14:00

Referat: Näsby IF - Rydsgårds AIF

Seger!!!

Så trillade de 3 första poängen in på kontot. Jäkligt skönt att studsa tillbaka direkt efter förra veckans premiärförlust. Veckan fram till match var ganska stökig med sjukdomar och en knäskada på Hampus Svensson på torsdagsträningen. Vi lider mycket med Hampus som har ett stort RAIF-hjärta och alltid ger 100 % på plan. Dessutom var fortfarande André och Mackan otillgängliga för spel. Med dessa förutsättningar åker vi upp till Kristianstad för möte med nykomlingen Näsby.
Matchen börjar avvaktande från vår sida men efterhand tar vi över matchen och första halvlek är det vi som för spelet utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Tre minuter innan paus tar Näsby ledningen på en hörna där vi missar i markeringen. Vi försökte hålla tempot uppe och utnyttjade möjligheten de fria bytena ger. Vi var överens i halvlek att detta skulle vi vända genom att utnyttja vår överlägsenhet fysiskt.
Och i andra halvlek gav vårt slit och löpande resultat. Drygt 15 min i andra halvlek är det Matti som avslutar som han aldrig gjort något annat i hela sitt liv. Enkelt rullar han in bollen i ena hörnet efter ett långt inkast där Ponne vinner nickduellen. Vi fortsätter mala på. Hugo, Elias och Pelle kommer runt på kanterna och Rasse och Victor skapar oro i Näsbys försvar. Ledningsmålet låter vänta på sig till ca 15 min är kvar. Elias kommer runt på kanten och bollen når in centralt till Rasse som rullar vidare ut till Hugo som inne i straffområdet ger oss ledningen, klassisk "upprullning" av ett försvar och ett vackert fotbollsmål. Bara 2 min senare är det dags igen. Victor får bollen på mittplan, vänder om och friställer Rasse som fri med målvakten inte gör något misstag.
Näsby blir desperata och trycker på och får också in en reducering så att det blir match igen när 5 min kvarstår. Riktigt farligt för kvittering blir det väl aldrig men det är alltid oroligt att bara leda med ett mål i slutskedet. Vi borde kunna stängt matchen bättre när vi tar ledningen med 3-1, något vi får jobba på framöver. De allra flesta höjer sig jämfört med premiärmatchen (konstigt vore det annars). Lika svårt att sätta poäng som den matchen men på ett annat sätt, idag var många bra och framför allt i andra halvlek då vi visar vad vi kan och på vilken nivå vi vill ligga. Ny match på lördag mot Hjärsås/Värestorp som fick med sig en stark pinne borta mot Simrishamn. Skönt med en seger i ryggen och det medför förhoppningsvis att vi kan ge vår trogna hemmapublik en bättre upplevelse än den mot Sandby. Det känns också som vår riktiga hemmapremiär då det blir på A-plan där vi alltid är starka av tradition!

Många som förtjänade poäng idag men mina val föll till slut på:

3 Poäng: Pontus Haraldsson
Stark och vinner många dueller, stabil defensivt centralt tillsammans med Matti Hansson

2 Poäng: Johan Kronvall
Sliter och jobbar kopiöst över 90 min centralt på mittfältet

1 Poäng: Hugo Svensson
Började som ytterback, firade stora triumfer på högerkanten när han flyttades upp i andra halvlek, krönte insatsen med ett fint mål