riktigt konstaterade efter matchen "dessa 3 poängen är lika mkt värda som de 3 mot Simrishamn". En sak att tänka på för alla (både spelare,ledare och publik) är att inte gnälla hela tiden när vi spelar dåligt. Det blir en väldigt negativ stämning och ingen blir bättre av att hela tiden höra hur dåligt allting är. Givetvis ska man kunna ryta till för att få till en förbättring men vi måste stötta varandra mer när det går dåligt.

Dagens poäng:

3 p - Mattias Hansson - åter efter sem, vikarierande som lagkapten, stabil och dominant i försvaret, ryter till när det behövs
2 p - Simon Kristensson - härlig inställning, en av få som kämpade på och gav järnet alla 90 min
1 p - Pelle Schumacher - pigg på sin kant framåt och hjälpte till bra i defensiven också