Niklas Sidnert

-----------------------------------

"Det är kniven på strupen för båda lagen men det är alltid en speciell känsla att möta Rydsgård"
- Thomas Jernberg

Från min sida var det nerver hela vägen in i matchen mot Lunds SK denna soliga lördagseftermiddag i september. Det var Thomas Jernbergs Lund som stod för motståndet på deras hemmaarena och vi visste att det skulle bli tufft då de ville hänga på Hörby i toppen.

Matchen startar och RAIF gör en bra förstahalvlek, har flyttat upp Pontus intill Rasse för att få en stark spelare som ska kunna ta emot boll. Kommer till många chanser men "som vanligt" denna säsong är det ribba ut några tillfälle. Strax innan halvlek kommer det som inte får hända, Lund får in 1-0 och går ut till halvtid med en bra känsla även om RAIF har haft större delen av målchanserna.

Lund är ett mycket starkt lag och har bra kontringsspel så när andra halvlek drar igång och det blir 2-0 knappa 10 minuter in så känns det som luften går ur spelarna. 10 minuter senare gör även Lund 3-0 och det ser mörkt ut.... Men det är ju trots allt mycket tid kvar. En stund efter 3-0 målet blir det lite ändringar i laget och Fabbe kommer upp intill Pontus där uppe och i minut 70 kommer hoppet lite tillbaka, 3-1 där Pontus frispelar Fabbe som sätter bollen i nät.

Tyvärr stannar det där och matchen slutar 3-1 vilket betyder att med två omgångar kvar är det 6 poäng som gäller.

Nästa match för RAIF är på lördag den 24 september klockan 14 då Lunnarp kommer till Granhällans IP då Fredrik Månsson tyvärr är avstängd. Ett Lunnarp som inte kan komma ikapp och kommer ramla ur div. 4 men ett Lunnarp som säkert vill se till att RAIF hamnar på kvalplats.