5 maj 2018
14:00

Referat: Veberöds AIF - Rydsgårds AIF

Tuff bortamatch

Efter förra helgens derby var vi en aning brandskattade inför Veberödsmatchen. Förutom avstängda Ridell och Björk saknade vi också skadade duon Pontus & Mackan och såklart även långtidsskadade Hampus samt Jakob. Det är ett gäng rutinerade spelare med många RAIF-matcher på kontot. Det blev aningen för tufft för oss. Veberöd var fysiskt starkare och ville något mer än vad vi ville, åtminstone såg det så ut från sidlinjen. Första halvlek dominerade Veberöd och skapade också en handfull fina chanser. Det dröjde dock till 35:e minuten innan Veberöd tog ledningen. Andra halvleks början är något bättre från vår sida. Pontus A hoppar in i halvtid och gör det bra. Trots bara två veckors fotbollsträning gör han ett piggt inhopp och vinner nickdueller och skapar oro i Veberöds försvar. Vi får hoppas Pontus ligger i med fotbollen så vi får nytta av honom åtminstone under vårsäsongen (det är trots allt 8 matcher kvar på våren). Vi skapar bara några halvlägen och ju längre halvleken lider tar Veberöd över allt mer. Med tio minuter kvar utökar också Viktor Rosberg ledningen till 2-0. Nu gäller det att vi inom laget knyter näven och tar en match i taget. Känns som det har varit lite för mkt fokus på tabellen och placeringen så vi glömmer lägga fokus på rätt saker. Och så får vi hoppas på att de skadade spelarna tillfrisknar då de behövs på plan. Finns inga enkla lösningar utan enbart hårt jobb. Nästa match (mån 14/5) går mot vår gamle tränare Jernbergs Lunds SK. Vi ser fram emot den matchen och kommer jobba stenhårt för tre poäng.

Poäng:

3 p: Mattias Hansson
En gigant i försvaret. Trots tuffa starka anfallare vinner Matti nio av tio dueller och bryter ett antal gånger farliga lägen. Klart bäst i RAIF idag.

2 p: Fredrik Månsson
Ännu en stark insats på högerbacken. Håller rent på sin kant och är den ende tillsammans med Matti som pratar på plan. Fina uppspel.

1 p: Filip Parstam
Gör några riktigt fina räddningar och är chanslös på målen. En stabil insats.

lör 25 aug 2018, 14:00 Rydsgårds AIF - Veberöds AIF 2 - 3