Referat: Rydsgårds AIF - Hjärsås/Värestorps IF

RAIF - Hjärsås/Värestorps IF 1-1 (1-1)
Målskytt: Marcus Hansson
Varnade: Mattias Hansson, Hugo Svensson, Marcus Hansson

Lördag, gräspremiär och solsken och en stark blåst från alla håll.
Ett RAIF med ordinarie målvakten Jakob Hoff skadad. Detta betydde att nyförvärvet Filip Parstam skulle få göra premiär. Och som han gjorde det...

Första halvlek.
En ganska blåsig första halvlek. Detta ställde till det för båda lagen. Det trycks på åt båda håll men det ska paus inget riktigt tryck mot något av målen, vid vissa frisparkar så kom det andra bollar in men det blev aldrig riktigt riktigt farligt. Men i den 40 matchminuten så drar bortalagets yttermittfältare förbi dagen vänsterback Johannes och slår ett halvinlägg/hård passning som en släpande spelare trycker in vid första stolpen. I det momentet kändes det lite som om RAIF tappade sting. MEN så händer det! Efter drygt 100 matcher i den vita tröjan! Marcus Hansson kliver fram och gör 1-1. Alltså hans första mål i den vita tröjan. Detta händer i den 44 minuten. Direkt efter avsparken blåser domaren till pausvila.

Andra halvlek.
En betydligt händelserikare halvlek. Mycket chanser och mycket kontringar men inget riktigt farligt nu heller. Lite halvchanser på båda håll. Men så händer det som inte får hända. Bortalaget tilldöms straff på tilläggstid. Filip i målet ser lugn ut. Straffskytten lägger upp bollen på punkten. Han kliver fram mot bollen. Slår den djupt nere i höger hörn. Men vem är där om inte dagens debutant Filip Parstam. Han räddar straffen och räddar en poäng till RAIF idag.

Nu ser vi fram emot derbyt nästan helg mot kommunkollegan Janstorps AIF.
Den 28 klockan 13.00 på Kämpavallen.

———
Dagens poäng:
3 p: Filip Parstam
Med en matchavgörande räddning och flera bra ingripande ger vi på redaktionen idag 3 poäng till Filip.

2 p: Pontus Haraldsson
En stabil mittback som håller ihop sitt lag bra. Dem står rätt i stora delar av matchen och gör det bra. Kaptenen visar vem som bestämmer på planen.

1p: Marcus Hansson
En poäng går till dagens målskytt som efter drygt hundra matcher lyckas näta! En riktig kämpe som slet på innermittfältet idag.

Poängen idag är satta av:
Pontus Björk och Maria Zaar på redaktionen och den skadade målvakten Jakob Hoff.